Η Λαμποράλ δίνει το χρίσμα στον Κατσικάρη!

Η Λαμποράλ δίνει το χρίσμα στον Κατσικάρη!

Η Λαμποράλ δίνει το χρίσμα στον Κατσικάρη!

bet365

Η ευχάριστη έκπληξη της εφετινής Ευρωλίγκα «καλοβλέπει» τον ομοσπονδιακό τεχνικό και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr είναι έτοιμη να εμπιστευτεί την τεχνική της ηγεσία στον 49χρονο Έλληνα! Γιατί αυξάνεται το budget και πώς επηρεάζει η εξέλιξη αυτή τον Γιάννη Μπουρούση.

Η εκτίμηση που τρέφουν στην Ισπανία για τον Φώτη Κατσικάρη είναι δεδομένη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει πολύ καλό όνομα στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και μετά την εξαιρετική σεζόν με την Μούρθια (βγήκε στα play-offs για πρώτη φορά στην ιστορία της) αποτελεί τον εκλεκτό της Λαμποράλ Κούτσα για την διαδοχή του Βέλιμιρ Περάσοβιτς!

Εδώ και λίγες ημέρες, οι Βάσκοι βρίσκονται κι επίσημα σε αναζήτηση προπονητή, μετά την αποχώρηση και ο Νικαιώτης προπονητής που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, ζει κι εργάζεται στην Ισπανία, φαίνεται πως είναι το πρώτο φαβορί για να καλύψει το κενό στον πάγκο της ομάδας από την Βασκονία!

Πάντως, παρ' ότι τα ισπανικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν τη συνεργασία των δύο πλευρών σχεδόν δεδομένη, οριστική συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα και όλα θα κριθούν τις επόμενες μέρες, που θα υπάρξουν απευθείας συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Εκτός από το θέμα του προπονητή, στη Χώρα των Βάσκων «καίγονται» και για τον Γιάννη Μπουρούση. Είναι δεδομένο πως ενδεχόμενη συνεργασία με τον Φώτη Κατσικάρη θα επηρεάσει θετικά την υπόθεση του Μπουρούση, ωστόσο εκτός αυτού, οι Βάσκοι είναι έτοιμοι να κάνουν… χρυσό τον διεθνή σέντερ, προκειμένου να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους!

Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή, που μιλάμε για τον MVP της λίγκας ACB και τον παίκτη που άλλαξε εν πολλοίς την φετινή πορεία της Λαμποράλ Κούτσα με τις σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποίησε!

Στην πρώτη επαφή που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές, στη διάρκεια του Final 4 του Βερολίνου, ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας, Χοσεάν Κερεχέτα, ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του παίκτη ότι η προσφορά της Λαμποράλ μπορεί να του φτάσει μέχρι και τα 1.7 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, με την αύξηση των αποδοχών του να είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος δεν πήρε περισσότερο από 400.000 ευρώ! Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι απίθανο να ανέβει ακόμα περισσότερο, αφού θα υπάρξει και σημαντική αύξηση στο συνολικό μπάτζετ!

Ο βασικός λόγος δεν είναι άλλος από την άνοδο της ποδοσφαιρικής Αλαβές στην Primera Division. Η άνοδος αυτή συνεπάγεται έσοδα πάνω από 50 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όλα δείχνουν ότι ο Κερεχέτα, που είναι πρόεδρος του συλλόγου, είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι του συγκεκριμένου ποσού για την αύξηση του μπάτζετ της Λαμποράλ!

Μην ξεχνάτε, ακόμα, πως οι Βάσκοι έχουν ακόμα ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα κι αυτό έχει να κάνει με τη φορολογία για τους παίκτες, που στη Βιτόρια είναι μόλις στο 10%, ενώ στην υπόλοιπη Ισπανία φτάνει το 48% και στην Καταλωνία αγγίζει το 56%.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα