Καϊμακόγλου: «Η Euroleague με κράτησε στο Καζάν»!

Αντωνία Σπανού
Καϊμακόγλου: «Η Euroleague με κράτησε στο Καζάν»!
Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στο gazzetta.gr για το αν σκέφτηκε να επιστρέψει πίσω, το κίνητρο της νέας Euroleague, τον Παναθηναϊκό αλλά και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Βίκτορ Σανικίτζε, που θα σκορπίσει χαμόγελα στους νέους του οπαδούς .

Ο Κώστας Καϊμακόγλου από την μακρινή Ρωσία μίλησε στο gazzetta.gr για όλα.

Ο 'Ελληνας «άσος» πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Ούνιξ και θα παραμείνει κάτοικος Καζάν για ακόμα έναν χρόνο.

Αυτός θα είναι ο 5ος συνολικά που ο Κώστας Καϊμακόγλου θα τον περάσει στην ρωσική ομάδα και σίγουρα έχει τους λόγους του.

Ο επαναπατρισμός ή αλλαγή σε λίγο πιο... θερμό κλίμα δεν πέρασε από το μυαλό του ούτε φέτος το καλοκαίρι, αφού η πρόκληση της νέας Euroleague ήταν ικανή να τον κρατήσει εκεί.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Η περσινή πορεία και όλη η προσπάθεια της ομάδας μετουσιώθηκε στην συμμετοχή σε αυτή την νέα ευρωπαϊκή πρόσκληση και ο Καϊμάκογλου ήθελε να είναι εκεί και να την ζήσει, όπως μας δήλωσε ξεκάθαρα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα τον επαναπατρισμό. Η ομάδα προσπάθησε τόσο πολύ να βγει στην Euroleague, ήμουνα μέρος αυτής της ομάδας, μέρος αυτής της επιτυχίας και αφού μου έγινε και η πρόταση δεν το σκέφτηκα.

Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε αυτήν την Euroleague ,σε αυτό το καινούργιο σύστημα διεξαγωγής, ήταν κάτι που θα ήθελα.

Είμαι στην ομάδα ήδη 4 χρόνια πια και εφόσον οι άνθρωποι ήθελαν να με κρατήσουν για ακόμα έναν χρόνο θεώρησα ότι για εμένα είναι το πιο σωστό, το πιο ωραίο να μην αλλάξω κλίμα αλλά να παίξω με την ίδια ομάδα, το ίδιο ρόστερ, τους ίδιους προπονητές, τους ανθρώπους που ξέρω τόσα χρόνια.

Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα, οπότε για άλλον έναν χρόνο θα είμαι εδώ πέρα και πρώτα ο Θεός να έχουμε υγεία και μετά βλέπουμε».

Ο άμεσος στόχος της Ούνιξ για την φετινή πολύ απαιτητική σεζόν θα είναι να μείνει ανταγωνιστική. Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν κρύφτηκε, μίλησε για τις δυσκολίες που βλέπουν όλοι οι παίκτες στην φετινή διοργάνωσή της Euroleague και ξεκαθάρισε τους στόχους της ομάδας του.

«Εμείς κρατήσαμε τον κορμό της ομάδας η οποία πέρυσι κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην Euroleague.

Έγιναν κάποιες προσθαφαιρέσεις περισσότερο στους Ρώσους και υπογράψαμε τον Κότι Κλαρκ, άλλον έναν Αμερικανό παίκτη.

Θεωρώ ότι γενικά θα είναι μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος στην Euroleague

Το καινούργιο σύστημα διεξαγωγής θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους και ειδικά για εμάς εδώ που έχουμε τα μακρινά ταξίδια θα είναι δυσκολότερο.

Επιπρόσθετα έχουμε και το πρωτάθλημα της VTΒ League που είναι και αυτό πολύ ανταγωνιστικό.

Θεωρώ ότι γενικά θα είναι πολύ επίπονο, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο rotation της ομάδας, στην ξεκούραση μας και γενικά πιστεύω ότι ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα φαβορί για να μπουν στην 8αδα, εμάς ο στόχος μας θα είναι ένας.

Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, να τα παλέψουμε, να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και από εκεί και πέρα αν καταφέρουμε και δείξουμε καλό πρόσωπο, ίσως έχουμε τύχη να πλασαριστούμε σε μια τελευταία θέση της 8αδας.

Θεωρώ ότι υπάρχουν δυσκολίες πάντως με τις ομάδες όπως έχουν σήμερα.

Νομίζω ότι ο κύριος στόχος μας και φέτος είναι στην VTB League να παίξουμε όσο πιο καλά γίνεται, να έχουμε καλή θέση και αν μπορέσουμε να φτάσουμε πάλι στον τελικό που οδηγεί στην επόμενη Euroleague.

Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος και αν μπορέσουμε να τα κάνουμε και τα δύο θα είναι κάτι πολύ καλό, θα είναι μια πετυχημένη σεζόν».

Από εκεί και πέρα δεν γινόταν να μην ρωτήσουμε τον Κώστα Καϊμακόγλου για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, τον Βίκτορ Σανικίτζε.

