Ο Κώστας Οικονόμου στο Gazzetta.gr

Νίκος Ρόλλας
Ο Κώστας Οικονόμου στο Gazzetta.gr

bet365

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ουγγαρία, αλλά μέλος της Εθνικής Ελλάδας, ο Κώστας Οικονόμου της ΜΤΚ Βουδαπέστης μιλάει στο gazzetta.gr για τον «τελικό» της Κυριακής.

Την Κυριακή το βράδυ, η… καρδιά του Κώστα Οικονόμου θα είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μία η αγάπη για την χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε, από την άλλη η συναίσθημα για την Εθνική ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Η σχέση του αυτή τον συγκαταλέγει μεταξύ των καταλληλότερων ανθρώπων για να μας μιλήσουν για τον «τελικό» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος… Το Gazzetta.gr βρήκε τον αμυντικό της ΜΤΚ, ο οποίος μας δίνει τα… φώτα του για την Εθνική Ουγγαρίας.

Είσαι από τους πιο κατάλληλους να μας πεις για το πώς ετοιμάζεται η Εθνική Ουγγαρίας για το παιχνίδι της Κυριακής…
Η αλλαγή προπονητή στην Ελλάδα και το γεγονός ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα παιχνίδι με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της, έχει κάνει την Εθνική ένα μεγάλο… αίνιγμα. Κανείς δεν ξέρει το πώς θα παίξουν, με τι σύστημα θα κατέβει. Γενικότερα δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και είναι στην διαδικασία συλλογής στοιχείων. Αυτό που ξέρουν και λένε είναι ότι ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό.

Το κλίμα στην Εθνική Ουγγαρίας πως είναι;
Πολύ καλό. Υπάρχει μεγάλη σιγουριά σε όλους, καθώς ο νέος προπονητής, ο Πολ Ντάρνταϊ έχει δώσει δύναμη στους παίκτες και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα.



Το γήπεδο θα γεμίσει;
Ναι, φυσικά… Μιλάμε άλλωστε για ένα νέο γήπεδο, το οποίο εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι και όλοι θέλουν να πάνε να τον δουν. Τα τελευταία καλά αποτελέσματα της Ουγγαρίας και οι πιθανότητες πρόκρισης που έχει, έχουν μεγαλώσει το ενδιαφέρον.

Εσύ θα είσαι εκεί;
Εννοείται. Δεν γινόταν να το χάσω…

Θα είναι κάπως περίεργα για εσένα, όμως… Από τη μία η Ελλάδα, της οποίας είσαι μέλος των μικρών Εθνικών και από την άλλη η Ουγγαρία, της χώρας που έχεις μεγαλώσει.
Όλοι με ρωτάνε το ίδιο πράγμα. Ναι όντως θα είναι πολύ δύσκολα και δεν μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα ποια ομάδα θα υποστηρίζω. Επειδή όμως έχω παίξει στην Εθνικής και με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, νομίζω ότι είμαι λίγο πιο κοντά στην Ελλάδα.

Εκτός από την Ελλάδα και η Ουγγαρία αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, καθώς έχασε Κόρκσμαρ, Λόβρεντσικς, Βάντσακ…
Ναι, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος από αυτούς να προοριζόταν για την βασική εντεκάδα. Αυτούς που θέλει ο Ντάρνταϊ τους έχει όλους.

Εσύ που τα ζεις από… μέσα, τι ομάδα είναι η Ουγγαρία;
Σίγουρα είναι μία ομάδα που στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα και στην συνεργασία των παικτών της. Έχει όμως παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά σε ατομικό επίπεδο.

Ποιος είναι αυτός που πρέπει να προσέξουν οι Έλληνες διεθνείς;
Ο Μπάλας Τζούτζακ που παίζει στην Ντιναμό Μόσχας. Νομίζω ότι αυτός ο παίκτης είναι το μεγάλο όπλο και ο αρχηγός της Ουγγαρίας. Αν παίξει καλά, τότε η δεξιά πλευρά της Εθνικής ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα.



Έχει αδύναμο σημείο η Ουγγαρία;
Όλες οι ομάδες έχουν. Στα προηγούμενα ματς είχαν κάποια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, όπου έκαναν πολλά ατομικά λάθη. Νομίζω όμως ότι ο Ντάρνταϊ θα δούλεψε πολύ σε αυτό.

Πως πιστεύεις ότι θα εξελιχθεί το παιχνίδι;
Το πρώτο 20λεπτο νομίζω ότι είναι κρίσιμο. Η Ουγγαρία θα μπει για να πιέσει και να εκμεταλλευτεί το ενθουσιασμό της έδρας. Εκεί η Εθνική πρέπει να είναι προσεκτική. Να αμυνθεί καλά και σιγά σιγά να βγει μπροστά.

Το γεγονός ότι η Ουγγαρία αν χάσει δεν χάνεται, ενώ για την Ελλάδα είναι τελικός, θεωρείς ότι είναι υπέρ της Εθνικής;
Πιστεύω πως ναι. Αν μπουν οι παίκτες με πάθος και ψυχή, όπως περιμένω να κάνουν, τότε μπορούν να τα καταφέρουν. Η έλευση του νέου προπονητή, σίγουρα θα τους έχει δώσει δύναμη.

 

EURO Τελευταία Νέα