Όταν ο Τζόρνταν έσπασε το ρεκόρ του Ουόκερ! (pics & vids)

Όταν ο Τζόρνταν έσπασε το ρεκόρ του Ουόκερ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Τζόρνταν έσπασε το ρεκόρ του Ουόκερ! (pics & vids)

bet365

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 1987 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν, πετύχαινε 58 πόντους και έσπαγε το ρεκόρ του Τσετ Ουόκερ για την κορυφαία επίδοση παίκτη των Σικάγο Μπουλς σε κανονική διάρκεια.

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από ένα ακόμα ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν και μια ακόμα «μαγική» εμφάνιση.

Την δεύτερη του σεζόν στο ΝΒΑ ο «Air» είχε την πρώτη μεγάλη ατυχία της καριέρας του, αφού έπαθε ένα σοβαρό κάταγμα στο αριστερό του πόδι και χρειάστηκε να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Όσο καιρό έμεινε εκτός, ο 23χρονος τότε Τζόρνταν, δούλεψε πολύ και βελτιώθηκε σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Ο μεγάλος «άσος» των Μπουλς επέστρεψε στην ομάδα του για τα τελευταία 15 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και κατάφερε να την βοηθήσει να βρεθεί τελικά στα playoffs και να αντιμετωπίσεί τους Σέλτικς του τεράστιου Λάρι Μπερντ.

Η πορεία στα playoffs εκείνη την χρονιά τέλειωσε άδοξα, αλλά ο Τζόρνταν μόλις είχε ξεκινήσει.

Η σεζόν 1986/87 θα τον βρει να πετυχαίνει στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς 50 πόντους κόντρα στους Νικς και έδειξε ένα πρώτο σημάδι ότι αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν θα είναι... τεράστια.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 1987, 30 χρόνια πριν, θα γράψει ένα ακόμα κεφάλαιο χρυσής ιστορίας στο τεράστιο βιβλίο του.

Ξεπέρασε τον άλλο θρύλο των Μπουλς, Τσετ Ουόκερ, που μέχρι τότε κατείχε το ρεκόρ πόντων για τους Ταύρους.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1972 κόντρα στους Σινσινάτι Ρόιαλς είχε πετύχει 56 πόντους και κρατούσε το ρεκόρ σε παιχνίδι κανονικής περιόδου.

Ο Τζόρνταν όμως είχε γεννηθεί για να αλλάξει την ιστορία.

Το 1987 σε παιχνίδι κόντρα στους Νετς πέτυχε 58 πόντους με 16/25 δίποντα και 26/27 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Παράλληλα έσπασε και το ρεκόρ του Ντομινίκ Ουίλκινς, που είχε κάνει την καλύτερη επίδοση της χρονιάς με 57 πόντους.

Θα μπορούσε να κάνει πολλά παραπάνω ο Μάικλ Τζόρνταν, αλλά με 2' και 44'' να μένουν στο ρολόι ζήτησε να αποσυρθεί στον πάγκο.

«Ήξερα ότι το κοινό ήθελε να περάσω τους 60, τους 63 ίσως και τους 70 πόντους. Όμως για να γίνει αυτό θα έπρεπε σουτάρω ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα στο παιχνίδι, πιο σημαντικά από το σκοράρισμα.

Ήθελα να σπάσω το ρεκόρ του Τσετ Ουόκερ και αφού το πέτυχα, για εμένα αυτό ήταν αρκετό».

Εκτός από το ρεκόρ των πόντων ο Τζόρνταν έκανε την κορυφαία επίδοση ολόκληρης της σεζόν στο ΝΒΑ και οι 26/27 βολές παραμένουν αξεπέραστες στην ιστορία της ομάδας του.

Η σεζόν όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς στις 4 Μαρτίου το ρεκόρ άλλαξε, αφού μέτρησε 61 πόντους μέσα στο σπίτι των Πίστονς, όπως το ίδιο έκανε και στις 16 Απριλίου του ίδιου χρόνου κόντρα στους Χοκς αυτή την φορά.

Ο MJ ήταν ειδικός στο να... διδάσκει πως γράφεται ιστορία και το έκανε ακόμα μια φορά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα