Το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στην Premier League παραμονή Χριστουγέννων (vid)

Το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στην Premier League παραμονή Χριστουγέννων (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στην Premier League παραμονή Χριστουγέννων (vid)

bet365

Ήταν 24 Δεκεμβρίου 1995, όταν η Λιντς υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι αντί για γλυκά, ένεκα της παραμονής Χριστουγέννω, την «κέρασε» με τρία γκολ, σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία της Premier League, αφού ήταν το πρώτο και τελευταίο για τέτοια μέρα.

Είναι γνωστή η αγάπη των Άγγλων για το ποδόσφαιρο και για τη μακρόχρονη παράδοση της Boxing Day στο γήπεδο, αμέσως μετά (ή πριν) το οικογενειακό τραπέζι με τα κρασιά, με το κασκόλ της ομάδας τους και συνθήματα σε ατμοσφαιρικά παιχνίδια που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο στο Νησί και την εμπορική κυριαρχία του.

Oι αγώνες στις 25 ή στις 26 Δεκεμβρίου, καθώς και η εντατική ποδοσφαιρική επικαιρότητα πριν και μετά από αυτές τις μέρες, όταν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ξεκουράζονται, μαγνητίζει τα βλέμματα, ενώ τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα.

Στην ιστορία της Premier League πάντως, μόνο ένα παιχνίδι έχει διεξαχθεί παραμονή Χριστουγέννων κι αυτό σίγουρα δεν φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στις 24 Δεκεμβρίου 1995 οι «κόκκινοι διάβολοι» ταξίδεψαν στο Έλαντ Ρόουντ, όπου τους περίμενε με... γιορτινές διαθέσεις η Λιντς!

Jackpot* σε περιμένουν στα παιχνίδια της Sportingbet.gr! (21+) *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το τελικό 3-1 έχει μείνει στην ιστορία για δυο λόγους. Ο ένας φυσικά είναι ο θρίαμβος των «παγωνιών» με 3-1. Ο άλλος διότι ήταν το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στην ιστορία της Premier League που διεξήχθη μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα!

Ακόμη και για τους Άγγλους λοιπόν, όπως φαίνεται, υπάρχουν κάποιες στιγμές που προτιμούν να περνούν μακριά από το γήπεδο, μαζεύοντας... δυνάμεις για την επόμενη επίσκεψή τους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα