«Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου» (vid+pics)

Νίκος Ρόλλας
«Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου» (vid+pics)

bet365

Ο Γιώργος Σαρρής μιλάει στο Gazzetta.gr για την υποδοχή που είχε στην Τουρκία, για το πρόβλημα... επικοινωνίας που αντιμετωπίζει, αλλά και τους στόχους του με την Ερσίγιερσπορ.

Μετά την ΑΕΚ ο επόμενο σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Σαρρή ήταν η Τουρκία. Ο 26χρονος αμυντικός μιλάει στο Gazzetta.gr για τον πρώτο μήνα του στο Καϊσέρι, για την προσαρμογή του στην Ερσιγιερσπορ, ενώ τονίζει πως υπάρχουν ομάδες στην 2η κατηγορία που κάλλιστα θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην SuperLeague...

Πρώτα απ' όλα, πες μας πως είναι τα πράγματα εκεί... Είναι η πρώτη φορά που παίζεις εκτός Ελλάδας. Έχεις προσαρμοστεί;
Ναι, θα έλεγα πως τα κατάφερα αρκετά γρήγορα, αν και δεν το περίμενα. Αλλά όπως λέμε πάντα σε κάθε τι νέο "κάθε αρχή και δύσκολη".

Τι σου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση;
Θα σου πω τρία θετικά και ένα αρνητικό. Στην πρώτη κατηγορία είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα πράγματα εδώ, καθώς υπάρχει οργάνωση. Είναι επίσης τα γήπεδα, που είναι καταπληκτικά, είναι και οι προπονήσεις που γίνονται σε υψηλούς ρυθμούς.

Αφού είπες για τα γήπεδα, το «Kadir Has Stadium» είναι εντυπωσιακό. Περισσότερο σε διαστημόπλοιο θυμίζει, παρά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο...
Το γήπεδο το μοιραζόμαστε με την Καϊσέρισπορ. Είναι όντως εντυπωσιακό αν το δεις απ' έξω. Σκέψου πως ένιωσα όταν μπήκα για πρώτη φορά μέσα.



Το αρνητικό;
Οτι κανείς δεν μιλάει Αγγλικά.

Και τι κάνεις, μαθαίνεις Τούρκικα;
Κάποιες λέξεις αναγκαστικά πρέπει να τις μάθω για να μπορώ να συνεννοούμαι. Το καλό είναι οτι στην ομάδα υπάρχουν κάποια άτομα, που αν αντιμετωπίσω το παραμικρό πρόβλημα, έρχονται και μου το λύνουν.

Το ενδιαφέρον της Ερσίγιερσπορ πότε προέκυψε;
Ουσιαστικά υπήρχε από τον Ιουλίου και για ένα διάστημα προσπαθούσαμε να βρούμε μία άκρη με κάποια θέματα. Στη συνέχεια όμως το όλο θέμα «κόλλησε» επειδή υπήρξε ένα πρόβλημα με τις μεταγραφές της ομάδας, καθώς δεν είχε άδεια για να ενισχυθεί. Ο καιρός περνούσε, εγώ είχα ζητήσει από την ΑΕΚ να μείνω ελεύθερος και όταν αυτό έγινε, επανήλθε η Ερσίγιερσπορ. Μου είπε "έλα να κλείσουμε" και δεν σκέφτηκα τίποτα... Πήγα εκεί.

Άλλες προτάσεις είχες;
Προτάσεις όχι, ενδιαφέρον ναι. Υπήρχαν επαφές με κάποιες ομάδες, αλλά όπως σου είπα, όταν μας κάλεσαν να πάμε στην Τουρκία, πήγαμε αμέσως. Αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζεις όταν σου παρουσιάζονται.

Πήρες από κάπου πληροφορίες για τη νέα σου ομάδα; Επικοινώνησες μήπως με τον Γκέκα που γνωρίζει το Τουρκικό πρωτάθλημα;
Όχι, δεν τον γνωρίζω προσωπικά και έτσι δεν ήθελα να τον ενοχλήσω. Υπήρχαν όμως ποδοσφαιριστές που ξέρω, όπως ο Κλέιτον και ο Λεοζίνιο. Δεν ζήτησα πληροφορίες όμως από κανέναν. Πήρα μόνος μου την απόφαση.

Το συμβόλαιό σου τι διάρκεια έχει;
Αρχικά η ομάδα μου είχε προτείνει να υπογράψουμε για τρία χρόνια. Εγώ όμως ήθελα το συμβόλαιό μου να είναι μονοετές για πολλούς και διάφορους λόγους. Ζύγισα τα αρνητικά και τα θετικά και κατέληξα πως ήταν η καλύτερη επιλογή.

Εκεί πως σε υποδέχθηκαν;
Αρκετά ζεστά. Δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια. Σκεφτόμουν πως επειδή ήμουν Έλληνας, θα ήταν κάπως ψυχροί απέναντί μου. Αντιθέτως όμως, με αγκάλιασαν...

Την Ερσίγιερσπορ την ήξερες;
Μόλις προέκυψε το πρώτο ενδιαφέρον, είχα κάτσει και είχα παρακολουθήσει παιχνίδια της στο internet. Είχα μιλήσει με τον μάνατζέρ μου, μου άρεσαν οι στόχοι της και έτσι από την αρχή έβλεπα με καλό μάτι αυτό το εγχείρημα. Είναι μία ομάδα με προοπτική, που θέλει να έχει καλή κυκλοφορία και να κάνει το δικό της παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο.

Οι στόχοι της ομάδας ποιοι είναι;
Να μπούμε στην 6άδα, για να μπορέσουμε να παίξουμε στα play off.

Οι δικοί σου στόχοι;
Να κάνω μία καλή χρονιά και να μπορέσω να βρω τα πατήματά του. Η Τουρκία είναι μία μεγάλη αγορά και το να αγωνίζεται κάποιος εκεί, μόνο θετικό είναι. Αρκεί να πιστεύει στον εαυτό του...

Το ξεκίνημα όμως δεν ήταν καλό;
Ναι όντως... Στην αρχή παίζαμε με νεαρούς παίκτες, καθώς δεν είχε άδεια να κάνει μεταγραφές. Όταν πήρε το ΟΚ έκανε 10 μεταγραφές μέσα σε 2 μέρες και όπως είναι λογικό, όλοι αυτοί οι παίκτες χρειάζονται λίγο χρόνο για να δέσουν μεταξύ τους.

Έχεις παίξει σε τρία παιχνίδια (σ.σ έχει μία ασίστ). Έχεις βρει τα πατήματά σου ή θέλεις χρόνο ακόμα;
Κοίταξε, αν συνυπολογίσεις την αποχή και οτι το καλοκαίρι έκανα μόνος μου προπόνηση, χωρίς να ακολουθήσω την ομάδα στην προετοιμασία, καταλαβαίνεις οτι είχα μείνει λίγο πίσω. Τώρα όμως είμαι σε καλό ποσοστό ετοιμότητας, αλλά πάντα στο ποδόσφαιρο πρέπει να δίνεις το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες, καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.


Το πρωτάθλημα πως είναι;
Είναι πολύ δυνατό. Στηρίζεται στην φυσική κατάσταση. Πρέπει να είσαι δυνατός και... τσαμπουκάς για να τα καταφέρεις.

Μπορεί να συγκριθεί με την Football League;
Θεωρώ οτι είναι καλύτερο. Πολλές ομάδες θα μπορούσαν να παίξουν ακόμη και στην 1η κατηγορία, τόσο από πλευράς ρόστερ, όσο και από οικονομικής άνεσης.

Τους ρυθμούς ζωής τους έχει συνηθίσει;
Σαν την Ελλάδα δεν είναι, αλλά το Καϊσέρι έχει την κατάλληλη ζωή για να παίζεις ποδόσφαιρο. Είναι πολύ ήρεμα τα πράγματα. Άλλωστε και εγώ είμαι έτσι σαν άνθρωπος, μου αρέσει να κάθομαι στο σπίτι, οικογενειακά.

Έχει μεγάλες διαφορές η... έδρα σου από τις πόλεις που είναι πιο κοντά στα παράλια;
Σίγουρα. Το Καϊσέρι είναι μέσα στην Τουρκία και είναι πιο συντηρητικοί σε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα δεν βρίσκεις και τόσο εύκολα κάποιον που να μιλάει Αγγλικά. Σαν πόλη όμως είναι ωραία, αν και κατά κάποιο τρόπο είναι χωρισμένη στα δύο. Η μία της πλευρά είναι η καλή, ενώ η άλλη όχι και τόσο.

Τις ελεύθερες ώρες σου τι κάνεις;
Υπάρχουν μέρες που περνάμε πολλές ώρες στο προπονητικό κέντρο. Όταν δεν πρέπει να φάμε όλοι μαζί ή να παρακολουθήσουμε βίντεο, είμαι σπίτι με την αρραβωνιαστικιά μου που είναι εδώ. Η ζωή είναι ήρεμη και αυτό χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής.

Για το μέλλον τι σκέφτεσαι; Επιστροφή στην Ελλάδα ή παραμονή στο εξωτερικό;
Η ερώτηση αυτή γίνεται σε όλους όσους έχουν φύγει στο εξωτερικό. Όταν φεύγεις έξω, στόχους σου είναι να μείνει εκεί όσο περισσότερο γίνεται. Αν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να τα καταφέρεις.
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα