O θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
O θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα το 2014 ο Ολυμπιακός χάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, νικώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο «Καραϊσκάκης».

Εχοντας αφήσει εκτός συνέχειας την Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ προκρίνεται στις «16» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η κλήρωση φέρνει στο δρόμο του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μόγιες. Μπορεί η τότε ομάδα του Σκωτσέζου να μην... τρόμαζε αλλά όταν παίζεις με έναν γίγαντα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη, τότε τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Εξάλλου, στην Ευρώπη η τότε Γιουνάιτεντ ήταν αήττητη, ώσπου να... παίξει στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός, εκείνο το βράδυ, όχι μόνο δεν φοβήθηκε στο «σπίτι» του αλλά νίκησε τους «κόκκινους διαβόλους» με 2-0 στις 25/2 του 2014.

O Aλεχάντρο Ντομίνγκες ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38' από την ασίστ του Μανιάτη, ενώ ο Τζόελ Κάμπελ με ένα φανταστικό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 54'.

Στο «Ολντ Τράφορντ» επικράτησε ο νόμος του πιο δυνατού. Η Γιουνάιτεντ και μόνο με τη... φανέλα της πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά και έτσι έμεινε στο Λιμάνι η πίκρα ότι έμεινε στη μέση ένας απίστευτος άθλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες (76' Μασάντο), Ολαϊτάν, Πέρες (85' Βαλντές), Κάμπελ (67' Φουστέρ).

Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κλέβερλι (60' Καγκάβα), Κάρικ, Βαλέντσια (60' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα