Το βολέ του Ντι Κάνιο που τρέλανε την Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Το βολέ του Ντι Κάνιο που τρέλανε την Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Το βολέ του Ντι Κάνιο που τρέλανε την Πρέμιερ Λιγκ (vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την ημέρα και το παιχνίδι που ο Πάολο Ντι Κάνιο έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο... εκρηκτικός Ιταλός, στη θητεία του στη Γουέστ Χαμ, προκάλεσε... παροξυσμό στο «Άπτον Παρκ» όταν μόλις στο 9ο λεπτό μιας αναμέτρησης με τη Γουίμπλεντον, στις 26 Μαρτίου του 2000, πέτυχε να συνοδεύεται πλέον κάθε αναφορά του ονόματός του, με την ανάμνηση εκείνου του τρομερού εναέριου βολέ με το οποίο είχε σκοράρει!

Από μπαλιά του Τρέβορ Σινκλέρ που άλλαξε το παιχνίδι από δεξιά στ' αριστερά, ο Ντι Κάνιο που είχε πατήσει περιοχή, σηκώθηκε στον αέρα και τα υπόλοιπα, είναι ιστορία. Τρομερό δεξί σουτ, γκολ και ένα από τα κορυφαία που έχουν σημειωθεί ποτέ στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Μαυροβούνιο - Πολωνία με επιστροφή, αν σκοράρει ο Λεβαντόφσκι ανοίξει το σκορ.

«Ήταν τρομερό γκολ... Αυτό που έκανα ήταν τρομερά δύσκολο γιατί απαιτεί κατάλληλη ισορροπία σώματος στον αέρα, καλό έλεγχο της μπάλας και σωστό timing. Συγκριτικά με ένα ανάποδο ψαλίδι, είναι πολύ πιο δύσκολο. Είναι επίτευγμα ακόμα και το γεγονός ότι κατάφερα όντας στον αέρα, δίχως να έχω στήριξη σε κάποιο πόδι στο έδαφος, να πετύχω τη μπάλα! Τέτοια γκολ δεν μπαίνουν λόγω της στιγμής και η αλήθεια είναι το είχα κάνει προπόνηση επί πολλές ώρες!

Το είχα δοκιμάσει πολλές φορές... Όταν είδα τη μπάλα να έρχεται, δεν το σκέφτηκα. Ο εγκέφαλός μου πήρε την απόφαση αμέσως, αφού ήταν κίνηση την οποία πλέον είχα αποτυπώσει από τις προπονήσεις» είχε δηλώσει αρκετά χρόνια αργότερα ο Ιταλός.

Για την ιστορία, εκείνο το ματς είχε ολοκληρωθεί με το 2-1 υπέρ της Γουέστ Χαμ, με τον Κανουτέ να διπλασιάζει τα τέρματα των «σφυριών» στο 59' και τον Χιους απλά να μειώνει για τη Γουίμπλεντον στο 75ο λεπτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα