Το ντεμπούτο του Κρόιφ που άλλαξε το ποδόσφαιρο (vid)

Το ντεμπούτο του Κρόιφ που άλλαξε το ποδόσφαιρο (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Το ντεμπούτο του Κρόιφ που άλλαξε το ποδόσφαιρο (vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 52 χρόνια από την ημέρα που ο Γιόχαν Κρόιφ πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Άγιαξ και το ποδόσφαιρο... ετοιμαζόταν ν' αλλάξει ολοκληρωτικά.

Ο εκλιπών, αποτέλεσε ποδοσφαιρική διάνοια και ο χαμός του, τον περασμένο Μάρτιο, βύθισε το άθλημα στη θλίψη...

Οι καταχρήσεις και κυρίως το τσιγάρο, το οποίο σχεδόν δεν... άφηνε από τα χείλη του, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις δυσάρεστες εξελίξεις με την υγεία του τα τελευταία χρόνια, μέχρι τη στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή.

Ήταν ο εφευρέτης του... total football (εδώ δεν χρειάζονται ερμηνείες και μεταφράσεις) και τόσο ο Άγιαξ, όσο και η Μπαρτσελόνα, θα βίωναν μεγαλειώδεις στιγμές μαζί του...

Σαν σήμερα, ωστόσο, στις 15 Νοέμβρη του 1964, ο Γιόχαν Κρόιφ πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Αίαντα, σε παιχνίδι απέναντι στη Χρόνινγκεν.

Σ' εκείνο το ματς, ο Άγιαξ είχε υποστεί ήττα με σκορ 3-1, με τον μεγάλο Κρόιφ (με τον αριθμό 8 στη φανέλα τότε) να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ για τους ηττημένους...

Προτού ο Κρόιφ... συστηθεί με τη φανέλα του Άγιαξ, ο σύλλογος του Άμστερνταμ είχε πανηγυρίσει δύο τίτλους στα τελευταία 19 χρόνια, όμως θα κατακτούσε έξι τα επόμενα οχτώ έτη, με τρία ευρωπαϊκά τρόπαια!

 

Τελευταία Νέα