Όταν ο Ερίκ Καντονά άρχισε γίνεται... βασιλιάς! (vid&pics)

Όταν ο Ερίκ Καντονά άρχισε γίνεται... βασιλιάς! (vid&pics)

Όταν ο Ερίκ Καντονά άρχισε γίνεται... βασιλιάς! (vid&pics)

bet365

Σαν σήμερα το 1992, ο Ερίκ Καντονά φορά το 12 στην πλάτη και παίζει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το gazzetta.gr θυμάται το... τηλεφώνημα που έκανε τον Γάλλο «βασιλιά»!

Δεν είναι ανάγκη να ψάξεις κάποιο απόφθεγμα για να δεις ποιο απ' όλα αυτά αντιπροσωπεύει τη ζωή του Ερίκ Καντονά.

Πολύ απλά, διότι ο Ερίκ, φρόντισε με τη ζωή του μέσα στα γήπεδα να χτίσει μια ζωή έξω από κάθε πλαίσιο, μακριά απ' ό,τι είχαμε δει και γνωρίσει.

Και φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο γι αυτόν αλλά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν οι δρόμοι τους δεν είχαν διασταυρωθεί.

Τα πάντα ξεκίνησαν από τη συνάντηση του Άλεξ Φέργκιουσον με τον τότε εκτελεστικό διευθυντή της Γιουνάιτεντ, Μάρτινς Έντουαρντς στις 25/11 του 1992 με σκοπό να συζητήσουν τις μεταγραφές του χειμώνα.

Την ώρα που οι δυο άντρες συζητούσαν, με τον Φέργκιουσον να κάνει τα παράπονά του για την ενίσχυση του καλοκαιριού, τότε τεχνικός διευθυντής της Λιντς, Μπιλ Φόδερμπι κάλεσε με σκοπό να δει αν πωλείται ο Ντένις Ίργουιν.

Ο Έντουαρντς ήταν αρνητικός και ρωτάει αντίστοιχα αν είναι προς πώληση ο Τσάπμαν.,Κάπου εκεί βλέπει τον Φέργκιουσον να του κάνει νοήματα και να του γράφει σε ένα χαρτάκι το όνομα του Καντονά.

Ο Γάλλος είχε τεθεί εκτός ομάδας και στη Μάντσεστερ, πλέον, περίμεναν εκ νέου τηλεφώνημα από τον Φόδερμπι μέσα σε 24 ώρες. Η Λιντς τον παραχωρούσε με 1.600.000 λίρες και τελικά οι δυο σύλλογοι τα βρίσκουν στο ποσό των 1.200.000 λιρών.

«Έχει χάσει κάποιο απ’ τα δυο πόδια και είναι κουτσός, ή κάτι τέτοιο», αναρωτιέται ο Μπράιαντ κιντ, ο τότε βοηθός του Φέργκιουσον όταν έμαθε για το συμφωνηθέν ποσό.

Η αλήθεια είναι ότι η προβληματική του συμπεριφορά στο «Έλαντ Ρόουντ» είχε κάνει τους ανθρώπους της Λιντς να θέλουν να τον ξεφορτωθούν.

Και τελικά, το έκαναν προσφέροντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το «Θεό» τους. Τον βασιλιά με το σηκωμένο γιακά που έμελλε στην 5ετία που έμεινε στο «Ολντ Τράφορντ» να δεθεί με τον κόσμο και την ομάδα όσο ελάχιστοι.

Το πρώτο του επίσημο ματς, ο λόγος για τον οποίο γράψαμε και το παραπάνω στόρι ήταν κόντρα στη συμπολίτισσα Σίτι, όπου στις 6/12 του 1992 η Γιουνάιτεντ η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1. Ο Καντονά αγωνίστηκε με το 12 στη φανέλα.

Βέβαια, λίγες μέρες νωρίτερα την 1η Δεκεμβρίου του 1992 είχε αγωνιστεί στο φιλικό με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα για τα 50ά γενέθλια του Εουσέμπιο, τότε είχε παίξει με το 10 στην πλάτη.

Η φανέλα που φόρεσε στο ματς με την Μπενφίκα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα