Ο Πρωταθλητής Κώστας Παπανικολάου στο gazzetta.gr! (vids, pics)

Ο Πρωταθλητής Κώστας Παπανικολάου στο gazzetta.gr! (vids, pics)

Μιχάλης Στεφάνου
Ο Πρωταθλητής Κώστας Παπανικολάου στο gazzetta.gr! (vids, pics)

bet365

Δείτε την "επεισοδιακή" και ξεκαρδιστική συνέντευξη του πρωταθλητή Κώστα Παπανικολάου αποκλειστικά στον ανταποκριτή του gazzetta.gr Mιχάλη Στεφάνου.

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, λένε, και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα... γέλασαν με την ψυχή τους χθες βράδυ στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Μπορεί στoν τελικό του Copa del Rey και στον ημιτελικό του final 4 της ευρωλίγκας να πικράθηκαν πολύ από την Ρεάλ, όμως το τέλος της σεζόν το υπέγραψαν φαρδιά πλατιά με ένα αντρίκειο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέρασε από χίλια μύρια κύματα, χρειάστηκε τρεις νίκες στη Βαλένθια για να προκριθεί στους τελικούς, αλλά με το που βρέθηκε ξανά απέναντι στη βασίλισσα, γύρισε το διακόπτη και επέβαλε τον νόμο της. Έκανε μπρέικ με το καλημέρα στη Μαδρίτη και όταν η σειρά ήρθε στην Βαρκελώνη, ο τίτλος είχε ήδη μπει στον δρόμο χωρίς επιστροφή. Μετά τον περίπατο της Τρίτης ήταν δεδομένο ότι η Ρεάλ θα έκανε τα πάντα για να αντιδράσει, αλλά παρά τις τάσεις αυτοκτονίας τους οι Καταλανοί πήραν και το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα και έστησαν τρελό πάρτι παρέα με τον κόσμο τους.

Όσο για την Ρεάλ; Πλήρωσε για ακόμη μια φορά την αλαζονεία της και τα νεύρα του αυτοκαταστροφικού Ρούντι. Φωτεινή εξαίρεση σε ένα σύνολο με νοοτροπία... κακομαθημένων παιδιών δημοτικού, ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος πέρα από την εξαιρετική του εμφάνιση ήταν ο μόνος που κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή του από την αρχή ως το τέλος. Μετά τη λήξη έσπευσε να αγκαλιάσει τον “Παπ” και να τον συγχαρεί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ανάμεσα στις χιλιάδες “senyeras” που ανέμιζαν στο “Palau” εμφανίστηκε και μια γαλανόλευκη σημαία. Ήταν αυτή που κρατούσε ο Κώστας Πανανικολάου καθώς απολάμβανε -παρέα με τους γονείς και τον αδερφό του- το νέκταρ του τίτλου στην παρθενική του παρουσία στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Από... Κωστάκης στην ελληνική οικογένεια του Ολυμπιακού, έγινε σε ένα καλοκαίρι ο... ξένος “Papanikolaou”, για χάρη του οποίου η Μπάρτσελόνα πλήρωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στους ερυθρόλευκους. Οι απαιτήσεις μεγάλες, η ηλικία μικρή και η πρώτη σεζόν μακριά από το σπίτι δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Στα 23 του χρόνια ο Παπ κλήθηκε να γίνει όχι απλά μέλος, αλλά πρωταγωνιστής ενός τεράστιου συλλόγου, με πολλές ιδιαιτερότητες. Αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές. Προσπάθησε πάρα πολύ σκληρά να αφομοιώσει την λογική, την φιλοσοφία και το τρόπο παιχνιδιού της Μπάρτσα, να χτίσει σχέσεις με ανθρώπους που δεν είχαν κανένα λόγο να είναι ανεκτικοί μαζί του και να επιβιώσει σε ένα εντελώς άγνωστο περιβάλλον. Κι επειδή πολλές φορές είναι περισσότερο ευαίσθητος απ' ό,τι χρειάζεται, πάλεψε πάρα πολύ για να τα καταφέρει.

Και τα κατάφερε. Πέρα από την μεγάλη αγωνιστική συνεισφορά του στην Μπάρτσα (ήταν δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής), πέρα από όλη την βρώμικη δουλειά που αναλάμβανε με χαρά να κάνει, έγινε το πλέον αγαπητό παιδί στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”. Από τον... Ναβάρο μέχρι τον φροντιστή της ομάδας, τους κέρδισε όλους! Και χθες ήταν πρώτος στους πανηγυρισμούς επειδή άπαντες τον... έβαζαν στη μέση. Επειδή άπαντες ήθελαν να γιορτάσουν μαζί του. Oπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν δεν τον άφησαν σε ησυχία ούτε τα πέντε έξι λεπτά που μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr!

Διακοπή πρώτη: O Σάδα περνάει δίπλα του φωνάζοντας “gαmisou”.

Διακοπή δεύτερη: Ο φροντιστής της Μπάρτσα και μεγάλο πειραχτήρι του βάζει το διχτάκι στο πρόσωπο.

Διακοπή τρίτη: Ο Χουέρτας έπεσε πάνω του κι άρχισε να χοροπηδάει επαναλαμβάνοντας καμιά δεκαριά φορές την ...εθνική μας λέξη. Το μακρόσυρτο “malaka, malaka, malaka...” του Βραζιλιάνου ήταν το “κλου” της βραδιάς! (ας μην τους τα... μάθαινε).

Διακοπή τέταρτη: Ο Αμπρίνες σπεύδει να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, ενώ στη συνέχεια “αναγκάζει” κι εμάς να κλείσουμε το βίντεο. Συγχωρήστε μας οπότε που οι δηλώσεις του Έλληνα άσου είναι κομμένες στα δύο. Συμβαίνουν αυτά σε στιγμές... τρέλας.

Aνάμεσα στα... πειράγματα ο Κώστας Παπανικολάου μας είπα πολλά και σημαντικά, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το ήθος του, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει της τεράστια πρόκλησης της Κυριακής κόντρα στην Κόστα Ρίκα!

Για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από μια δύσκολη χρονιά: Η σεζόν τελείωσε καταπληκτικά, θεωρείται πετυχημένη πιστεύω, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και ειδικά σε αυτά τα πλέι οφ με τόσα μπρέικ αποδείξαμε ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα τα παιδιά, η ατμόσφαιρα στην ομάδα και τα αποδυτήρια είναι καταπληκτική και για μένα προσωπικά θεωρώ ότι η απόφαση που πήρα το καλοκαίρη θεωρείται εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη.

Για το πώς από το βαρύ -38 στον ημιτελικό του final 4 από τη Ρεάλ έφτασαν στον τίτλο με μειονέκτημα έδρας: Με τις εμφανίσεις μας στα πλέι οφ και τους τελικούς αποδείξαμε σε όσους παρακολουθούν μπάσκετ ότι εκείνη η ήττα ήταν απλά μια κακή μέρα. Όλες οι ομάδες μπορεί να έχουν κακές μέρες, όμως εμείς δείξαμε χαρακτήρα, σταθήκαμε στα πόδια μας και καταφέραμε κάτι απίστευτο. Σπάσαμε την έδρα στη Μαδρίτη και ήρθαμε εδώ και το τελειώσαμε. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την στήριξή του, είναι η πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό και το ότι συνδυάστηκε με ένα πρωτάθλημα είναι η καλύτερη κατάληξη.

Για το πώς συνήλθαν μετά τη δεύτερη εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια στα ημιτελικά: Σίγουρα η απογοήτευση ήταν μεγάλη γιατί όταν σπας δύο φορές την έδρα της Βαλένθια και αντί να τελειώσεις τη σειρά στο σπίτι σου αναγκάζεσαι να ξαναπάς σε μια πολύ δύσκολη έδρα για να τα παίξεις όλα για όλα, είσαι άξιος της μοίρας σου. Ευτυχώς εμείς βρήκαμε τα αποθέματα και εκεί που πολλοί μας είχαν ξεγράψει πήραμε το τελευταίο ματς και στους τελικούς εμφανιστήκαμε 100% έτοιμοι και αποφασισμένοι.

Για το γεγονός ότι πανηγύρισε με την Ελληνική σημαία: Η πατρίδα είναι πάνω απ' όλα. Ολοι ξέρουμε κι εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι περνάνε δύσκολα και το να δούν την ελληνική σημαία έστω από έναν παίκτη είναι σημαντικό. Όσοι έχουν ζήσει ή ζουν στο εξωτερικό πιστεύω ότι το καταλαβαίνουν ακόμη περισσότερο. Νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας.

Για την προσπάθεια της εθνικής ποδοσφαίρου στο μουντιάλ: Μιας και μου δίνεις την ευκαιρία θα ήθελα κι εγω να ευχηθώ στα παιδιά που βρίσκονται στην Βραζιλία να συνεχίσουν να κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους και εύχομαι κάθε επιτυχία την Κυριακή. Η τιμή και η δόξα που έχουν αυτή τη στιγμή στα πόδια τους κουβαλώντας ένα έθνος είναι απερίγραπτη. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία από τα βάθη της καρδιάς μου και να είναι όλοι γεροί.

Για την κίνησή του να πει στον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι όταν ο Μπουρούσης ήταν πεσμένος στο παρκέ κι ενώ υπήρχε δυνατότητα αιφνιδιασμού: Αυτά τα πράγματα πρεσβεύει ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα. Το αθλητικό πνεύμα. Πάνω απ' όλα είμαστε αθλητές, πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και το φίλαθλο πνεύμα είναι καλό να βγαίνει μπροστά ακόμη και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Ό,τι και να γίνει μέσα στο γήπεδο δεν παύουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας. Όποιο παιδί και να ήταν στη θέση του Γιάννη πιστεύω ότι η αντίδραση όλων θα ήταν η ίδια.

Aπολαύστε τα δύο φοβερά βίντεο με τις δηλώσεις του “Παπ” και όλα τα ευτράπελα καθώς και το τρίτο, με την αποθέωση που γνώρισε από τους φιλάθλους, οι οποίοι τραγουδούσαν το όνομά του

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα