Οι Έλληνες του εξωτερικού (vid)

Νίκος Ρόλλας
Οι Έλληνες του εξωτερικού (vid)

bet365

Ο Γκέκας για ακόμη ένα σαββατοκύριακο έκλεψε την παράσταση με τα γκολ του. «Κέρβερος» ο Καρνέζης, σταθερός ο Μανωλάς, άδικημένος ο Βύντρα. Δείτε τι έκαναν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού.

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει ο Φάνης Γκέκας στην Τουρκία. Ο Έλληνας επιθετικός και πάλι σκόραρε δις με την Ακχίσασπορ, ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν τόσο οι Καρνέζης, Κονέ με την Ουντινέζε, όσο και ο Κώστας Μανωλάς. Σταθερές αξίες οι Μόρας και Ταχτσίδης στην Βερόνα...

ΙΤΑΛΙΑ
Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Μπορεί να μην είχε πολύ δουλειά, καθώς η Κάλιαρι δεν απείλησε ιδιαίτερα την Ρόμα, όμως ο Έλληνας αμυντικός κέρδισε και πάλι τα εγκωμιαστικά σχόλια των Ιταλών λόγω των σωστών και γρήγορων μεταβιβάσεών του, στα 90 λεπτά που έπαιξε.

Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): Είδε από τον πάγκο την Ρόμα να κερδίζει 2-0 την Κάλιαρι στο «Ολίμπικο».

Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα): Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Έλληνας ομογενής δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Ρούντι Γκαρσία, με αποτέλεσμα να μείνει στο πάγκο.



Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Βερόνα): Ξεκίνησε βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Βερόνα στο Τορίνο με 1-0, αλλά έγινε αλλαγή στο 64. Όσο αγωνίστηκε ήταν αρκετά κινητικός, έχοντας στο ενεργητικό του την εκτέλεση φάουλ από την οποία προήλθε η ευκαιρία με την κεφαλιά του Ταχτσίδη.

Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα): Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολύ δουλειά, καθώς η Τορίνο δεν είχε πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Στην επανάληψη όμως και ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο βοήθησε με τις σωστές του επεμβάσεις και τοποθετήσεις, να φύγει η Βερόνα με τους τρεις βαθμούς στην... τσέπη.

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα): Έπαιξε και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού στο Τορίνο, έχοντας καλή απόδοση και βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα και τελικά να πάρει τη νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε χριστεί και σκόρερ στην φάση του πρώτου ημιχρόνου από το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν βασικός στη νίκη της Ουντινέζε με 1-0 επί της Νάπολι. Μάλιστα είχε και κάποιες καλές επεμβάσεις στο ενεργητικό του, όπως η διπλή στο 65' στις προσπάθειες του Ιγκουαΐν και του Καγιεχόν.

Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε): Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι της Ουντινέζε με την Νάπολι, τρέχοντας αρκετά χιλιόμετρα και βοηθώντας στο να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Όχι μόνο στον επιθετικό τομέα, αλλά και ανασταλτικά.

Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα): Ήταν εκτός αποστολής του παιχνιδιού με την Λάτσιο λόγω του τραυματισμού του.

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Αν και ήταν στην αποστολή, ο 22χρονος αμυντικός δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από την Κροτόνε με 2-0.

Βασίλης Καραγκούνης (Ρετζίνα): Ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Ρετζίνα από την Λέτσε με 2-0.

Γιάννης Νικολίτσας (Προ Βερτσέλι): Ο 17χρονος τερματοφύλακας ήταν εκτός αποστολής στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 4-0 επί της Βαρέζε.

Τάσος Δώνης (Γιουβέντους Πριμαβέρα): Δεν ήταν απλά βασικός στην ισοπαλία της Γιουβέντους με την Τραπάνι με 2-2, αλλά σκόραρε κιόλας, ανοίγοντας το σκορ.

Άλμπερτ Ρούσος (Γιουβέντους Πριμαβέρα): Βασικός σε όλο το ματς της Γιουβέντους με την Τραπάνι που έληξε 2-2.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε): Ξεκίνησε βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 43ο λεπτό αποβλήθηκε για ένα πέναλτι στον Μέσι. Μπορεί να ήταν μέσα στην φάση, αλλά ουσιαστικά το φάουλ εντός περιοχής το έκανε ο Τόνιο. Πάντως όσο αγωνίστηκε είχε καλές τοποθετήσεις, με 2-3 σωστές επεμβάσεις, χωρίς να φέρει μερίδιο ευθύνης στην φάση του γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε): Ήταν εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα λόγω του τραυματισμού του.

ΑΓΓΛΙΑ
Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρόμ): Δεν ήταν στην αποστολή της Γουέστ Μπρομ, αλλά η ομάδα του κατάφερε να κερδίσει 1-0 την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ): Ήταν και πάλι εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Μπέρνλι, αλλά όπως τόνισε και ο Γκουστάβο Πογιέτ σύντομα θα έρθει η στιγμή να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Κώστας Σταφυλίδης (Φούλαμ): Ξεκίνησε βασικός στην εντός έδρας ήττα της Φούλαμ από την Μπλάκμπερν με 1-0, αλλά έγινε αλλαγή στο 83'. Παίζοντας πάντως ως αριστερό χαφ, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας τους.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Με τον Έλληνα τερματοφύλακα, για ακόμη μία φορά κάτω από τα δοκάρια της, η Μίντλεσμπρο θριάμβευσε με 4-0 επί της Μπρέντφορντ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρντμουντ): Έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι, αλλά έχει ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχθηκε η Ντόρντμουντ. Στο πρώτο χάνει την μονομαχία από τον Σεμπέριο που έδωσε την ασίστ στον Οκαζάκι, ενώ στο δεύτερο έχασε το μαρκάρισμα του Ισπανού, πιστεύοντας οτι ήταν οφσάιντ.


Κυργιάκος Παπαδόπουλος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Ήταν εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού του.

Στέφανος Καπίνο (Μάιντζ): Είδε από τον πάγκο την ομάδα του να κερδίζει 2-0 την Μπορούσια Ντόρντμουντ.

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Ο 22χρονος τερματοφύλακας ήταν εκτός αποστολής στη νίκη με 4-2 επί της Βέρντερ Βρέμης.

Αλέξανδρος Καρτάλης (Γκρόιτερ Φιρτ Β'): Ο 19χρονος αμυντικός, ξεκίνησε βασικός στην ήττα της Γκρόιτερ Φιρτ από την Ομπενφράνκεν με 2-1, αλλά αντικαταστάθηκε στο 53ο λεπτό.

Θανάσης Ράπτης (Στουτγκάρτερ): Ήταν εκτός αποστολής στο ισόπαλο 1-1 ματς των Κίκερς με την Όσναμπρικ.

Άγγελος Οικονόμου (Μπάγερν Μονάχου Β'): Έπαιξε για 90 λεπτά με την δεύτερη ομάδα της Μπάγερν, στην εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Γκάρχινγκ.

Παναγιώτης Αρναούτογλου (Καρλσρούη Β'): O 18χρονος αμυντικός έπαιξε για 90 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη της Καρλσρούης επί της Ράβενσμπουρν με 3-2.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδη με την Μορεϊρένσε, αλλά έγινε αλλαγή στο 35'. Όχι λόγω της απόδοσής του, αλλά επειδή ο Ζέσους θέλησε να αλλάξει την διάταξη της ομάδας μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκαν οι «αετοί». Η κίνησή του αυτή τελικά δικαιώθηκε, καθώς η Μπενφίκα κέρδισε 3-1.

Δημήτρης Πέλκας (Βικτόρια Σετουμπάλ): Ήταν εκτός αποστολής στην ήττα με 2-0 από την Πενιαφέλ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Βασικός για 5ο παιχνίδι ο Έλληνας τερματοφύλακας, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μπρέντα.

Νίκος Ιωαννίδης (Τσβόλε): Μπήκε στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα με την Άλκμααρ, όπου η Τσβόλε γνώρισε την ήττα με 1-0.

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Ήταν εκτός αποστολής για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άλκμααρ.

Τζέιμς Ευμορφίδης (Άγιαξ Α1): Ο ομογενής επιθετικός, παίζοντας με την δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, μπήκε αλλαγή στο 64ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη επί της Ντε Χάαγκ, καθώς το παιχνίδι στο Άμστερνταμ έληξε 1-1.

ΒΕΛΓΙΟ
Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Έπαιξε και στα 90 λεπτα, στη νίκη της Λόκερεν επί της Μαλίν με 3-2.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Ξεκίνησε βασικός στη νίκη με 2-1 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ, αλλά αντικαταστάθηκε στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.

Απόστολος Βέλλιος (Λιρς): Έπαιξε και στα 90 λεπτά της βαριάς ήττας της Λιρς από την Βέστερλο με 6-1.

Σωκράτης Διούδης (Μπριζ): Η Μπριζ κέρδισε 5-0 την Κορτράικ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έμεινε στον πάγκο.

Νίκος Ρούμπος (Τουμπίζ): Δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα της Τουμπίζ από την Ρούζελαρ με 1-0.

Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (Ουνιόν): O 21χρονος επιθετικός μπήκε στο 54ο λεπτό του αγώνα με την Χάσελτ, αλλά η Ουνιόν γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 4-1.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Φάνης Γκέκας (Ακχίσαρ): Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Έλληνας επιθετικός, καθώς πάλι πέτυχε δύο γκολ, αυτή την φορά στην Ερτσίγεσπορ. Στο 53' της αναμέτρησης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 90' χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην Ακχίσαρ με 2-1.



Aβραάμ Παπαδόπουλος (Τραμπζονσπόρ): Έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι της Τραμπζονσπόρ με την Μπουγιοκσεχίρ που έληξε 1-1.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Βασίλης Πλιάτσικας (Άστρα): Ήταν εκτός αποστολής στη νίκη της Άστρα κόντρα στην Παντούρι με 2-1.

Γιάννης Αραμπτζής (Άστρα): Και ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εκτός αποστολής για το ματς με την Παντούρι.

Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ-Κραϊόβα): Ο 27χρονος πορτιέρο ήταν στην αποστολή της ομάδας του, αλλά δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας με 2-0 από την Κραϊόβα.

ΑΥΣΤΡΙΑ
Θανάσης Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης): Είδε από τον πάγκο την ομάδα του να κερδίζει εύκολα 3-0 την Βόλφεσμπεργκ.

ΠΟΛΩΝΙΑ
Ανέστης Αργυρίου (Ζαβίσζα): Κακή βραδιά, όχι μόνο ο 26χρονο αμυντικό, αλλά γενικότερα για την οπισθοφυλακή της Ζαβίσζα, που έχασε 6-2 από την Λεχ Πόζναν. Ο Αργυρίου αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Λέχια Γκντανσκ): Έπαιξε και στα 90 λεπτά της εντός έδρας ήττας από την Πογκον με 1-0.

ΙΣΡΑΗΛ
Γιάννης Παπαδόπουλος (Μπνέι Σακχνίν): Έπαιξε βασικός στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Χάποελ Ακρέ, έχοντας καλή απόδοση ως αριστερός εξτρέμ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Κωνσταντίνος Οικονόμου (ΜΤΚ Βουδαπέστης): Ο 18χρονος στόπερ έπαιξε για 90 λεπτά με την Κ-21 της ΜΤΚ την Παρασκευή, στην νίκη της με 2-1 επί της Νταναουζβάρος.

 

Τελευταία Νέα