O Άγγελος Αργύρης της Βέρντερ Βρέμης στο Gazzetta.gr

O Άγγελος Αργύρης της Βέρντερ Βρέμης στο Gazzetta.gr

Νίκος Ρόλλας
O Άγγελος Αργύρης της Βέρντερ Βρέμης στο Gazzetta.gr

bet365

Στην Βέρντερ Βρέμης μπορεί ήδη να μιλούν για το νέο Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ωστόσο ο Άγγελος Αργύρης μιλώντας στο Gazzetta.gr, κρατάει χαμηλά τη... μπάλα και τονίζει πως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Για άλλους ποδοσφαιριστές η διάλυση της Νίκης Βόλου ήταν ένα αδιέξοδο. Για τον Άγγελο Αργύρη όμως ήταν η μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε, καθώς η Βέρντερ Βρέμης τον είχε στο... ραντάρ της. Έτσι εδώ και τρεις περίπου μήνες, ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκει στην U-23 της ομάδας, αποτελώντας βασικό μέλος της. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που να έχουν ξεκινήσει ήδη οι συγκρίσεις με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, στις οποίες όμως ο νεαρός άσος κλείνει τα... αυτιά του, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο Gazzetta.gr είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο... Πόσω μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης...

Από την διαλυμένη Νίκη Βόλου στην Βέρντερ Βρέμης... Πως ήταν αυτή η διαδρομή;
Να σου πω την αλήθεια ήταν κάτι ξαφνικό και δεν το περίμενα. Όταν μου το πρότειναν, το συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους και αποφάσισα να έρθω εδώ στην Βρέμη. Ήταν μία γρήγορη απόφαση και έτσι ήρθα να δοκιμάσω σε ένα νέο περιβάλλον, με νέες προοπτικές.

Το ενδιαφέρον της Βέρντερ, πότε προέκυψε;
Υπήρχε καιρό πριν γίνει η μεταγραφή, καθώς με είχαν δει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, ένας μάνατζερ που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε και ήρθα για να δοκιμαστώ.


Πως ήταν αυτή η εμπειρία;
Αρχικά ήρθα για μία εβδομάδα, προκειμένου να κάνω προπονήσεις, να παίξω σε δύο φιλικά, να δω το κλίμα στην ομάδα, τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο ζωής.

Πότε σε ενημέρωσαν οτι έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τα όσα είδαν από εσένα;
Το διάστημα που ήμουν εδώ, μετά τα φιλικά που έπαιξα. Μου είπαν οτι ενδιαφέρονται και έτσι προχωρήσαμε στο οικονομικό κομμάτι της συνεργασίας, όπου δεν άργησε να επέλθει η συμφωνία. Έτσι, γύρισα στην Ελλάδα, μάζεψα τα πράγματά μου και ήρθα εδώ για μόνιμη εγκατάσταση.

Το συμβόλαιό σου πόση διάρκεια έχει;
Είναι για ενάμιση χρόνο. Λήγει το καλοκαίρι του 2016.

Αγχώθηκες καθόλου όταν μία ομάδα σαν την Βέρντερ, έστω και αν πρόκειται για την U-23, σου είπε οτι σε θέλει;
Σίγουρα αγχώθηκα, καθώς ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Ωστόσο η προοπτική αυτή μου άρεσε και το κυνήγησα. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε μία τέτοια προσφορά. Είναι όνειρο κάθε παιδιού να καταφέρει να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, όπως είναι η Βέρντερ.

Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, όσο διάστημα είσαι εκεί;
Οι εγκαταστάσεις της ομάδας, η οργάνωση, ο επαγγελματισμός με τον οποίο δουλεύουν όλοι, η πειθαρχία και το γεγονός οτι είσαι επικεντρωμένος καθαρά στο αγωνιστικό μέρος, χωρίς να σκέφτεσαι κάτι άλλο.

Μπορείς να μας φέρεις μερικά παραδείγματα;
Το προπονητικό κέντρο της ομάδας έχει 6 γήπεδα, κάτι που είναι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα. Για να φανταστείς μέχρι και στο ρουχισμό της ομάδας είναι πολύ μπροστά, καθώς σου τα δίνουν όλα, όχι όμως στην Ελλάδα που σου δίνουν τα βασικά. Σου παρέχουν ιατρική περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο. Ότι ώρα και αν είναι μπορείς να πας στον γιατρό ή να έρθει αυτός σε εσένα. Επίσης μία φορά την εβδομάδα κάνεις υποχρεωτικά τσεκ απ.

