Με την... ψυχή στο στόμα η Οκλαχόμα! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Με την... ψυχή στο στόμα η Οκλαχόμα! (pics & vids)
Η Μπαρτσελόνα έφτασε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να «γευτεί» το νέκταρ της επιτυχίας και γνώρισε την ήττα από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 92-89!

Λίγο έλειψε να σκάσει και δεύτερη «βόμβα» με θύμα τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να μιμηθεί την «αιώνια» αντίπαλο. Αν και είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους, οι ΝΒAers κατάφεραν τελικά να νικήσουν τους «μπλαουγκράνα» στη Βαρκελώνη (92-89) έστω και αν χρειάστηκαν τη βοήθεια του... Βεζένκοφ.

Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ είχε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ στα 7 δευτερόλεπτα με το σκορ στο 90-89 υπέρ της Οκλαχόμα, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια ο Καντέρ με 2/2 βολές «έγραψε» το 92-89, αλλά και πάλι ο Βεζένκοφ δεν μπόρεσε να βρει στόχο με την εκπνοή της αναμέτρησης.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική, πόσω μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε τρεις σοβαρές απουσίες. Οπερ και σημαίνει τους Ταϊρίς Ράις, Πέτερι Κόπονεν και Πάου Ρίμπας. Καλύτερος για τους «μπλαουγκράνα» στο ματς ήταν ο Βίκτορ Κλαβέρ (25 πόντοι, 4/6 τρίποντα), ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Βεζένκοφ (13 πόντοι με 4/9 σουτ).

Για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που λίγο έλειψαν να γνωρίσουν και δεύτερη ήττα επί ευρωπαϊκού εδάφους σε διάστημα 72 ωρών, ο Καντέρ τελείωσε το ματε με 24 πόντους και 9/12 δίποντα.