Παπανικολάου: Προτεραιότητα το ΝΒΑ, πολλοί «μνηστήρες» στην Ευρώπη

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Παπανικολάου: Προτεραιότητα το ΝΒΑ, πολλοί «μνηστήρες» στην Ευρώπη

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα της περίπτωσης του Κώστα Παπανικολάου ο οποίος θέλει να παραμείνει στις ΗΠΑ. Τυχόν επιστροφή στην Ευρώπη του δίνει πολλές επιλογές.

Οι Ντένβερ Νάγκετς προχώρησαν στην αναμενόμενη κίνηση να ελευθερώσουν τον Κώστα Παπανικολάου ενημερώνοντας τον ατζέντη του παίκτη.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ εμμένει στην απόφασή του να μείνει στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι να συμβεί κι έτσι η πόρτα της Ευρώπης από μισόκλειστη έχει γίνει… μισάνοιχτη.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΒΑ
Ο Κώστας Παπανικολάου έχει συμβόλαιο 4.800.000 δολαρίων και τις επόμενες δύο ημέρες αν υπάρξει ομάδα που θα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να το κάνει με αυτό το ποσό στο συμβόλαιο.

Ένα γνωστό «τρικ» των ομάδων είναι να ασχολούνται με τους παίκτες εκ νέου από μηδενική βάση. Αν περάσουν αυτές οι δύο μέρες ο «Παπ» μένει ελεύθερος και μπορεί να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα στο ΝΒΑ χωρίς το μεγάλο αυτό συμβόλαιο. Ακόμη και με τους Ντένβερ Νάγκετς. Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε επαναδιαπραγμάτευση.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Δεν υπάρχει μία ομάδα που να μη θέλει τον Παπανικολάου στο ρόστερ της, ωστόσο οι περιπτώσεις είναι περιορισμένες είτε γιατί τα ρόστερ έχουν συμπληρωθεί (ξεκινά η Ευρωλίγκα σε 18 μέρες) είτε γιατί δεν υπάρχει επιπλέον προϋπολογισμός.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι μία ομάδα η οποία θα υποδεχόταν τον Παπανικολάου, αλλά η περίπτωση μοιάζει αδύνατη. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στον Ιωάννη Παπαπέτρου δίνοντάς του πρωταγωνιστικό ρόλο και έχοντας τον πολύτιμο Ματ Λοτζέσκι να έρχεται από τον πάγκο.

Ενδεχόμενη άφιξη του Παπανικολάου θα αφαιρούσε χρόνο συμμετοχής και ρόλο από τον Παπαπέτρου ενώ πολύ σημαντικός βραχνάς είναι και το οικονομικό κομμάτι. Αν π.χ ο Παπανικολάου απαιτήσει ένα ποσό γύρο στο εκατομμύριο αυτό θα σημαίνει πως με εφορίες κλπ οι Αγελόπουλοι θα βγάλουν από την τσέπη τους περίπου 1.500.000 ευρώ. Ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το μπάτζετ που είχαν οριοθετήσει.

Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑΜόσχας είναι μάλλον οι πιθανότεροι προορισμοί του παίκτη. Αμφότερες οι ομάδες έχουν χώρο στη θέση «3» (η Εφές έχει μόνο τον Οσμάν) και κυρίως διαθέτουν άπειρα λεφτά για να πείσουν τον Παπανικολάου.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΠΑΠ»
Ο Έλληνας φόργουορντ θέλει να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, αλλά ξέρει πως σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να παίζει. Τους τελευταίους 9 μήνες η καριέρα του δεν είναι ανοδική και για αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι δεν είχε χρόνο συμμετοχής στους Ρόκετς.

Ο Παπανικολάου είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν του δείξεις πως τον εμπιστεύεσαι, θα… πετάει στο παρκέ. Αν επιστρέψει στην Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί…

Τον Ολυμπιακό που τον έκανε ό,τι είναι, που είναι οικογένεια και θα τον βοηθήσει, που ξέρει κάθε γωνία του γηπέδου και ψυχολογικά θα τον στηρίξει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ρίξει χαμηλά τον πήχη των χρηματικών αξιώσεών του.

Την Αναντολού Εφές η οποία θα του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο, χρήματα (όσα ζητήσει) και στον πάγκο έχει τον προπονητή που πίστεψε σε αυτόν για πρώτη φορά και τον ανέδειξε. Ο Ντούντα λατρεύει τον «Παπ» και ο «Παπ» λατρεύει τον Ντούντα.

Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επίσης θα του δώσει ρόλο βασικού και θα βάλει πολλά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Δημήτρης Ιτούδης και η παρουσία του Κάιλ Χάινς επίσης μπορούν να παίξουν ρόλο.

Τι θα κάνει ο Κώστας Παπανικολάου θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες. Επαναλαμβάνουμε όμως πως προτεραιότητά του είναι να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη εκτός από τις τρεις ομάδες που αναφέραμε υπάρχουν και άλλες οι οποίες ενδεχομένως να εμφανιστούν και να μπουν στο κόλπο της απόκτησής του αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

 

NBA Τελευταία Νέα