Όταν ο Γιάο Μινγκ είπε «αντίο» στην ενεργό δράση (vids)

Όταν ο Γιάο Μινγκ είπε «αντίο» στην ενεργό δράση (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Γιάο Μινγκ είπε «αντίο» στην ενεργό δράση (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς έξι χρόνια, ο Γιάο Μινγκ ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του λόγω και των πολλών τραυματισμών που τον είχαν ταλαιπωρήσει...

Το καλοκαίρι του 2002 και σε ηλικία 22 ετών ο Γιάο Μινγκ έκανε την εμφάνισή του στο ΝΒΑ, με τους Χιούστον Ρόκετς να τον επιλέγουν στο νούμερο «1» του draft.

Εννά χρόνια αργότερα και δη στις 20 Ιουλίου 2011 έμελλε να τελειώσει άδοξα η καριέρα του, με τον ίδιο να ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου το «αντίο» από την ενεργό δράση.

Ο Κινέζος σέντερ αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, ενώ ανάγκασε και έναν ολόκληρο λαό που φτάνει το 1,3 δισεκατομμύριο ανθρώπους να τον παρακολουθεί και να τον ακολουθεί πιστά.

Ο Γιάο Μινγκ αγωνίστηκε σε 486 ματς κανονικής περιόδου έχοντας κατά μέσο όρο 19 πόντους και 9,2 ριμπάουντ και σε άλλα 28 παιχνίδια playoffs με 19,8 πόντους και 9,3 ριμπάουντ.

Επίσης πήρε μέρος σε 8 All Star Games, ενώ το νούμερο 11 αποσύρθηκε για πάντα από τους Χιούστον Ρόκετς. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ανήκει και στο Hall Of Fame!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα