«Ορισμός της φράσης "απεριόριστες δυνατότητες" ο Γιάννης»

Gazzetta team
«Ορισμός της φράσης "απεριόριστες δυνατότητες" ο Γιάννης»

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα... κατορθώματά του στην θέση του point-guard έγιναν για ακόμα μία φορά αντικείμενο συζήτησης, με τους ειδικούς του ΝΒΑ να δίνουν τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για τη μελλοντική εξέλιξη του «Greek Freak».

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η τρομερή προσαρμογή του στη θέση του πλέι-μέικερ βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο, με το ΝΒΑ να απευθύνει στην εβδομαδιαία του στήλη ερώτημα στους αναλυτές του σχετικά με το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο «Greek Freak».

«Απ' όταν μετακινήθηκε στη θέση του πόιντ γκαρντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς είναι εκθαμβωτικός. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η μετοχή του Αντετοκούνμπο στον νέο ρόλο του, που τον έχει μετατρέψει σε χειριστή της μπάλας;».

Oι απαντήσεις των αναλυτών:

Ντέβιντ Όλντριτζ (αναλυτής TNT): «Πραγματικά δεν έχουμε δει τίποτα σαν αυτό στο παρελθόν. Μιλάμε για έναν πόιντ γκαρντ με ύψος 2.10μ. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν «ναι, αλλά και πάλι δεν μπορεί να σουτάρει», κάτι που είναι πραγματικότητα. Όμως, έχει ελαττώσει κατά πολύ την επιρροή αυτού του στοιχείου στο παιχνίδι του, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Μετά τη διακοπή για το All Star έχει PIE 16,8, το οποίο είναι το 12ο καλύτερο στο πρωτάθλημα αυτό το διάστημα. Μεγαλύτερο ακόμα και από All Stars του παρελθόντος ή εν ενεργεία όπως ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Πολ Τζορτζ. Αυτοί είναι επίσης παίκτες που έχουν βελτιωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Γιάννης περιορίζει το θέμα του στο σουτ, μιας και επιτίθεται στο καλάθι και πραγματικά έχει το μέγεθος για να να σκοράρει, όταν έχει την μπάλα στα χέρια του. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη λύση για τους Μπακς στη θέση του πόιντ γκαρντ, όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις τα νούμερα ή την επιρροή του».

Στιβ Αστσμπερνερ (NBA.com): «Αυτός το παιδί θα γίνει All Star είτε στην μία θέση είτε στην άλλη, ακόμα και αν το “backcourt” και το “frontcourt” στη ψηφοφορίας δεν είναι σαφή για να κατατάξουν τις ικανότητές τους. Η διαφορά με τον Αντετοκούνμπο να παίζει στη θέση του πόιντ γκαρντ περιστασιακά στις πρώτες του δύο σεζόν και νωρίτερα μέσα στην αγωνιστική περίοδο 2015-2016, σε σχέση με τον παίκτη που είναι τώρα και έχει αναλάβει δράση ως ο αντικαταστάτης του Κα΄ρτερ-Ουίλιαμς για τον Τζέισον Κιντ είναι αξιοπρόσεκτη. Χρειάζεται τους σουτέρ και ο ίδιος θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει το εύρος του παιχνιδιού του, προκειμένου να χαλαρώνει τις αντίπαλες άμυνες. Όμως, αυτό πρόκειται να έρθει, γρήγορα».

Φραν Μπλίνμπερι (NBA.com): «Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Με ρωτάτε να τον τοποθετήσω στο ίδιο επίπεδο με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, τον Μάτζικ Τζόνστον και τον Λεμπρόν Τζέιμς; Όχι προς το παρόν με το μικρό δείγμα. Ας πούμε πως αυτή τη στιγμή το να σταματήσεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πιο δύσκολο από το να προσφέρεις το όνομά του».

