Πριν από 6 χρόνια το 6ο και η πιο «επική» πράσινη αγκαλιά! (pics & vids)

Πριν από 6 χρόνια το 6ο και η πιο «επική» πράσινη αγκαλιά! (pics & vids)
Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Μακάμπι, έραψε το 6ο του αστέρι και έμελλε μια αγκαλιά να γραφτεί στην ιστορία. Το gazzetta.gr θυμάται ακόμα μια «πράσινη» νύχτα υπερηφάνειας.

Η διαδρομή που είχε διανύσει ο Παναθηναϊκός ήταν τεράστια. Η φανέλα του είχε ήδη βαρύνει επικίνδυνα και 5 αστέρια κοσμούσαν το μέρος της καρδιάς.

Κανείς δεν μπορούσε να τον αμφισβητήσει αν και η Euroleague ποτέ δεν είναι εύκολη.

Όλα αυτά ίσχυαν για τους υπόλοιπους που λογάριαζαν χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την παρέα του.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Τσέλσι – Μίντλεσμπρο (21+).

Τα δεδομένα μόνο ευνοϊκά δεν ήταν. Τα playoffs τον έφεραν αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας και με το Final 4 να γίνεται «σπίτι» της οι «μπλαουγκράνα» δεν ήθελαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποκλεισμού.

Όμως λογάριαζαν χωρίς τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έκαναν το break, η σειρά επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και η πρόκριση δεν γινόταν να χαθεί.

Το πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες δεν είχε προηγούμενο και ο Παναθηναϊκός με την δύναμη του κόσμου έφτασε σε 2 νίκες τελειώνοντας την σειρά στην Αθήνα.

Η πρόκριση ήρθε και η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα έμπαινε ξανά στο αεροπλάνο για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, για να δώσει το παρών στο Final 4 αυτή την φορά.

Η Σιένα στο ημιτελικό δεν έμοιαζε με ομάδα που θα μπορούσε να γίνει εμπόδιο στον δρόμο του ΠΑΟ για την κορυφή και η πρόκριση στον τελικό ήταν γεγονός.

Το τελευταίο εμπόδιο ήταν η Μακάμπι.

Ακόμα ένας τελικός μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων, που θα έδιναν την δική τους μοναδική παράσταση με το βλέμμα σε ακόμα μια ευρωπαϊκή κούπα.

Ακόμα και αν οι Πάργκο, Έιντσον και Μπλου έκαναν την προσπάθεια του για να κρατήσουν την «Ομάδα του Λαού» στο παιχνίδι δεν τα κατάφεραν.

Έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό και πρώτο σκόρερ του παιχνιδιού Μάικ Μπατίστ, ενώ MVP του Final 4 αναδείχτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης και πως να γινόταν αλλιώς, αφού ο αρχηγός τους Παναθηναϊκού ήταν εξωπραγματικός.

Με αυτό τον τίτλο ο «Μήτσος» έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει και τα 3 βραβεία που δίνονται στο τέλος της σεζόν.

Αυτό του MVP, του Καλύτερου Αμυντικού και του Μέλους της Καλύτερης Πρώτης Ομάδας.

Ο 3D, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Με 18 ασίστ έσπασε το ρεκόρ (17) σε ένα Final 4 που είχαν οι Βασίλι Καράσεφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Παρίσι το 1996 και ο Τέρελ ΜακΙντάιρ της Σιένα στη Μαδρίτη το 2008.

Την ώρα της απονομής ο αρχηγός του «τριφυλλιού» φώναξε τους Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ, όπου όλοι μαζί σήκωσαν το 6ο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού.

Ίσως η πιο χαρακτηριστική στιγμή της βραδιάς πάντως να μην ήταν η κούπα που σηκώθηκε στον ουρανό του «Παλαού Σαν Ζόρντι», αλλά η αγκαλιά του Ζοτς με τον Διαμαντίδη, που «πιάστηκε» από τον φωτογραφικό φακό και μέσα της εκφράζονται συναισθήματα που με τα λόγια χάνουν το νόημα τους.

Μια αγκαλιά που γυρνάει τον κάθε φίλαθλο σε ένα μονοπάτι από χαρές και επιτυχίες.

Μακάμπι -Παναθηναϊκός 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Ελιγιάχου 8, Έιντσον 18(2), Πνίνι 9(2), Σχορτσανίτης 4, Μπoυρστάιν , Μπλου 15(3), Μάτσβαν 3.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.