«Πυρά» του Ιτούδη για διαιτητές με αιχμές για τον Ολυμπιακό!

Φάνης Παναγιώτου
«Πυρά» του Ιτούδη για διαιτητές με αιχμές για τον Ολυμπιακό!
Έξαλλος με τη διαιτησία αλλά και τους παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, που τόνισε ότι αυτό δεν ήταν μπάσκετ αλλά... πάλη!

Ο Έλληνας τεχνικός τα έβαλε με τη διαιτησία μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Βιτόρια και μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό!

«Συνήθως ξεκινώ τις συνεντεύξεις Τύπου με συγχαρητήρια στον αντίπαλο όταν χάνω. Δεν θέλω να μη δείξω σεβασμό στη Λαμποράλ Κούτσα και τον αντίπαλο κόουτς, αλλά αυτό δεν ήταν μπάσκετ, ήταν πάλη… ποτέ δεν μου εξήγησαν οι διαιτητές που πρέπει να είναι οι συνεργάτες μας στο παρκέ, γιατί πήρα τεχνική ποινή.

Ακόμα και τώρα δεν ξέρω! Το έσκασαν και δεν μου απάντησαν. Ο συνάδελφος μου (σ.σ. ο κόουτς της Λαμποράλ Βέλιμιρ Περάσοβιτς) έλεγε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό ότι οι διαιτητές κάνουν προσαρμογές λόγω του δυναμικού του παιχνιδιού, οι οποίες ευνοούν το στιλ του Ολυμπιακού. Σας λέω λοιπόν τώρα ότι προετοιμάζω την ομάδα μου για αυτό, επειδή αυτό το μπάσκετ θέλουν. Έχουμε κάνει εκατομμύρια συναντήσεις με τους διαιτητές ως προπονητές και κάποιες επαφές δεν επιτρέπονται. Η θέση τους, όμως, είναι ότι γίνονται 100 φάουλ και στο περίπου θα σφυρίξουν τα 40.

Η Vistabet σου δίνει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις από κινητό και τάμπλετ στον αγώνα της Ζαλγκίρις με τον Ολυμπιακό.

Αν αυτό το μπάσκετ θέλει η Euroleague θα παίξουμε και εμείς έτσι. Πάλη, σπρωξίματα, αγκώνες, χτυπήματα, όχι απλώς δυναμικά, την άλλη λέξη. Το μόνο που τους είπα ήταν: “Σας παρακαλώ σφυρίξτε και κάντε το παιχνίδι καθαρό”. Και για τις δύο ομάδες το είπα, αλλά πήρα τεχνική. Ίσως πρέπει να γυρίσουμε το μπάσκετ μερικά χρόνια πίσω όταν οι προπονητές έβριζαν μάνες, πατεράδες, οικογένειες… Αλλά όχι, με ξέρουν πολλά χρόνια και ποτέ δεν βρίζω. Αν θεωρούν ότι κάνουν το ματς καθαρό με τεχνικές ποινές χωρίς λόγο, τότε κάποιος πρέπει να τους κρίνει και αυτούς», δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Για να έρθει η απάντηση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς: «Μας αρέσει να παίζουμε δυναμικά με αντιπάλους, όπως ο Ολυμπιακός, όμως δεν είμαστε παλαιστές. Παίζουμε ποιοτική άμυνα. Ο Δημήτρης λέει ότι μας σέβεται, αλλά το να μιλάς μόνο για τους διαιτητές δεν δείχνει σεβασμό. Δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει τα εύσημα μας. Δεν σκοράρεις 81 πόντους μόνο παίζοντας δυναμικά».