Λαμποράλ Κούτσα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-70 (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Λαμποράλ Κούτσα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-70 (vid)
Ο... καλός Γιάννης Μπουρούσης (30rkg) επέστρεψε κι η Λαμποράλ Κούτσα ήταν καταλυτική απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (81-71) του Μίλος Τεόντοσιτς που βγήκε εκτός εαυτού σε κρίσιμο σημείο!

Μετά τη low-season εμφάνισή του απέναντι στη Χίμκι ο Γιάννης Μπουρούσης επέστρεψε κι οδήγησε τη Λαμποράλ Κούτσα στη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη!

Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο της αναμέτρησης (72-70 στο 39'), την ώρα που ο Μίλος Τεόντοσιτς θυμήθηκε τον... κακό του εαυτό.

Ο Σέρβος άσος έκανε δύο απανωτά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα, αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, ενώ ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα. Μετά το καλάθι του Κιμ Τιγί... βγήκε εκτός εαυτού μ' έναν από τους διαιτητές με αποτέλεσμα ν' αποβληθεί.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λαμποράλ έκανε καλή εκκίνηση, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε αργά ρυθμό και το παιχνίδι στη «Buesa Arena» ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος. Με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο ήρθε καταιγισμός... τριπόντων. Ο Τεόντοσιτς... απάντησε στον Άνταμς κι ο Μπουρούσης στο τρίποντο του Κόρι Χίγκινς (72-70 στα -1:31). Στη συνέχεια ο Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε κακή πάσα, ο Κοζέρ έκλεψε την μπάλα κι ο Χάνγκα έκανε το 74-70 (στο 39') στον αιφνιδιασμό. Ο Μίλος αστόχησε σε τρίποντο στην επόμενη επίθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στα -36'' θέλησε να δώσει πάσα στην άλλη άκρη του γηπέδου χωρίς επιτυχία... με τους Ρώσους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν. Ο Σέρβος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του μετά το καλάθι του Τιγί (76-70 στα -26'') μ' αποτέλεσμα ν' αποβληθεί κι οι Βάσκοι πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μία βδομάδα μετά την απογοητευτική εμφάνιση στη Μόσχα ο Γιάννη Μπουρούσης έκανε come back! Ο Έλληνας σέντερ μάζεψε 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης με 19 πόντους (2/7δίπ., 2/3τρίπ., 9/10βολ.), μάζεψε 13 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ κι έκανε 3 λάθη σε 25:25.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μίλος Τεόντοσιτς μπορεί να είχε 18 πόντους κι 7 ασίστ, ωστόσο στο τέλος ήταν... τραγικός. Όταν ο Χάγνκα έκανε το +4... έδωσε μία κακή πάσα στην άλλη άκρη του γηπέδου στα -36'' και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε την ευκαιρία να μειώσει. Στην επόμενη φάση ο Κιμ Τίγι έκανε το 76-70 και ο Μίλος... έμαθε γαλλικά σ' έναν από τους διαιτητές, αφού δεν έδωσε επιθετικό στον Τιγί.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Μετά το άστοχο τρίποντο του Ντάριους Άνταμς, ο Χίγκινς μάζεψε το ριμπάουντ, ωστόσο ο Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε κακή πάσα στην άλλη άκρη του γηπέδου. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε την ευκαιρία να μειώσει κι ο Τιγί έκανε το 76-70 στον αιφνιδιασμό στα -26''.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Λαμποράλ Κούτσα τη μεγάλη εμφάνιση του Μπουρούση και το 2-2 στον στ' όμιλο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα... νεύρα του Μίλος Τεόντοσιτς και τη 2η ήττα της στον στ' όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 34-34, 57-54, 81-71