Πριν από 25 χρόνια το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Πριν από 25 χρόνια το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Πριν από 25 χρόνια το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

Στις 22 Απριλίου το 1992, ο ΠΑΟΚ στέφθηκε για δεύτερη και τελευταία φορά πρωταθλητής Ελλάδος, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στους τελικούς.

Πέρασαν 25 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Φιορεντίνα - Ιντερ (21+).

Την Μεγάλη Τετάρτη, 22 Απριλίου το 1992, ο «Δικέφαλος του Βορρά» στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλητής, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών, στο ΣΕΦ.

Μάλιστα, τότε υπήρξε ένα διαφορετικό σύστημα στην Α1 Κατηγορία, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ ξανά: οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας έπαιζαν ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ τους και... κουβαλούσαν και τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας. Ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει πρώτος στην κατάταξη (20-2).

Θεσσαλονικείς και Πειραιώτες αναμετρήθηκαν στους τελικούς, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν το 4-1 στη σειρά, έχοντας 2-0 από την κανονική διάρκεια και 1-1 στα playoffs.

Διακριθένετες οι Φασούλας (24π.), Πρέλεβιτς (20π.), Μπάρλοοου (17π.), Μπουντούρης (15π.) και Κόρφας (12π.), ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε και τους Μακαρά (5), Σταυρόπουλο (2), Φιλίππου (2), Παπαχρόνη και Βαλαβανίδη. Μεταξύ των πρωταθλητών και οι Κουκλάκης, Δημακόπουλος, Αστεριάδης, αλλά και παίκτες από την εφηβική ομάδα - Τσακίρης, Παλιούρας, Κωτσόπουλος, Παρισόπουλος, Μελετιάδης, Καράπουρνος, Τσαφρακίδης - οι οποίοι αγωνίστηκαν λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα