Παπανικολάου: «Θα ήμουν βλάκας αν...»

Παπανικολάου: «Θα ήμουν βλάκας αν...»

Gazzetta team
Παπανικολάου: «Θα ήμουν βλάκας αν...»

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη μεταγραφή του στους Χιούστον Ρόκετς και παράλληλα θυμήθηκε το ελληνικό… θαύμα του 2006 στη Σαϊτάμα κόντρα στις ΗΠΑ.

«Είναι μία διαδικασία όταν έρχεσαι από την Ευρώπη. Έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα και αυτό το περίμενα, ήμουν προετοιμασμένος να έχω κάποιες δύσκολες στιγμές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά κάθε βράδυ και να δίνω το καλύτερο στην ομάδα μου», τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ στην επίσημη ιστοσελίδα των Χιούστον Ρόκετς.

Ο άλλοτε παίκτης του Άρη, του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε: «Δεν αισθάνομαι αγχωμένος, πρέπει απλά να προσαρμοστώ και να δουλεύω, αυτό είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου, να είμαι στο γυμναστήριο, να σηκώνω βάρη, να γίνω πιο γρήγορος».

Στη συνέχεια ο Παπανικολάου μίλησε και για το... θαύμα της Εθνικής το 2006: «Ήταν η καλύτερη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ το να νικήσει τις ΗΠΑ, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, τον Ντουέιν Γουέιντ, τον Ντουάιτ (Χάουαρντ). Είχα τρελαθεί. Ήμουν στο χωριό μου όταν το έβλεπα, μαζί με τους φίλους μου, την πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, ήταν σπουδαία στιγμή. Ηταν μία τρελή στιγμή για τους Ελληνες. Δεν νικάς κάθε μέρα τις ΗΠΑ. Είναι μεγάλο πράγμα για εμάς, ακόμα και τώρα».

Ο φόργουορντ των Ρόκετς κατέληξε λέγοντας: «Αυτό που είδα ήταν ότι η ομάδα με ήθελε πραγματικά εδώ πέρα. Μίλησα με τον Ντάριλ ΜόρεΪ, τον κόουτς ΜακΧέιλ... Κάτι τέτοια κάνουν έναν παίκτη να αισθάνεται ότι τον θέλουν. Μετά λοιπόν την προσφορά που μου έκαναν σκέφτηκα ότι θα ήμουν βλάκας αν δεν εκμεταλλευόμουν αυτή την ευκαιρία. Δεν ήθελα πέντε χρόνια αργότερα να λέω στον εαυτό μου: γιατί δεν πήγα όταν μπορούσα;. Δεν έχεις τέτοιες ευκαιρίες κάθε μέρα. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες είχαν την ευκαιρία και δεν την άρπαξαν. Ήταν όνειρο ζωής για μένα. Δεν ήξερα εάν θα ήμουν καλός για αυτό το πρωτάθλημα, στην πορεία της καριέρας μου όμως θα λέω ότι τουλάχιστον προσπάθησα, πάλεψα για αυτό. Ήμουν καλός ή δεν ήμουν. Δεν ξέρω ακόμα...»

 

NBA Τελευταία Νέα