Ο Δημήτρης Διαμαντάκος στο Gazzetta.gr

Νίκος Ρόλλας
Ο Δημήτρης Διαμαντάκος στο Gazzetta.gr

bet365

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος είναι on fire και μιλάει στο Gazzetta.gr για τα όσα ζει στην Καρλσρούη, την πίστη που του δείχνουν οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας και τους στόχους του.

Μετά από δύο συνεχόμενα... χτυπήματα της ατυχίας στην αρχή της χρονιάς, ο Δημήτρης Διαμαντάκος πλέον πατάει γερά στα... πόδια του, αποτελεί τον πιο hot επιθετικό στην Bundesliga 2 και δικαιώνει την πίστη και την επιμονή που έδειξε η Καρλσρούη, προκειμένου να τον εντάξει στο ρόστερ της έστω και με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας στράικερ μιλάει στο Gazzetta.gr για την μετακόμισή του στην Γερμανία, τα όσα ζει εκεί, αλλά τον στόχο του για την συνέχεια...

Πανιώνιος, Άρης και Εργοτέλης... Τί σου έχει μείνει από αυτές τις τρεις... στάσεις στην επαγγελματική σου καριέρα, πριν το βήμα στο εξωτερικό;
Ήθελα να πάω σε αυτές τις ομάδες για να πάρω παιχνίδια και εμπειρίες. Νομίζω οτι οι χρονιές που πέρασα εκεί ήταν σχολείο για εμένα. Ειδικά με τον Άρη που αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και δώσαμε μάχη για την παραμονή μας στην κατηγορία. Δυνάμωσα και ψυχολογικά και αγωνιστικά, καθώς όσο περισσότερες παραστάσεις έχεις, τόσο καλύτερο είναι για εσένα. Για αυτό και στην χρονιά μου στον Εργοτέλη, όπου είχαν προηγηθεί οι δανεισμοί μου στις άλλες δύο ομάδες, μπόρεσα να παίξω καλά και να βάλω γκολ.

Η Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που σημειωθούν περισσότερα από τέσσερα τέρματα στο παιχνίδι της Χαρτς με τη Σέλτικ.

Το καλοκαίρι ήρθε η ώρα για το βήμα στο εξωτερικό, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, καθώς η Καρλσρούη σε είχε βάλει στο... μάτι από πιο πριν.
Ναι όντως έτσι είναι... Ήθελαν να πάω εκεί τον Ιανουάριο, όμως δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.



Το καλοκαίρι όμως ο Ολυμπιακός είπε το «ναι»...
Το ήθελα αυτό το βήμα, γιατί ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να πάει στο εξωτερικό. Ειδικά η Καρλσρούη έδειξε να με θέλει πάρα πολύ και όλα δείχνουν οτι έκανα το σωστό.

Είχες καθόλου ενδοιασμούς για το αν ήταν το κατάλληλο timing;
Να σου πω την αλήθεια, όχι. Ήθελα από την αρχή να πάω και να δουλέψω έξω.



Πριν αποφασίσεις μίλησες καθόλου με τα άλλα παιδιά που παίζουν στην Γερμανία για να πάρεις πληροφορίες;
Ήμουν αποφασισμένος να πάω γιατί παρακολουθώ το γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά όταν το συζήτησα με τον Φορτούνη, ο οποίος έχει παίξει εκεί μου είπε οτι είναι ένα πολύ σκληρό και δύσκολο πρωτάθλημα. Με προέτρεψε όμως να πάω γιατί θα ήταν καλό για εμένα.

Εκεί πως σε υποδέχθηκαν;
Φανταστικά. Δεν το περίμενα τόσο πολύ. Είναι πολύ φιλόξενοι τόσο οι άνθρωποι της ομάδας, όσο και οι οπαδοί. Με πίστευαν πολύ, αν και με το που πήγα έκανα χειρουργείο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Με πήραν για να παίξω αμέσως και εγώ έμεινα εκτός για ενάμιση μήνα. Αυτό όμως δεν επηρέασε την πίστη τους σε εμένα.

Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του προπονητή σου, Μάρκους Καουζνίσκι, το διάστημα που ήσουν εκτός, που έλεγε οτι με την επιστροφή σου η ομάδα θα ανέβει επίπεδο...
Αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμένα. Ήμουν εκτός, δεν με είχαν δει αγωνιζόμενο γιατί είχα παίξει λίγα λεπτά σε ένα φιλικό, αλλά με πίστευαν. Με αυτό τον τρόπο που έδιναν δύναμη και για αυτό νιώθω τόσο χαρούμενος τώρα που τους ανταμείβω με τα γκολ που πετυχαίνω.

Άρα στην περίπτωσή σου ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό»...
Εννοείται. Εγώ το λέω αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται στην ζωή να είναι όλα ρόδινα. Αν ήταν έτσι κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. Εγώ μετά το χειρουργείο βιάστηκα να μπω γιατί ήθελα να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν τόσο, έκανα παραπάνω προπόνηση και τελικά έπαθα θλάση. Μετά όμως κατάλαβα οτι έπρεπε να... χαλαρώσω λίγο. Δούλεψα πολύ, μπήκα σιγά σιγά στους αγώνες ως αλλαγή και δόξα τω Θεώ τώρα είμαι μια χαρά.


Τι διαφορετικό ζει ένας Έλληνας παίκτης στο εξωτερικό;
Εδώ αφοσιώνεσαι αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που σε νοιάζει είναι η προπόνησή σου και οι αγώνες. Τίποτα άλλο. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί ήμουν στον Ολυμπιακό και δεν είχε τέτοια προβλήματα, όμως άλλα παιδιά που έρχονται από άλλες ομάδες το καταλαβαίνουν. Εκτός από αυτό είναι και οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Και πάλι θα πω πως ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, απλά εδώ είναι πιο υψηλό το επίπεδο. Επίσης εδώ δεν υπάρχουν διαφορετικές μεταξύ των ομάδων, όλες είναι σχετικά κοντά στην βαθμολογία και όλες μπορούν να χάσουν από όλους.

Από τότε που επέστρεψες είσαι σε εξαιρετική κατάσταση: 9 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ και σκόρερ στα 3 τελευταία μας της ομάδας σου...
Ναι όλα πάνα καλά. Το... κακό είναι οτι τώρα που είμαι σε καλή κατάσταση ήρθε η διακοπή. Αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, σίγουρα θα πετύχαινα και άλλα γκολ.



Υπάρχει κάτι στο παιχνίδι της Καρλσρούης που σε ευνοεί στο σκοράρισμα;
Είμαστε πολύ συγκροτημένοι αμυντικά και κοιτάμε να χτυπάμε στην κόντρα τον αντίπαλο. Επειδή κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και έχουμε καλούς παίκτες μπροστά μου είναι πιο εύκολο να σκοράρω. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός οτι έχω «δέσει» με την ομάδα και το σύστημα που παίζουμε.

Σε αγχώνει το γεγονός οτι είσαι δανεικός;
Όχι καθόλου. Εγώ ήρθα εδώ και ξέρω οτι δουλειά μου είναι να σκοράρω, να κερδίζει η ομάδα και όλοι μαζί να βγαίνουμε κερδισμένοι.

Στόχος σου ποιος είναι; Να πείσει τον Ολυμπιακό να σου δώσει μία θέση στο ρόστερ του ή να μείνει στο εξωτερικό;
Και τα δύο. Θέλω να κάτσω στο εξωτερικό, αλλά θέλω να παίξω και στον Ολυμπιακό, ο οποίος ξέρει ποιος είμαι και τί μπορώ να κάνω. Αυτό που με νοιάζει είναι κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος...

Μία ευχή για το νέο έτος;
Υγεία και ευτυχία σε όλους.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα