Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Νικς κι Εθνική Ομάδα»

Γιάννης Ράμμας
Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Νικς κι Εθνική Ομάδα»

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για το συμβόλαιό του στους Νικς και την ευκαιρία που έχει μπροστά του να φτάσει μία ημέρα μέχρι και την Εθνική Ομάδα.

«Έπαιξα ένα χρόνο στην θυγατρική ομάδα (Γουέστσεστερ Νικς), έπαιξα στο Summer League και μου πρόσφεραν ένα συμβόλαιο. Είναι κάτι που δούλευα πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχω στο μυαλό μου να κάνω διακοπές. Τόσο καιρό έκανα προπόνηση» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Σπορ ο 23χρονος SF των Νικς, ο οποίος μίλησε και για...

...τον Φιλ Τζάκσον (πρόεδρος των Νικς): «Είναι σαν σεμινάριο. Κάθεσαι και τον ακούς να λέει ιστορίες. Είναι απίστευτος!».

...το αν αυτά τα δύο χρόνια στη D-League είχε αγωνία: «Δε μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει κάθε μέρα. Δουλεύεις».

...τους γονείς του: «Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι και πολύ περήφανοι για εμάς».

...τον Κώστα και τον Αλέξη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι βαζίδουν στα χνάρια του ίδιου και του Γιάννη: «Σίγουρα είναι όνειρο, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε είναι η δουλειά».

...τις αλλαγές στη ζωή του: «Έχει αλλάξει πάρα πολύ η ζωή. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί ζούμε κάποια πράγματα που δεν τα είχαμε ονειρευτεί. Δε μπορείς να το χειριστείς κάπως. Μόνο να δουλεύεις. Αν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο, πρέπει μόνο να παίζεις μπάσκετ. Ως αθλητής είσαι παράδειγμα».

...τον αδερφό του, Γιάννη: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτόν! Τον στηρίζουμε κάθε ημέρα. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να φτάσεις σ' αυτό το επίπεδο».

...το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Είναι όλα. Πρέπει να τα βελτιώνεις όλα, για να γίνεσαι κάθε χρόνο και καλύτερος. Αν ήσουν ήδη έτοιμος, θα 'σουν ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Βήμα-βήμα πρέπει να πηγαίνεις για να βελτιώνεσαι. Το μεγάλο μου στοίχημα είναι τώρα. Πρέπει να γίνω καλύτερος παίκτης την επόμενη χρονιά».

...την εμπειρία του στη D-League: «Έκανα μία προσπάθεια, παίζοντας δύο χρόνια στη D-League. Φέτος σκεφτόμουν ποιο είναι το επόμενο βήμα. Κατάλαβα πως ήμουν ο μόνος παίκτης στη λίγκα που δε μπορούσε να με καλεσει άλλη ομάδα. Κατάλαβα πως αθλητικά και με σκληρή δουλειά μπορώ να παίξω σ' αυτό το πρωτάθλημα. Βλέποντας και τον αδελφό μου να διαπρέπει, σκέφτηκα πως μπορώ να παίξω».

...το αν είχε κάποιον παίκτη που του άρεσε να παρακολουθεί, όταν ήταν μικρός: «Στο ΝΒΑ ήταν ο ΛεΜπρον. Δεν μπορούσα να δω πολύ ΝΒΑ, γιατί έπρεπε να πληρώνεις συνδρομητική. Έβλεπα τον Παπαπαλουκά και τα ψηλά γκαρντ πώς παίζουν. Στη συνέχεια έβλεπα παίκτες όπως ο Ιγκουοντάλα κι ο Γκριν».

...το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα στο ΝΒΑ: «Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα».

...το αν θέλει να παίξει στην Εθνική Ομάδα: «Εννοείται! Να 'μαστε καλά και υγιείς...»

...το ΝΒΑ All Star Game: «Είναι η γιορτή του μπάσκετ. Είναι κάτι το απίστευτο! Ολοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και κανείς δεν το θεώρησε αγγαρεία. Οι παίκτες κάνουν το καλύτερο για την λίγκα. Είναι σαν να μαζευτούν όλοι οι παίκτες της Α1 και να κάνουν το καλύτερο για τον ΕΣΑΚΕ».

...το ταξίδι του στην Αφρική με αφορμή το πρόσφατο NBA Africa: «Ήταν η πρώτη φορά που πήγα! Δεν είχαμε πάει ποτέ».

 

NBA Τελευταία Νέα