Ανδρέας Κικίλιας: Ο Ελληνας που κέρδισε μια θέση στη Championship στο Gazzetta

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ανδρέας Κικίλιας: Ο Ελληνας που κέρδισε μια θέση στη Championship στο Gazzetta

bet365

Τόσα χρόνια δούλευε σκληρά, έκανε υπομονή, είχε επιμονή κι οι κόποι του εν τέλει δικαιώνονται. Ο Ανδρέας Κικίλιας μίλησε στο Gazzetta για το άλμα στην καριέρα του, όπου από Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου θα βρίσκεται στην Μπρέντφορντ.

Οι στόχοι του πάντα ψηλοί. Η δουλειά του συνεχώς σκληρή. Ο Ανδρέας Κικίλιας, στα 31 του χρόνια βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται με την Μπρέντφορντ να του δίνει την ευκαιρία να εργαστεί στη χώρα που γέννησε το άθλημα που έχει κυριαρχήσει στον πλανήτη, το ποδόσφαιρο.

Ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, κέρδισε με το «σπαθί» του μια θέση στην ομάδα της Championship, ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρό του, με τον πήχη στις φιλοδοξίες του να συνεχίζει να ανεβαίνει.

Αξιόλογο σύνολο διαθέτει η Μπρέντφορντ και το να τερματίσει στην πρώτη θέση της Championship προσφέρεται σε απόδοση 21.00 στη Novibet.

Πως προέκυψε όμως η ευκαιρία αυτή και από τη Football League θα ξεκινήσει από τις 21/9 τις υποχρεώσεις του στο Νησί;

«Οι στόχοι μου πάντα είναι ψηλοί. Πάντα ψαχνόμουν, έκανα αιτήσεις και τελικά ήρθε η Μπρέντφορντ. Πιο πριν είχα κάνει συνεντεύξεις με την Τσάρλτον και τη Διοργανώτρια Αρχή της Championship, ευτυχώς τρίτη που ήταν με την Μπρέντοφορντ και έγινε μέσω Skype είχε ευτυχής κατάληξη», δήλωσε στο Gazzetta ο Ανδρέας Κικίλιας και μας εξήγησε τις υποχρεώσεις που θα έχει στη νέα του ομάδα:

«Αρχικά, τα καθήκοντά μου θα έχουν να κάνουν καθαρά με το γραφείο. Όμως, οι ευκαιρίες που σου δίνονται στη Μέκκα του ποδοσφαίρου, είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με αυτές που βλέπουμε να υπάρχουν στην Ελλάδα. Στην ομάδα θα "τρέχω" θέματα με τις καθημερινές υποχρεώσεις της ομάδας. Φαντάζομαι όμως ότι θα προκύψουν και αρμοδιότητες που θα έχουν να κάνουν με τους αγώνες, αλλά πρέπει να πάω εκεί για να δω τι ακριβώς θα προκύψει».

Πέρα από την εμπειρία σου στον Ολυμπιακό Βόλου, φαντάζομαι ότι είχες και τα εφόδια για να πείσεις να σε επιλέξουν.

«Εχω μεταπτυχιακό στο Sports Business Μanagement στην Αγγλία, αλλά αν δεν έχεις παραστάσεις από συνθήκες εργασίας, τα χαρτιά από μόνα τους δεν φτάνουν. Οι καταστάσεις που συναντάς μέσα στη δουλειά σε γαλουχούν και σε κάνουν αυτό που είσαι. Με τον Ολυμπιακό έζησα στιγμές πολύ υψηλού επιπέδου, με αποκορύφωμα την κλήρωσή μας με την Παρί Σεν Ζερμέν».

Το γεγονός ότι προέρχεσαι από ομάδα της Football League μήπως δίνει μεγαλύτερη αξία στη μεταπήδησή του από την Ελλάδα στην Αγγλία;

«Κοίτα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα έπρεπε να είναι στη Football League αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στην ομάδα, είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σε συνθήκες πολύ πιο υψηλού επιπέδου από αυτές που συναντάς στην κατηγορία. Ο τρόπος δουλειάς μας ήταν τέτοιος που συμβάδιζε με ομάδες της Super League. Οπότε οι παραστάσεις που είχα από τον Ολυμπιακό Βόλου με ετοίμασαν για το επόμενο βήμα μου».

Η Μπρέντφορντ πέρυσι τερμάτισε 5η και φέτος έχει 4 βαθμούς σε τέσσερα ματς. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί η εικόνα;

«Αυτή δεν είναι μια απάντηση που μπορώ να δώσω εγώ λόγω των καθηκόντων μου. Ελπίζω όμως να τους φέρω γούρι, να μην πάει χειρότερα η ομάδα και είμαι... μαυρόγατα». (γέλια)

Υπάρχουν παίκτες στην Ελλάδα που μπορούν να σταθούν σ' ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Championship;

«Είτε παίζει κάποιος στη Β' ή στη Γ' εθνική και αξίζει θα δικαιωθεί. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να το κυνηγάει και στο τέλος θα πάρει αυτό που θέλει. Αυτή τη στιγμή εμένα η θέση μου δεν είναι τέτοια για να εισακουστούν οι προτάσεις μου, αλλά σε έναν χρόνο έχω στόχο να ανέβω και να είμαι σε άλλο πόστο».

Στην Μπρέντφορντ αγωνίζεται ο Νικόλας Γεννάρης. Τον έχεις πάρει τηλέφωνο;

«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Φαντάσου ότι ακόμη προσπαθώ να διευθετήσω της υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Στις 21/9 ξεκινάω επίσημα να εργάζομαι στην Μπρέντφορντ και από την επόμενη εβδομάδα που θα είμαι πιο χαλαρός, θα προσπαθήσω σίγουρα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του».

Για το πρωτάθλημα τι ξέρεις;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, όπως και στην χώρα μας η Football League είναι ένα πρωτάθλημα που μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Στη Championship υπάρχει μεγάλο πρόγραμμα αγώνων και σημαντικό ρόλο παίζουν οι αντοχές».

Υπάρχουν άλλοι Ελληνες που να εργάζονται στο πρωτάθλημα;

«Δεν γνωρίζω, μπορεί να υπάρχει κάποιος Κύπριος. Πάντως, ο καθένας που θα θέσει υψηλούς στόχους και τους κυνηγήσει θα δικαιωθεί. Στην Αγγλία δεν είναι όπως στο εξωτερικό, που για παράδειγμα κάποιος που είναι στον Ολυμπιακό Βόλου, αργότερα κάποιος γνωστός του μπορεί να τον πάει στον ΠΑΟΚ. Εκεί υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια, εμένα με επέλεξαν μέσω συνέντευξης στο Skype. Εδώ αν φύγει ένας πρόεδρος από την ομάδα παίρνει μαζί του και 2-3 άτομα».

Κλείνοντας, θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον;

«Είμαι ευγνώμων στην ομάδα και στους ανθρώπους που διετέλεσαν μέλη της. Μέσα από τη συνεργασία που είχαμε , φτάσαμε σήμερα στο σημείο να μιλάμε γι αυτό το επίτευγμά μου. Φυσικά, έχοντας και την στήριξη των δικών μου ανθρώπων (οικογένεια, κοπέλα μου και φίλοι) γίνεται πιο εύκολο αυτό το βήμα μου».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα