Παίζοντας μπάσκετ στην... Μπόκα Τζούνιορς! (vid, pics)

Παίζοντας μπάσκετ στην... Μπόκα Τζούνιορς! (vid, pics)

bet365

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος εξηγεί στο gazzetta.gr τι σημαίνει να παίζεις μπάσκετ στην ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Κάρλος Τέβες!

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος δεν είναι, απλώς, ο Έλληνας παίκτης με τα περισσότερα χρόνια παρουσίας στην ισπανική λίγκα, εκεί όπου τα πάντα γίνονται για να προβληθεί το προϊόν, να ικανοποιηθούν οι φίλαθλοι και οι χορηγοί, να γεμίσουν τα γήπεδα... Κοινώς, να είναι όλοι χαρούμενοι. Ο Πατρινός φόργουορντ (2μ.06) είναι, επίσης, ο πρώτος Έλληνας που έβαλε στο βιογραφικό του το πρωτάθλημα Αργεντινής! Και μάλιστα, όχι με οποιαδήποτε ομάδα αλλά στον σύλλογο για τον οποίο ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει παραδεχτεί ότι «κάθε φορά που πηγαίνω στο Bombonera για να βλέπω την Μπόκα να παίζει, αισθάνομαι σαν να πηγαίνω να συναντήσω τον Πάπα Φραγκίσκο!».

Στα 33 του χρόνια, ο πρώην φόργουορντ του Απόλλωνα έγινε πέρσι ο πρώτος συμπατριώτης μας που έπαιξε στην Αργεντινή με την Φερό Οέστε, την ομάδα από την οποία ξεπήδησε ο Λουίς Σκόλα, πριν κάνει καριέρα στην Τάου Κεράμικα κι εν συνεχεία στο ΝΒΑ. Το τελευταίο διάστημα ο Λαμπρόπουλος… κατοικοεδρεύει στο Μπουένος Άιρες, την πιο ζωντανή, κοσμοπολίτικη κι ευρωπαϊκή μητρόπολη της Νότιας Αμερικής, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς! Ενός οργανισμού που βρήκε στα πρόσωπα του Ντιεγκίτο και του Κάρλος Τέβες τους δικούς του σύγχρονους ήρωες. Τι συμβαίνει όμως με το μπάσκετ; Πως είναι να αγωνίζεσαι στην μπασκετική Μπόκα, ποιο είναι το επίπεδο της αργεντίνικης λίγκας κι, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα;

«Αρχικά, το Μπουένος Άιρες είναι μια μεγαλούπολη με αμέτρητες εικόνες και παραστάσεις, με "ζωντανές" συνοικίες και χρώματα παντού ενώ οι άνθρωποι εδώ είναι υπερήφανοι κι έχουν αυτοσεβασμό! Κατά τα άλλα, σίγουρα η μπασκετική Μπόκα δεν πλησιάζει σε μέγεθος την αντίστοιχη ποδοσφαιρική. Καταλαβαίνεις τη διαφορά στις… συνεντεύξεις Τύπου (γέλια)! Βλέπεις, για παράδειγμα, ότι στο ποδόσφαιρο μαζεύονται 50-100 δημοσιογράφοι έπειτα από κάθε παιχνίδι ενώ στο μπάσκετ έρχονται 5-6 άτομα. Παρ' όλα αυτά, μιλάμε για έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Αργεντινή! Συνειδητοποιείς σε κάθε ευκαιρία τι σημαίνει η Μπόκα Τζούνιορς για τους οπαδούς της» αναφέρει στο gazzetta.gr ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος δεν έχει δει ακόμα από κοντά τον Τέβες όμως θα έχει την ευκαιρία του μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το γήπεδο της μπασκετικής Μπόκα είναι το Estadio Luis Conde, γνωστό ως «La Bombonerita» (σ.σ. μικρό «Bombonera»), εκεί όπου ο Φώτης Λαμπρόπουλος βιώνει «μια πολύ όμορφη και, συγχρόνως, περίεργη εμπειρία! Η Λατινική Αμερική αγαπάει τον αθλητισμό ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε ο κόσμος να αγαπήσει και το εγχώριο πρωτάθλημα μπάσκετ. Γενικώς, η λίγκα τους βρίσκεται κοντά στο ισπανικό μοντέλο αφού στηρίζεται πολύ στο γρήγορο τέμπο. Γενικώς οι Αργεντινοί έχουν μπασκετική παιδεία, όπως φαίνεται και στη στάση τους απέναντι στην εθνική ομάδα. Στα περισσότερα κλαμπ υπάρχουν τρεις Αμερικανοί ενώ ξεχωρίζουν 2-3 ομάδες που έχουν την ευκαιρία να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες. Μάλιστα εδώ αγωνίζεται κι ένας Αμερικανός που πέρασε πριν κάποια χρόνια από την Ελλάδα, ο Τορίν Φράνσις (σ.σ. ΑΕΛ 2008-09, ΑΕΚ 2009-10, Πανελλήνιος 2011).

Ο Πατρινός φόργουορντ έχει αγωνιστεί διαδοχικά στις ισπανικές Ματαρό (2004), Γκραν Κανάρια (2004-05), Ταραγόνα (2005), Λ' Οσπιταλέτ (2005-07) και Τενερίφη (2007-08, 2011-15), επισημαίνοντας πως «δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής. Νιώθω πολύ κοντά στον ισπανικό τρόπο ζωής που είναι πραγματικά κοντά σε αυτόν των Αργεντινών. Προσπαθώ να απολαύσω αυτή τη νέα εμπειρία στην… άλλη άκρη του κόσμου (γέλια)! Το περασμένο καλοκαίρι είχα προτάσεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη ωστόσο δεν με κάλυπταν και αποφάσισα να συνεχίσω στην Αργεντινή. Ήξερα τι θα αντιμετωπίσω από την περσινή παρουσία μου εδώ, επομένως δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα