Χατζηχρήστος: «Μοναδική εμπειρία η φετινή σεζόν με την ΤΣΣΚΑ»

Χατζηχρήστος: «Μοναδική εμπειρία η φετινή σεζόν με την ΤΣΣΚΑ»

Χατζηχρήστος: «Μοναδική εμπειρία η φετινή σεζόν με την ΤΣΣΚΑ»

Ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος μίλησε για τη φετινή σεζόν, τις εμπειρίες και τι άλλαξε στη ζωή του το 1995. 

Ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος θα είναι εκ των ομιλητών του φετινού διεθνούς σεμιναρίου του ΣΕΠΚ, «Θεσσαλονίκη 2016», εξήγησε τα θέματα που θα αναλύσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας γυμναστής στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για την παρουσία του στο διεθνές σεμινάριο «Θεσσαλονίκη 2016»: «Για εμένα είναι ιδιαίτερα αυτά τα σεμινάρια. Το 1995 στο σεμινάριο που είχε γίνει στο Κοντόπευκο στην Αγία Παρασκευή ήμουν στην ομάδα επίδειξης. Εκείνη τη χρονιά ομιλητές ήταν οι Πατ Ράιλι, Ντον Νέλσον, Έντι Σάτον, όμως υπήρχε κι ένας γυμναστής, ο Μάρκ Γκράμποου του Γκόλντεν Στέιτ. Για εμένα ήταν η πρώτη φορά που είδα έναν strengh coach κι από τότε άλλαξε η ζωή μου. Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική, αλλά με την αθλητική βελτίωση. Για εμένα είναι πάντα χαρά μου να βρίσκομαι στα σεμινάρια κι αν κάποιος επηρεαστεί έστω και λίγο από όσα ακούσει είναι μεγάλο το κέρδος».

Για το θέμα που θα αναλύσει και τι να περιμένουμε (σ.σ. Προπόνηση ισχύος με τη χρήση αλτικών ασκήσεων: Σύγχρονα μέσα και η ορθή χρήση τους): «Η ομιλία θα αφορά πρακτικά πράγματα, τα οποία θα μπορεί να δουλέψει ένας προπονητής. Θα μιλήσουμε για το κομμάτι της ισχύος και της έκρηξης μέσα στο γήπεδο, χρησιμοποιώντας κάποιες απλές ασκήσεις. Στην ομιλία με ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναλύσουμε το γιατί κάνουμε την κάθε άσκηση και τη σωστή φιλοσοφία της, καθώς μόνο μέσα από την σωστή εκτέλεση έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές πάνω σε θέματα που άπτονται στο κομμάτι της εκγύμνασης: «Νομίζω είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η εκγύμναση με την προπονητική είναι συνδεδεμένα γιατί οι προπονητές έχουν να χειριστούν τα σώματα των αθλητών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αρχικά οι κόουτς να μην κάνουν κακό στους παίκτες τους και στη συνέχεια να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό. Όποιος είναι προπονητής θα πρέπει να ενημερωθεί για κάποια βασικά πράγματα. Η ομιλία μου είναι προσαρμοσμένη και δομημένη για τους προπονητές καλαθοσφαίρισης και στόχο έχει να γίνει κατανοητή από αυτούς κι όχι από εξειδικευμένους γυμναστές».

Για την εμπειρία που έζησε φέτος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αναμφίβολα, ήταν μοναδική. Και τα δύο χρόνια που είμαι εκεί ήταν εκπληκτικά, όμως φέτος το ιδανικό τέλος της σεζόν έκανε τη χρονιά εξαιρετικά ιδιαίτερη. Από τη φετινή χρονιά κρατάω όλη την πορεία μας, αλλά και τη συνεργασία μου με τους παίκτες, που είναι καταπληκτικά παιδιά, και με το προπονητικό επιτελείο, με τους οποίους έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό τιμ».

Best of internet