Ποιος διαφορές έχεις εντοπίσει στο καθαρά αγωνιστικό μέρος;
Εδώ δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ταχύτητα και στο πως ο κάθε παίκτης να κάνει πιο απλό το παιχνίδι του. Τους αρέσει πολύ το pressing και το passing game.

Στο πρόσωπό σου βλέπουν έναν νέο Σωκράτη Παπασταθόπουλο;
Σε ένα ματς που βγήκα MVP, το επίσημο site της ομάδας είχε γράψει κάτι τέτοιο. Είναι μεγάλη μου τιμή να με παρομοιάζουν με έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης όπως είναι ο Σωκράτης, αλλά ακόμη είναι πού νωρίς. Δεν μπορώ να συγκριθώ μαζί του.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Σωκράτης ή ο Κυριάκος (σ.σ Παπαδόπουλος) θεωρείς οτι άνοιξαν την... πόρτα της Bundesliga για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;
Είναι από τα πιο τρανά παραδείγματα ποδοσφαιριστών με μεγάλη καριέρα. Όλοι τους ξέρουν και αναγνωρίζουν την αξία τους. Η πόρτα της Γερμανίας έχει ανοίξει από το Euro2004 όταν μετά είχαν έρθει παίκτες όπως ο Χαριστέας ή ο Γκέκας που είχε βγει καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος. Πλέον όμως βοηθάνε και τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ουσιαστικά σπρώχνουν παίκτες στο εξωτερικό. Όπως έγινε δηλαδή και με εμένα.

Το γεγονός οτι ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Βίκτορ Σκριπνικ ήταν πριν στην U-23 και πιο πριν στις μικρότερες των ακαδημιών, σας βοηθάει;
Σίγουρα μας δίνει κάποιο κίνητρο, καθώς έχει συνεργαστεί με πολλούς παίκτες. Γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η δυσκολία παραμένει υψηλή για να μπορέσει κάποιος να πάει ανέβει... Όλοι όμως είναι αισιόδοξοι οτι θα καταφέρουν, καθώς όλα τα παιδιά το αξίζουν.

Σου έχει μιλήσει καθόλου;
Προσωπικά όχι, αλλά ξέρω οτι όποτε του το επιτρέπουν οι προπονήσεις της πρώτης ομάδας, έρχεται και βλέπει τα παιχνίδια μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Βέρντερ είχε κάνει μία «κοιλιά», φέτος όμως αρχίζει να πατάει και πάλι γερά στα... πόδια της.
Στην αρχή της σεζόν δεν είχαμε ξεκινήσει καλά και βρισκόμασταν στις τελευταίες θέσεις, όμως στα τέλη Οκτωβρίου ανέλαβε ο Σκρίπνικ και η ομάδα άρχισε να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Έτσι, έχει καταφέρει όχι απλά να γλιτώσει τον υποβιβασμό, αλλά πλέον να κυνηγάει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η καθημερινότητά σου εκεί πως είναι;
Έχω δικό μου σπίτι, στο οποίο κάθομαι μέχρι το μεσημέρι που έχουμε προπόνηση. Επειδή ο καιρός είναι κρύος εδώ, οι προπονήσεις γίνονται τέτοια ώρα. Όταν τελειώσω γυρίσω σπίτι για φαγητό και το απόγευμα βγαίνω καμία βόλτα εδώ στην Βρέμη, που είναι πανέμορφη.

Προσαρμόστηκες εύκολα;
Ναι, πολύ εύκολα... Έχω τη γυναίκα μου εδώ και είμαι τυχερός γιατί εδώ στην Βρέμη έχω συγγενείς που με βοήθησαν πολύ, με αποτέλεσμα να μην έχω κανένα πρόβλημα προσαρμογής.

Η Ελλάδα δηλαδή δεν σου λείπει;
Φυσικά και μου λείπει. Εκεί είναι η γονείς μου, τα αδέλφια μου και η οικογένειά μου. Όλα αυτά με κάνουν να την νοσταλγώ κάποιες στιγμές, ωστόσο είμαι λίγο καιρό εδώ και σε ένα μήνα θα είμαι και πάλι στην Ελλάδα, καθώς ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Αν και είναι ακόμη νωρίς, θα ήθελες να επιστρέψεις για να κλείσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα ή θέλεις να συνεχίζεις να παίζεις μόνο στο εξωτερικό;
Στόχος μου είναι να γυρίσω στην Ελλάδα ως απλός πολίτης και όχι ως ποδοσφαιριστής.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα