Για χάρη του Βασιλειάδη «σφάζονται» ομάδες!

Αντώνης Καλκαβούρας
Για χάρη του Βασιλειάδη «σφάζονται» ομάδες!

bet365

Η διοίκηση της Μάλαγα ζήτησε από την χορηγό τράπεζα Unicaja, έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να υπογράψει τον Κώστα Βασιλειάδη. To gazzetta.gr αποκαλύπτει τι συμβαίνει με Κάχα Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα...
Πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ο Κώστας Βασιλειάδης βρισκόταν εν μέσω της πιο ώριμης (μ.ο. 13,8π. με 52,6% στα διπ. & 37,0% στα τριπ.) και τελευταίας σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα της Μπιλμπάο, οι “σειρήνες” του μεγάλου συμβολαίου ηχούσαν συνεχώς στα αυτιά του με την Μπαρτσελόνακαι της Ρεάλ Μαδρίτης, να είναι διατεθειμένες ακόμη και να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού για να αποσπάσουν την υπογραφή του. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο ιδιαίτερα δημοφιλής στην λίγκα ACB, Έλληνας σουτέρ... Τα οικονομικά προβλήματα της πριν από τέσσερα χρόνια δευτεραθλήτριας Ισπανίας, οδήγησαν αρχικά στη λύση της συνεργασίας του συλλόγου με τον Φώτη Κατσικάρη και φυσικά δεν επέτρεψαν στην διοίκηση της ομάδας να προσπαθήσει να κρατήσει τον 30χρονο διεθνή γκαρντ, στον οποίο παρεμπιπτόντως οφείλει ακόμη κάτι περισσότερο από τα μισά χρήματα του τελευταίου συμβολαίου του!
Η περιπέτεια που θέλει να... ξεχάσει!
Κάπως έτσι, λοιπόν και σε συνδυασμό με την εγκυμοσύνη της γυναίκας του, ο έμπειρος Θεσσαλονικιός μπασκετμπολίστας, αποφάσισε να αποχωριστεί την αγαπημένη του Ισπανία για να έρθει πιο κοντά στην συμπρωτεύουσα, αποδεχόμενος την πρόταση της Εφές Αναντολού. Αν τον ρωτήσει κάποιος σήμερα, αν πέρασε καλά στην Κωνσταντινούπολη, θα του απαντήσει ότι «όλα ήταν τέλεια, εκτός από το κομμάτι του μπάσκετ!». Η τουρκική ομάδα, πιστή στην παράδοσή της να ξοδεύει τεράστια ποσά, χωρίς να ξέρει πως να αξιοποιήσει τους παίκτες που υπογράφει, πρόσθεσε μία ακόμη άχρωμη χρονιά στην ιστορία της και μοιραία, από τα μέσα της περιόδου, ο Κώστας Βασιλειάδης, περίμενε πως και πως μέχρι να απεμπλακεί απ' αυτή την δυσάρεστη περιπέτεια.
Το καλό όνομα στην Ισπανία
Οι εμφανίσεις που έκανε ο διεθνής γκαρντ με την φανέλα της Εφές Αναντολού, μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακές, ωστόσο, τα σχετικά καλά νούμερα (μ.ο 10,8π. με 40,3% στα τριπ. στην Ευρωλίγκα και 8,5π. με 56,4% στα διπ. στο τουρκικό πρωτάθλημα) που έκανε και το εξαιρετικό όνομα που έχει “χτίσει” στην Ισπανία, τον βοήθησαν να παραμείνει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων που αγωνίζονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Μετά την απόρριψη της προσφοράς από την ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ, ο Βασιλειάδης βρίσκεται σε συζητήσεις κατά πρώτο λόγο με την Μάλαγα και κατά δεύτερο με την Κάχα Λαμποράλ, που επιθυμούν διακαώς να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Επιπροσθέτως, τις τελευταίες μέρες, ο εκπρόσωπος του Έλληνα παίκτη, δέχθηκε κρούση και από τηνΜπαρτσελόνα. Το ενδιαφέρον των “μπλαουγκράνα”, όμως, μοιάζει περισσότερο φιλολογικό, παρά ουσιαστικό, καθώς μετά την αποχώρηση τουΚώστα Παπανικολάου, οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν, ότι οΤσάβι Πασκουάλ, ψάχνει περισσότερο για “τριαροτεσσάρι”, παρά για σουτέρ...
Τον θέλει ο Πλάθα και εισηγήθηκε την απόκτησή του
Οι επαφές με την Ουνικάχα, μάλιστα, προχώρησαν αρκετά και αν δεν υπήρχε σοβαρό μειονέκτημα της εφορίας, η οποία, για παίκτες που – όπως ο Κώστας – έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια παραμονής στην Ισπανία, αγγίζει το 46% των ετήσιων αποδοχών του, τότε ο Βασιλειάδης ίσως και να είχε συμφωνήσει. Ανεξαρτήτως του αν η Κάχα Λαμποράλ (“αιώνιος” αντίπαλος της Μπιλμπάο), που τον ήθελε διακαώς και πέρυσι, τον προορίζει για βασικό “δυάρι”, η Μάλαγα, στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2006-07, φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, ο προπονητής της ομάδας, Γιόαν Πλάθα, εισηγήθηκε στην διοίκηση την απόκτηση του έμπειρου Έλληνα άσου με την πενταετή προϋπηρεσία στην ισπανική λίγκα, επειδή γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα και ταιριάζει στην φιλοσοφία του.
Αύξηση στο budget της Μάλαγα λόγω... εφορίας!
Η υψηλή φορολογία του συμβολαίου του Έλληνα άσου (θα κοστίσει σχεδόν τα διπλά στην ομάδα), ανάγκασε τον πρόεδρο της Μάλαγα, να ζητήσει την οικονομική συνδρομή της τράπεζας Unicaja, που είναι ο βασικός χορηγός και για να γίνει η μεταγραφή πρέπει να εγκρίνει την αύξηση του budget! ΟΚώστας Βασιλειάδης αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 900.000 Ευρώ για διετές συμβόλαιο, ωστόσο η ομάδα της Ανδαλουσίας δεν μπορεί να δεσμευθεί για περισσότερο από έναν χρόνο (λήγει το συμβόλαιό της με την Ευρωλίγκα) και δεν ξέρει τι προϋπολογισμό θα έχει στη νέα σεζόν. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες από Ισπανούς συναδέλφους, δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από 350-400.000. Οι δύο πλευρές πάντως, δεν απέχουν πολύ και αυτό που απομένει πλέον είναι η έγκριση του διοικητικού συμβολαίου της τράπεζας για τα έξτρα χρήματα που θα της κοστίσει η προσθήκη του 30χρονου διεθνούς γκαρντ και φυσικά να δεχθεί ο Βασιλειάδης να υπογράψει και πάλι για έναν χρόνο! Μόλις “κλείσει” και τυπικά το θέμα, αυτός που θα “τρίβει” τα χέρια του από ικανοποίηση, δεν θα είναι άλλος από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, που θα “δει” πλέον το μοναδικό σουτέρ της Εθνικής ομάδας, να βρίσκει την ηρεμία του και να αφιερώνεται πλήρως στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα