Οι 6+1 Έλληνες που διαπρέπουν στην Ευρωλίγκα

Οι 6+1 Έλληνες που διαπρέπουν στην Ευρωλίγκα
Ύστερα από δύο μήνες δράσης στην Ευρωλίγκα οι 6+1 Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό τα καταφέρνουν περίφημα.

Η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να μπει στον τρίτο μήνα αγωνιστικής δράσης με τρία ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Πέραν των δύο ελληνικών ομάδων υπάρχουν 6+1 Έλληνες οι οποίοι τα πηγαίνουν περίφημα στη φετινή διοργάνωση.

Οι Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Νίκος Ζήσης, Ιάν Βουγιούκας και Αλέξανδρος Βεζένκοβ (Βουλγαροκύπριος, ωστόσο απέκτησε πρόσφατα και ελληνικό διαβατήριο) διαπρέπουν στα παρκέ κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή.

Επίσης στα πινακάκια τους πάντα κάτι καλό σχεδιάζουν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Δημήτρης Ιτούδης για λογαριασμό της Λοκομοτίβ και της ΤΣΣΚΑ αντίστοιχα.

Παρά την απογοητευτική της φετινή εικόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Euroleague. Στο 3.50 αυτή η επιλογή στη Novibet.

Όλοι τους έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Top 16 εκτός από τη Ζαλγκίρις του Ίαν Βουγιούκα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης (ranking 25.1) πραγματοποιεί «μαγική» σεζόν μέχρι τώρα.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ σε 7 ματς είναι ο πρώτος σκόρερ (15.9π.) και ριμπάουντερ (10.1ρ.) της Λαμποράλ Κούτσα.

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ

Το «κομπιούτερ» της Μπάμπεργκ είναι ο Έλληνας γκαρντ. Ο Ζήσης μεταφέρει στο παρκέ όλα όσα επιθυμεί ο Αντρέα Τρινκιέρι από τον πάγκο του. Ο Έλληνας διεθνής σκοράρει 9.7 πόντους και δίνει 2.9 ασίστ, ωστόσο η οργάνωση του παιχνιδιού από τα χέρια του δεν μετριέται με στατιστική.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ

Μπορεί τα νούμερά του να μην είναι τόσο αξιόλογα όσα θα περίμενε κανείς (6.4π., 2/7ρ.), αλλά στην Μπαρτσελόνα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την απόδοσή του. Ο «Πέρπε» προσφέρει εμπειρία και δημιουργία από το χαμηλό ποστ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ με ελληνικό διαβατήριο (εδώ και λίγες μέρες) παίζει καλά στη θέση «4» την οποία μοιράζεται με τον Τζάστιν Ντόελμαν. Ο Τσάβι Πασκουάλ τον βάζει σιγά σιγά στη διαδικασία της Ευρωλίγκας αφού είναι πρωτόγνωρη για αυτόν.

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Αν και πήγε τελευταίος στην Ζαλγκίρις, ο Έλληνας σέντερ είναι πρώτος σκόρερ (13π.) και δεύτερος ριμπάουντερ (4.3ρ.) της ομάδας του. Ο Ίαν Βουγιούκας έχει ανεβάσει τις μετοχές του και να οι Λιθουανοί προκριθούν στο Top 16, θα το οφείλουν εν πολλοίς σε αυτόν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν παίζει ίσως το ωραίοτερο μπάσκετ μέχρι τώρα στη διοργάνωση και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό. Ο Έλληνας προπονητής διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με τις καλοκαιρινές του επιλογές (Φεσένκο, Σίνγκλετον, Μπρόκχοφ, Ντρέιπερ) να κάνουν μέχρι τώρα θραύση. Με ρεκόρ 6-1 βρίσκεται ήδη στο Top 16 με μοναδική ήττα να είναι στο «Palau Blaugrana» στις λεπτομέρειες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ

Η ΤΣΣΚΑ έχει να δει χαρά από το 2008 στην Ευρωλίγκα, αλλά η φετινή ομάδα είναι διαφορετική και εμφανώς... καλύτερη. Ο Δημήτρης Ιτούδης στην δεύτερη σεζόν του στον ρωσικό πάγκο έχει φτιάξει ένα ρόστερ έχοντας διανείμει ρόλους σε κάθε έναν από τους παίκτες του. Η φετινή ΤΣΣΚΑ μοιάζει να διαθέτει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για να φτάσεις μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.