Σκοτ Χόουαρντ-Κούπερ (NBA.com): «Ο ορισμός της φράσης "απεριόριστες δυνατότητες". Αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Αυτό είχε στο μυαλό του σίγουρα και ο Τζέισον Κιντ πριν από δύο καλοκαίρια, όταν ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτή την ιδέα του, με τον Γιάννη στη θέση του πόιντ γκαρντ. Και αυτό είναι απλά το ζέσταμα του Αντετοκούνμπο. Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον. Πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες για τους Μπακς».

Σον Πάουελ (NBA.com): «Δεν είναι πόιντ γκαρντ. Είναι ωραίο ότι το διασκεδάζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όταν δεν διακυβεύεται τίποτα, αλλά αυτός και οι Μπακς θα είναι καλύτεροι αν ο ίδιος χρησιμοποιηθεί σε άλλες θέσεις και η ομάδα βρει έναν αληθινό πόιντ γκαρντ το καλοκαίρι. Η επιλογή μου: ο Ράζον Ρόντο».

Τζον Σάμαν (NBA.com): «Η μετοχή του ανεβαίνει ψηλά ήδη, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία παίζει. Αλλά όταν η μπάλα είναι στα χέρια του και δημιουργεί τις φάσεις, η αδυναμία του στο στο σουτ γίνεται μικρότερο πρόβλημα. Θα πρέπει και πάλι να βελτιωθεί εκεί, αλλά αν οι Μπακς συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο και τον μεγάλο του διασκελισμό να κατεβαίνει το παρκέ με τη μπάλα στα χέρια του, τότε θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες».

Σέκου Σμιθ (NBA.com): «O Γιάννης είναι στο δρόμο να διαψεύσει τις προσδοκίες που είχα γι' αυτόν με την πρώτη ματιά με βάση όσα έδειξε την rookie σεζόν του. Δεν θεωρώ πως είναι σύμπτωση ότι ο Τζέισον Κιντ, ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ όλων των εποχών, αναγνωρίζει κάτι στον Γιάννη που τον οδηγεί να πιστεύει ότι μπορεί να εκπληρώσει τις προοπτικές του, χρησιμοποιώντας τον ως οργανωτή. Ο Γιάννης έχει αναμφίβολα δυνατότητα να γίνει All Star, ακόμη και αν είχε έναν πιο παραδοσιακό ρόλο στους Μπακς. Ως πόιντ-φόργουορντ, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, πάντα όμως και σε εξάρτηση με το πόσο θα τελειοποιηθεί τις ικανότητές του σε αυτό το ρόλο».

Ιαν Τόμσεν (NBA.com): «Αυτή δεν ήταν η «υπόσχεσή» του; Να γίνει ο μακρύτερος, ψηλότερος πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ; Οπως πάντα, το κλειδί θα είναι να μπορέσει να προσαρμόσει αυτές τις δυνατότητές του στο αμυντικό κομμάτι. Τότε, ο Αντετοκούνμπο θα έχει μία θεμελιώδη επίδραση».

Λανγκ Ουίτακερ (NBA.com's All Ball blog): «Είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά θεωρώ πως έχει ταβάνι, καθώς οι ομάδες θα αρχίσουν να προσαρμόζονται και θα τον αναγκάζουν να σουτάρει περισσότερο ή να χειρίζεται την μπάλα σε σημεία του γηπέδου που νιώθει άβολα. Μέχρι τώρα, η φοβερή αθλητικότητά του τού επιτρέπει να κυριαρχεί. Πάντως, το γεγονός ότι ο Γιάννης μπορεί να παίξει ως πόιντ γκαρντ, δεν τον κάνει πόιντ γκαρντ. Αν μιλάμε για κάτι μακροπρόθεσμο, ο Γιάννης έχει πολλά να μάθει. Ίσως σε αυτή τη φάση, ο Γιάννης να είναι καλύτερος στο να προσφέρει μία αλλαγή ρυθμού».

 

NBA Τελευταία Νέα