Οι δύο παίκτες βρέθηκαν μαζί στην Ούνιξ Καζάν το 2014/15 και ο Έλληνας «άσος» μόνο θετικά είχε να πει για τον Γεωργιανό παίκτη, γεμίζοντας τους οπαδούς του Άρη με αισιοδοξία και ανυπομονησία για να δουν στα κίτρινα το νέο τους απόκτημα.

Αρχικά ο Καϊμακόγλου θέλησε να μας σώσει μερικές πληροφορίες παραπάνω για το τι θα δει το ελληνικό κοινό μέσα στο παρκέ...

«Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο του προσόν είναι ότι είναι πολύ αθλητικός, παίζει με μεγάλη ενέργεια είναι πάρα πολύ γρήγορος και τρέχει πάρα πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο,.

Η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του τον βοηθάει να πηγαίνει σε όλα τα ριμπάουντ, είναι πολύ καλός στα κοψίματα από την weak side και θα έλεγα ότι έχει καλό ντράιβ από την θέση 4.

Από εκεί και πέρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να καλύψει και την θέση 3 και σε συνδυασμό με την αθλητικότητα που ανέφερα παραπάνω είναι αποτελεσματικός και εκεί.

Ίσως να μην έχει σαν δυνατό του σημείο το σουτ αλλά θεωρώ ότι με την εμπιστοσύνη και τον χρόνο που θα πάρει από τον κ. Πρίφτη θα σουτάρει καλά και θα είναι αποτελεσματικός.

Συμπερασματικά πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για τον Άρη, αλλά και για τον ίδιο τον Σανικίτζε να παίξει στην ομάδα του Άρη».

Όταν η συζήτηση έφτασε στον χαρακτήρα του τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους φίλους του Άρη. Μόνο καλά λόγια είχε να μας πει ο Καϊμακόγλου για τον πρώην συμπαίκτη του, τονίζοντας ότι θα ταιριάξει απόλυτα στην ελληνική φιλοσοφία.

Η πρώτη του απάντηση, προκαλεί αυθόρμητα το χαμόγελο...

«'Χρυσό' παιδί, 'χρυσό' παιδί, αδελφός.

Είναι τρομερό παιδί, τρομερός χαρακτήρας πιστεύω ότι θα ταιριάξει απόλυτα με όλους του Έλληνες, με την Ελληνική νοοτροπία.

Αν κρίνω από το πόσο παρέα κάναμε μαζί... είναι πάρα πολύ καλό παιδί, πάρα πολύ χαβαλές, πολύ αστείος, γενικά είναι ωραίος τύπος και θεωρώ ότι θα ταιριάξει απόλυτα στο κλίμα.

Πιστεύω ότι θα είναι η «ψυχή» της ομάδας».

Κλείνοντας την συζήτηση ο Καϊμακόγλου μίλησε για τον Παναθηναϊκό, μας εξήγησε γιατί δεν βρέθηκε και εκείνος στο τουρνουά της Μόσχας, όπου η ομάδα του αντιμετώπισε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά έχοντας δει τα φιλικά του «DiamondsAreForever» τόνισε ότι οι προσθήκες είναι πολύ καλές ενώ χρειάζεται χρόνος για να βρεθούν οι «πράσινοι» στην καλύτερη κατάσταση.

«Ναι, δεν πήρα μέρος. Έχω έναν μικροτραυματισμό από την Τουρκία που πραγματοποιήσαμε την προετοιμασία μας και επειδή είναι φιλικά παιχνίδια δεν ήθελαν οι προπονητές να ρισκάρουν κάτι χειρότερο.

Πήρα λίγες μέρες ξεκούρασης, μερικές θεραπείες και πρώτα ο Θεός από αύριο θα ξεκινήσω κανονικά με την ομάδα ώστε είμαι έτοιμος για το Σαββατοκύριακο που παίζουμε το πρώτο μας παιχνίδι».

Το φιλικό παιχνίδι της Ούνιξ με τον Παναθηναϊκό μπορεί να μην κατάφερε να το δει ο Έλληνας forward, έχει δει όμως παιχνίδια από το τουρνουά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και καταθέτει την άποψη του.

«Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερα να το δω, δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, έτσι παρακολουθούσα μόνο το σκορ.

Είδα μόνο το πρώτο δικό μας με την ΤΣΣΚΑ.

Αλλά γενικά έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια του Παναθηναϊκού από το τουρνουά που έγινε Θεωρώ ότι έχει ένα πάρα πολύ πλούσιο ρόστερ, έχει παίκτες που έκαναν πολύ καλή χρονιά πέρσι, το μόνο που απομένει είναι να βρει τη χημεία του.

Έχει δείξει καλά δείγματα, αλλά για όλες τις ομάδες είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Έχει σκαμπανεβάσματα και το θέμα είναι χρόνο με τον χρόνο να βρίσκει την χημεία του και τα καλά διαστήματα να μεγαλώνουν ώστε να φτάσει κάποια στιγμή να παίξει στο μάξιμουμ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.