Οι Έλληνες του εξωτερικού

Νίκος Ρόλλας
Οι Έλληνες του εξωτερικού

bet365

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν γεμίσει με Έλληνες... μετανάστες και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις επιδόσεις τους.

Το εξαιρετικό ντεμπούτο του Ανδρέα Σάμαρη με την Μπενφίκα, ξεχωρισε από τις εμφανίσεις των Ελλήνων του εξωτερικού αυτή την αγωνιστική, ενώ πρεμιέρα με την Γουέστ Μπρομ έκανε και ο Γιώργος Σαμαράς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, πολύ καλή παρουσία στη νίκη της Ρόμα επί της Έμπολι είχε ο Κώστας Μανωλάς, όπως και ο Λουκάς Βύντρα στη ισοπαλία της Λεβάντε στο «Ροζαλέδα» της Μάλαγα. Ο Απόστολος Βέλλιος χάρισε έναν βαθμό στην Λιρς, με την ασίστ που έδωσε κόντρα στην Άντερλεχτ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ορέστης Καρνέζης, όμως η Ουντινέζε δεν μπόρεσε να έχει κάποιο κέρδος από το ματς με την Γιουβέντους.

ΙΤΑΛΙΑ
Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Ο 24χρονος αμυντικός ξεκίνησε και πάλι βασικός με την Ρόμα, έχοντας καλή παρουσία στη νίκη με 1-0 επί της Έμπολι, εκτός έδρας. Κάτι που αναγνώρισε και ο Ρούντι Γκαρσία, λέγοντας: «Ο Μανωλάς αμέσως κατάλαβε πως πρέπει να παίζει άμυνα στην ομάδα μας και αυτό είναι καλό».

Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): Είδε από τον πάγκο την Ρόμα να κερδίζει εκτός έδρας 1-0 την Έμπολι.

Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα): Αν και ήταν στην αποστολή, ο Γκαρσία επέλεξε τον Κόουλ ως αριστερό μπακ της Ρόμα κόντρα στην Έμπολι.

Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε): Ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Γιουβέντους, παίζοντας πίσω από τους δύο επιθετικούς της Ουντινέζε, αλλά το γεγονός οτι η ομάδα του δεν είχε κατοχή της μπάλας δεν του επέτρεψε να φανεί στα 81 λεπτά που αγωνίστηκε. Έτρεξε αρκετά όμως και έδωσε πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου.

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Βασικός και με εξαιρετική απόδοση ο Έλληνας τερματοφύλακας στην ήττα της Ουντινέζε με 2-0 από την Γιουβέντους. Χάρη στις επεμβάσεις του στις προσπάθειες των Πογκμπά, Γιορέντε και Μοράτα ο δείκτης του σκορ έμεινε σε αυτά τα επίπεδα.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Βερόνα): Ξεκίνησε βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι με την Παλέρμο, αλλά στο 66ο λεπτό αντικαταστάθηκε, καθώς Αντρέα Μαντορλίνι θέλησε να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή.

Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα): Βασικός σε όλο το παιχνίδι στη νίκη με 2-1 επί της Παλέρμο. Ήταν μέσα στην φάση του γκολ που δέχθηκε η Βερόνα, ωστόσο δεν είχε βοήθεια με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα σε δύο αντιπάλους. Γενικώς πάντως ήταν πολύ καλός, με σωστές επεμβάσεις.

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα): Και αυτός ξεκίνησε στην βασική εντεκάδα της Βερόνα, παίζοντας ως αμυντικό χαφ. Είχε εξαιρετική απόδοση, κόβοντας αρκετές προσπάθειες της Παλέρμο από τον άξονα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις βοήθησε και στο δημιουργικό κομμάτι.

Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα): Ήταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι της Τζένοα με την Φιορεντίνα (0-0).

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας νίκη της Μπολόνια επί της Πεσκάρα με 3-2.

Τάσος Δώνης (Γιουβέντους Πριμαβέρα): Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε σε όλο το ματς κόντρα στην Σπέτζια και μάλιστα πέτυχε και ένα γκολ στη νίκη της «Μεγάλης Κυρίας» με 3-2.

Άλμπερτ Ρούσος (Γιουβέντους Πριμαβέρα): Αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα της Γιουβέντους με την Σπέτζια.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε): Ο έμπειρος αμυντικός, που έχει καθιερωθεί στην θέση του στόπερ, ήταν μαζί με τον τερματοφύλακα της Λεβάντε, Χεσούς, οι καλύτεροι παίκτες της Λεβάντε στην ισοπαλία με 0-0 επί της Μάλαγα στο «Ροζαλέδα».

Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε): Ήταν εκτός αποστολής λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Κώστας Ρουγκάλας (Ατλέτικο Μαδρίτης Β): Δεν ήταν στην αποστολή της Ατλέτικο Β, στην εκτός έδρας νίκη της με 1-0 επί της Κονκουένσε

ΑΓΓΛΙΑ
Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρόμ): Ντεμπούτο για τον «Sam» με την φανέλα της Γουέστ Μπρομ, όχι όμως όπως θα το περίμενε, καθώς η ομάδα του γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Έβερτον με 2-0. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στο 69' και με εξαίρεση ένα σουτ προς το τέλος του αγώνα, δεν κατάφερε να απειλήσει.

Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ): Λόγω των δύο ματς που έδωσε με την Εθνική Ελπίδων, ο Άλαν Πάουσον δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι της Σάντερλαντ με την Τότεμαν, το οποίο έληξε 2-2.

Κώστας Σταφυλίδης (Φούλαμ): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ήττα της Φούλαμ με 3-0 από Ρέντινγκ.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Ο 36χρονος τερματοφύλακας ήταν βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Χάντερσφιλντ με 2-1.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρντμουντ): Έπαιξε και στα 90 λεπτά της νίκης της Μπορούσια με 3-1 επί της Φράιμπουργκ, χωρίς να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Κυργιάκος Παπαδόπουλος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Δεν έπαιξε, καθώς έβγαλε τον ώμο του και θα είναι εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες.

Στέφανος Καπίνο (Μάιντζ): Έμεινε στο πάγκο στην εκτός έδρας νίκη της Μάιντζ με 3-1 επί της Χέρτα.

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Έμεινε εκτός αποστολή στην εκτός έδρας νίκη της Άουγκσμπουργκ επί της Άιντραχτ με 1-0.

Θανάσης Ράπτης (Στουτγκάρτερ): Ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Στουτγκάρτερ με 2-0 από την Ντούισμπουργκ.

Aλέξανδρος Καρτάλης (Νυρεμβέργη): Ήταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ντεμπούτο του διεθνή μέσου με την Μπενφίκα. Ξεκίνησε βασικός στον θρίαμβο με 5-0 επί της Σετουμπάλ και αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας καλή απόδοση.

Δημήτρης Πέλκας (Βικτόρια Σετουμπάλ): Δεν ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι με την Μπενφίκα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι της Βίλεμ βασικός. Αυτή την φορά στο Ρότερνταμ και στη νίκη με 2-1 επί της Φέγενορντ, έχοντας κάποιες καλές επεμβάσεις.

Νίκος Ιωαννίδης (Τσβόλε): Η Τσβόλε νίκησε 3-1 την Αϊντχόφεν, αλλά ο Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο της.

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Ήταν εκτός αποστολής της Τσβόλε.

ΒΕΛΓΙΟ
Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Ο έμπειρος αμυντικός ήταν βασικός σε όλο το ματς της Λόκερεν, η οποία νίκησε 3-2 την Κορτραϊκ.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έπαιξε και στα 90 λεπτά, στην ήττα της Σαρλερουά από την Σερλκ Μπριζ με 1-0.

Απόστολος Βέλλιος (Λιρς): Αν και προερχόταν από δύο παιχνίδια με την Εθνική Ελπίδων, ο Απόστολος Βέλλιος μπήκε στο 68ο λεπτό του παιχνιδιού της Λιρς με την Μπριζ και με δική του ασίστ ο Νγκαβά ισοφάρισε 2-2 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σωκράτης Διούδης (Μπριζ): Ο Έλληνας τερματοφύλακας έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ισοπαλία της Μπριζ με την Γκενγκ με 1-1.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Τραμπζονσπόρ): Πρώτη φορά στην αποστολή και έμεινε στον πάγκο της Τραμπζονσπόρ στο 0-0 με την Φενέρμπαχτσε.

Φάνης Γκέκας (Ακίσαρ): Εξαιρετικός ο Έλληνας επιθετικός στο παιχνίδι με την Σίβασπορ. Άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει την ανατροπή, πέτυχε ακόμη ένα γκολ ισοφαρίζοντας σε 2-2.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Βασίλης Πλιάτσικας (Άστρα): Ξεκίνησε βασικός στην εκτός έδρας ήττα της Άστρα από την Κλουζ με 4-1, ενώ στο 90ο λεπτό αποβλήθηκε.

Γιάννης Αραμπατζής (Άστρα): Είδε από τον πάγκο της Άστρα, την ήττα από την Κλουζ.

Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

ΠΟΛΩΝΙΑ
Ανέστης Αργυρίου (Ζαβίσζα): Έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι με την Βίσλα Κρακοβίας, ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα με 4-2 μέσα στην έδρα της.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Λέχια Γκντανσκ): Ο νεαρός αμυντικός έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι της Λέχια με την Μπελχάτοφ, που έληξε 1-1.

ΙΣΡΑΗΛ
Γιάννης Παπαδόπουλος (Μπνέι Σακχίν): Έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, σκόραρε, αλλά δεν πανηγύρισε τη νίκη, καθώς η Μακάμπι Χάιφα κέρδισε 4-2.

AYΣΤΡΙΑ
Θανάσης Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης): Μπήκε στο 83' του εκτός έδρας 5-1 της Ραπίντ Βιέννης επί της Βιένερ.

 

Τελευταία Νέα