Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέλυσε τον Όλιβερ Λαφαγιέτ

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέλυσε τον Όλιβερ Λαφαγιέτ

Φάνης Παναγιώτου
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέλυσε τον Όλιβερ Λαφαγιέτ

bet365

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που έπαιξε φέτος στην Ισπανία, ανέλυσε στο gazzetta.gr τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Ακόμα βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει για τα καλά ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε χθες (22/06) η απόκτηση του Όλιβερ Λαφαγιέτ, από τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει σημαντικές λύσεις στα γκαρντ.

Ο Αμερικανός (G, γενν. το 1984, ύψος 1.88μ.) έπαιξε φέτος στη Βαλένθια και πραγματοποίησε πολύ θετικές εμφανίσεις τόσο στην ACB, όσο και στο Eurocup. Το gazzetta.gr ήρθε σε επαφή με τον Βασίλη Ξανθόπουλο (G, γενν, το 1984, ύψος 1.88μ. / 2.8π., 3.1ασ. φέτος στην ACB σε 17 συμμ.), που φέτος αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη φανέλα της Ομπραντόιρο και αντιμετώπισε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, με τον Έλληνα γκαρντ να αναλύει τον Όλιβερ Λαφαγιέτ. Τι μπορεί να δώσει σε άμυνα και επίθεση; Ποια θα είναι η συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη; Ο Ξανθόπουλος απαντά στο gazzetta.gr...

«Πολύ καλός αμυντικός»

Βασίλη, αρχικά θέλουμε να μας αναλύσεις την αγωνιστική συμπεριφορά του Λαφαγιέτ σε άμυνα και επίθεση...
«Ξεκινώντας από την άμυνα το βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για έναν πολύ καλό αμυντικό στο 1 εναντίον 1. Ο Λαφαγιέτ είναι γνωστός για την ικανότητα του στα κλεψίματα, δεν υστερεί σε αθλητικά προσόντα και είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Όσον αφορά στην επίθεση, πρόκειται για έναν πολύ καλό σουτερ. Το τρίποντο του είναι αρκετά καλό και το σουτ είναι καλύτερο από το drive του. Ο Λαφαγιέτ είναι περισσότερο δημιουργικός, περισσότερο point guard από τον Ντιλέινι, που επίσης ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, είναι καλός «τρίποντος» και μπορεί να πάρει το κρίσιμο σουτ όταν η μπάλα… καίει, παρά το γεγονός ότι είναι περισσότερο ομαδικός».

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά κενά στα γκαρντ φέτος, λόγω και της απουσίας του Έισι Λο… Μπορεί να βοηθήσει ο Λαφαγιέτ;
«Τη φετινή σεζόν στη Βαλένθια ο Λαφαγιέτ έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Η Βαλένθια δεν είναι μόνο ότι κατέκτησε το Eurocup, καθώς γνώμη μου είναι πως το φετινό σύνολο του Περάσοβιτς μπορούσε να σταθεί πολύ καλά και στην Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα είχε πολύ σταθερή πορεία και στην ACB… Πιο σταθερή ακόμα και από τη Ρεάλ Μαδρίτης για εμένα… Συνεπώς η φετινή χρονιά έδειξε πως ο Λαφαγιέτ μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, θα του δώσει πολλές λύσεις στις θέσεις των γκαρντ και είναι περισσότερο… αντι-Λο από τον Ντιλέινι, ο οποίος είναι πιο καλός σκόρερ. Επίσης μπορεί να παίξει μαζί με τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο «2» και χρειάζεται δίπλα του έναν… κλασικό point guard. Είναι ένα σχήμα που έπαιξε αρκετά και η Βαλένθια, με τον Λαφαγιέτ στη θέση του πλέι μέικερ και τον Βαν Ρόσομ στο πλευρό του...»

«Πιο γρήγορο μπάσκετ στην Ισπανία»

Φέτος έπαιξες για πρώτη φορά στην Ισπανία… Μίλησε μας λίγο για το μπάσκετ εκεί σε αγωνιστική αλλά και οργανωτικό επίπεδο.
«Το μπάσκετ στην Ισπανία είναι πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με τη χώρα μας και οι ομάδες διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, οι τελευταίες ομάδες της ACB λογικά θα είναι μέσα στην πεντάδα στην Α1… Από εκεί και πέρα και στο οργανωτικό κομμάτι υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Κρίση έχουν και στην Ισπανία, ωστόσο οι περισσότεροι σύλλογοι θα σου δώσουν τα λεφτά σου και γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος από την Ομπραντόιρο. Επίσης βλέπεις γεμάτα γήπεδα, με οικογένειες και σε γενικές γραμμές πράγματα που στην Ισπανία είναι απλά και δεδομένα, στη χώρα δεν τα βλέπεις καν...»

Τα πλάνα σου για τη νέα σεζόν ποια είναι;
«Δεν γνωρίζω κάτι ακόμα. Έχω option με την Ομπραντόιρο αλλά ακόμα δεν έχω μιλήσει και δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που θέλω είναι αν μπορέσω να συνεχίσω στο εξωτερικό είτε στην Ισπανία είτε κάπου αλλού, αφού η κατάσταση στη χώρα μας είναι δύσκολη».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα