Τι έκανες στο Summer League, Παπαγιάννη; (pics & vids)

Τι έκανες στο Summer League, Παπαγιάννη; (pics & vids)

Γιάννης Ράμμας
Τι έκανες στο Summer League, Παπαγιάννη; (pics & vids)

bet365

Το Summer League του Λας Βέγκας ολοκληρώθηκε για τους Κινγκς και το gazzetta.gr κάνει το... rewind στις εμφανίσεις του Γιώργου Παπαγιάννη. Τι είπαν γι' αυτόν.

Ταξίδεψε στις ΗΠΑ με όνειρα και φιλοδοξίες και κατάφερε να γράψει ιστορία ως το υψηλότερο ελληνικό πικ στα χρονικά. Μόνο που η επιλογή του στο #13 του draft συγχρόνως αύξησε τις προσδοκίες όλων. Αλλά για το «αύριο» κι όχι για το «τώρα». Σε αντίθεση με την πλειοψηφία, οι Κινγκς το ξέρουν πολύ καλά και δεν προτρέχουν.

Παρόλα αυτά, είχαν την ευκαιρία να δουν λίγα απ' όλα όσα μπορεί να κάνει προς το παρόν κι αρκούν για την ώρα. Κι ο ίδιος τι τον περιμένει.

Το Summer League του Λας Βέγκας ολοκληρώθηκε για τους Κινγκς και το gazzetta.gr κάνει τον έλεγχο του «GP» σε αριθμούς και δηλώσεις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Με 5,3 πόντους ήταν ο 8ος σκόρερ των Κινγκς και με 4,8 ριμπάουντ ο 3ος ριμπάουντέρ τους πίσω απ' το #28 του draft Σκαλ Λαμπισιέρ (5,8ρ.) κι απ' τον δευτεροετή Ουίλι Κόλεϊ-Στάιν (5,5ρ.).

Η στατιστική του περιορίστηκε στις συγκεκριμένες κατηγορίες, αφού τα 2 κλεψίματα στην τελευταία συμμετοχή του ήταν ό,τι άλλο τη συμπλήρωσε σε 20,5 λεπτά (6ος).

ΕΙΠΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ

Προφανώς οι ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο (δεν έπαιξε στην πρεμιέρα) τον πήγαν πίσω αγωνιστικά και τα 0/7 δίποντα στη δεύτερη συμμετοχής πίσω αριθμητικά. Παρόλα αυτά, η συνέχεια της σκληρής δουλειάς κρίνεται απαραίτητη στο δρόμο προς τη δικαίωση όλων όσοι τον επέλεξαν.

Ο ίδιος μετά απ' την πρώτη συμμετοχή του:
«Ήταν η πρώτη συμμετοχή μου, θα 'μαι καλύτερος στη συνέχεια. Ήταν μόνο η αρχή. Δεν ήμουν 100% έτοιμος. Έχω κάποιες ενοχλήσεις, αλλά είναι ΟΚ. Θα 'ναι καλύτερα στη συνέχεια και θα 'μαι καλύτερος στο συνέχεια. Πρέπει να δείξεις πως μπορείς να σταθείς σε αυτό το επίπεδο. Ήταν η πρώτη φορά μου. Δεν έχω παίξει εδώ και 2 μήνες. Ήταν περίεργα να 'μαι στο παρκέ και μ' ενοχλήσεις. Θα βελτιωθώ. Ήμουν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, πιο άνετος».

Ο Ντέιβ Γέργκερ (προπονητής) μετά απ' την πρώτη συμμετοχή του:
«Βρήκε ρυθμό κάπως κι αυτό είναι καλό. Είχε πολλά ταξίδια αυτές τις ημέρες, είχε και τη μαγνητική τομογραφία, ενώ ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος, επομένως, θα χρειαστεί λίγο καιρό μέχρι να μπει κι αυτός για να μπορεί ν' ακολουθεί τα "4άρια" που κάνουν pick and pop και τ' αθλητικά "5άρια" των 2,00μ.-2,03μ.. Θα 'ναι δύσκολα γι' αυτόν»

Ο Μπράιαν Γκέιτς (βοηθός προπονητής) μετά απ' την τρίτη συμμετοχή του:
«Ανοίγεται, αισθάνεται λίγο πιο άνετα ημέρα με την ημέρα. Για έναν 19χρονο σε άλλη χώρα, είναι ενδιαφέρον να τον βλέπεις ν' αποκαλύπτεται».

Ο Βλάντε Ντίβατς (πρόεδρος & γενικός διευθυντής) μετά απ' την τελευταία συμμετοχή του:
«Πρέπει να δουλέψει σκληρά και να βρει την φόρμα του. Έχει πολύ μεγάλο κορμί και πρέπει να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το ταλέντο υπάρχει, το βλέπεις στην επαφή του με την μπάλα και πώς τρέχει το γήπεδο. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στη μετάβαση απ' το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο ΝΒΑ. Αν είδατε, μερικές φορές κρατά πολύ την μπάλα και δε θα έχει αυτή την ευκαιρία στο ΝΒΑ. Πρέπει να σκέφτεται γρήγορα και μπορώ να τον βοηθήσω σε αυτό».

 

NBA Τελευταία Νέα