Όταν η ΑΕΛ πήρε το πρώτο της τρόπαιο (pics & vid)

Gazzetta team
Όταν η ΑΕΛ πήρε το πρώτο της τρόπαιο (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα τη σεζόν 1984-1985 η ΑΕΛ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της νικώντας στο... σβηστό τον ΠΑΟΚ με 4-1!

Γερμανία - Χιλή με επιστροφή, αν ο Βιδάλ σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Στις 22 Ιουνίου του 1985 η ΑΕΛ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στον τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι «βυσσινί» επικράτησαν με 4-1, σε ένα ματς όπου έχει χαραχτγεί για πάντα στη μνήμη των φίλων της ομάδας.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίζει από το 20' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βσασιλάκου.

Ο Ζιώγας άνοιξε το σκορ στο 39' κι ο Κμίτσεκ είχε κάνει το 2-0 στο 47'. Ο Σκαρτάδος μείωσε στο 55', αλλά Ζιώγας και Βαλαώρας στο 73' και στο 75' έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΛ.

Για να φτάσουν ως το τέρμα της διαδρομής, η ομάδα του Κάπου είχε αποκλείσει Λεβαδειακό, Κόρινθο, Μακεδονικό, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Παναγιάλειο.

Στην ανακοίνωσή της για τη σημερινή επέτειο, η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει:

Συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από τότε που το πρώτο τρόπαιο της αγαπημένης μας ομάδας, το 43ο Κύπελλο Ελλάδας, προσάραξε στα νερά του αργυροδίνη Πηνειού.

Ο ανεπανάληπτος θρίαμβος και το σαρωτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό της Καλογρέζας, δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν ποτέ. Οι μνήμες παραμένουν άσβεστες και η ευγνωμοσύνη όλων μας προς τους τροπαιούχους του 1985, θα παραμένει αιώνια. Στο δρόμο που χάραξαν προσπαθούμε να βαδίσουμε και τους υποσχόμαστε, ότι ο ασύνορος άθλος τους μας εμπνέει και μας οδηγεί.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους Κυπελλούχους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα