Όταν η Σέλτικ νίκησε τη Μπαρτσελόνα με... 11% κατοχή! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Όταν η Σέλτικ νίκησε τη Μπαρτσελόνα με... 11% κατοχή! (vids)

bet365

Ιστορική ήταν η βραδιά της 7ης Νοεμβρίου του 2012 στη Γλασκώβη, με τη Σέλτικ να παίρνει τεράστια νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο Celtic Park που... σείστηκε από τους πανηγυρισμούς του επικού αποτελέσματος των «καθολικών».

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Η ομάδα του Νιλ Λένον, για τη φάση των ομίλων του Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, έκανε πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης με το αποτέλεσμα που ουδείς περίμενε, στην αναμέτρηση με τους Καταλανούς.

Οι Γουανιάμα και Γουάτ ήταν οι σκόρερ για τους Σκωτσέζους, που με μόλις 5 τελικές προσπάθειες βρήκαν δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα, έναντι του 1 γκολ της Μπαρτσελόνα σε 23 ευκαιρίες!

Μάλιστα, τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ήταν τέτοια που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η Σέλτικ πήρε την ιστορική νίκη, αφού οι γηπεδούχοι είχαν 11% και μονάχα 166 πάσες, απέναντι στο 89% της κατοχής των «μπλαουγκράνα» και των 955 μεταβιβάσεων δίχως αποτέλεσμα!

Ο τότε κόουτς της σκωτσέζικης ομάδας, Νιλ Λένον, ήταν μέλος του ρόστερ όταν ξανά, στο Κύπελλο UEFA, ο σύλλογος της Γλασκωβης είχε αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα το 2004.

Η ατμόσφαιρα στο «Celtic Park» και τα δάκρυα ευτυχίας στο φινάλε, ήταν σκηνές και στιγμές που προκαλούν την αναγνώριση από κάθε άλλον οπαδό που σέβεται το άθλημα και απολαμβάνει τις ωραίες ποδοσφαιρικές βραδιές...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα