Ξημέρωσε επέτειος... θριάμβου για τη διαλυμένη Άρσεναλ (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ξημέρωσε επέτειος... θριάμβου για τη διαλυμένη Άρσεναλ (vid)

bet365

Μόλις πριν από έξι χρόνια, η Άρσεναλ έπαιρνε τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η 16η Φεβρουαρίου του 2017, ξημέρωσε με μια από τις πιο οδυνηρές ευρωπαϊκές ήττες των Λονδρέζων...

Ολοταχώς για αποκλεισμό σε έβδομη διαδοχική χρονιά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ οι «κανονιέρηδες», έπειτα από μια καταστροφική βραδιά στην «Allianz Arena», στο τρίτο ραντεβού με τους Βαυαρούς σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το 5-1 δεν αφήνει περιθώρια, ο Βενγκέρ έδειξε πιο απογοητευμένος από ποτέ, κενός από λόγια και ψυχολογία, με τη σημερινή μέρα να ξημερώνει με... βαριά καρδιά για τους οπαδούς της Άρσεναλ, οι οποίοι, μόλις έξι χρόνια νωρίτερα, τη 16η Φεβρουαρίου του 2011, είχαν απολαύσει την ομάδα τους στο ματς που πήραν με ανατροπή απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο «Έμιρεϊτς»!

Ο Νταβίντ Βίγια είχε βάλει μπροστά στο σκορ το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Λονδίνο, από το 26ο λεπτό, ωστόσο, μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος, οι «κανονιέρηδες» έφεραν τούμπα το παιχνίδι, για να κάνουν τη νύχτα εκείνη... μαγική, όπως αναφέρεται για τη νίκη αυτή στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Φαν Πέρσι και Αρσάβιν πέτυχαν πανέμορφα γκολ (ειδικά του Ολλανδού από τρομερά δύσκολη θέση) στο 78' και το 83' για το 2-1, το οποίο μάλιστα, στον επαναληπτικό, η Άρσεναλ υπερασπίστηκε όσο περισσότερο μπορούσε.

Η Μπαρτσελόνα έπρεπε να... ιδρώσει πολύ και ν' αγχωθεί όταν το σκορ στα πρώτα λεπτά της ρεβάνς στο «Καμπ Νόου» είχε διαμορφωθεί στο 1-1 με το αυτογκόλ του Μπουσκέτς, ωστόσο, με τη χαζή αποβολή του Φαν Πέρσι να βοηθάει και τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να ξεκλειδώνουν με τον δικό τους τρόπο τη λονδρέζικη άμυνα, ήρθε ακόμα ένας αποκλεισμός για την Άρσεναλ...

Σ' εκείνο το παιχνίδι στο Λονδίνο, τη 16η Φεβρουαρίου του 2011, ο Βενγκέρ είχε παρατάξει την ομάδα του με τους: Σέζνι, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Έμπουε, Φάμπρεγας, Νασρί, Γουόλκοτ (77' Μπέντνερ), Σονγκ (68' Αρσάβιν), Γουίλσιρ, Φαν Πέρσι.

Ναι, από εκείνους, έχουν μείνει μονάχα οι Κοσιελνί και Γουόλκοτ, ενώ ο Γουίλσιρ ανήκει στο ρόστερ, έχοντας παραχωρηθεί δανεικός στη Μπόρνμουθ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα