Όταν ο Γιώργος Κούδας άφησε τον Πειραιά και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ

Όταν ο Γιώργος Κούδας άφησε τον Πειραιά και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ

bet365

Το gazzetta.gr γυρίζει πίσω στον Αύγουστο του 1968 και την ημέρα (2/8) όπου άρχιζε να χτίζεται ο μεγάλος ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ’70 με την επιστροφή του Γιώργου Κούδα!

«Επρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο σπίτια μου, τον ΠΑΟΚ ή την οικογένεια μου. Είχα έναν πατέρα, μία μητέρα και αδέρφια. Επέλεξα το δεύτερο και έγινε ό,τι έγινε. Είναι μεγάλη ιστορία το πώς γύρισα στον ΠΑΟΚ, αλλά γύρισα αφού πρώτα μάλωσα με τον πατέρα μου. Μέχρι το 1974 δε μιλούσα μαζί του, μόνο με τη μάνα μου. Αυτή είναι η ιστορία γιατί ακούγονται πολλές αηδίες. Μέχρι που με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που μ' αγαπούσαν πήγα στον πατέρα μου και του ζήτησα συγγνώμη. Ετσι επανήλθαν οι σχέσεις μας».

2 Αυγούστου 1968: Ημερομηνία-σταθμός στην ιστορία του «Δικεφάλου». Πριν από σχεδόν μισό αιώνα! Για την ακρίβεια, 49 χρόνια πέρασαν από τη μέρα, που ο Γιώργος Κούδας επέστρεψε από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη και γύρω του άρχισε να «χτίζεται» ο μεγάλος ΠΑΟΚ!

Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός – Παρτιζάν, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Οι παράγοντες του «Δικεφάλου» συνέχιζαν να είναι ανένδοτοι στο ενδεχόμενο παραχώρησης του στον Ολυμπιακό. Είχαν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που ο Κούδας έφευγε «για άλλες πολιτείες», αλλά η αντίσταση των ανθρώπων της ασπρόμαυρης διοίκησης δεν είχε καμφθεί.

Η παρέμβαση της… Επανάστασις, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, έστω κι αν ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ασλανίδης, μιλώντας λίγες μέρες αργότερα για το θέμα, διέψευσε την οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση λέγοντας ότι «το θέμα του Κούδα δεν με απασχολεί και θα ήμουν ιδιατέρως ευτυχής, εάν δεν απασχολούσε τον φίλαθλον κόσμο και τον τύπον».

Ο πατέρας του «Μεγαλέξανδρου», Γιάννης, με επιστολή στον Τύπο γνωστοποιεί τις θέσεις της οικογένειας για το φλέγον θέμα, ο γιος του ταξιδεύει στην Καβάλα, όπου ο κυβερνητικός επίτροπος του ΠΑΟΚ, συνταγματάρχης Παρμενίωνας Χαρίστος, του έδωσε «συχωροχάρτι» και έτσι στις 9 το βράδυ, της 2ας Αυγούστου 1968, ο Γιώργος Κούδας επέστρεψε οριστικά στη Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες τον υποδέχθηκαν στη Λέσχη του Συλλόγου στο κέντρο της πόλης, που είχε «κλείσει» από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το μελλοντικό ηγέτη της ασπρόμαυρης αυτοκρατορίας τη δεκαετία του ’70.

Οι δυο πλευρές, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», «συμφιλιώθηκαν» και συμφώνησαν στο ποσό των 250.000 δραχμών προκειμένου ο 22χρονος Κούδας να αγωνιζόταν τη σεζόν 1968-’69 ξανά στον ΠΑΟΚ. Όπερ και εγένετο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα