Παπαλουκάς: «Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ»

Παπαλουκάς: «Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Παπαλουκάς: «Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ»

bet365

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα τιμηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την οποία ευγνωμονεί για την ευκαιρία που του έδωσε την περασμένη χρονιά, ενώ κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε θυμήθηκε στιγμές από τη θητεία του στη Μόσχα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βραβεύσει τον Θοδωρή Παπαλουκά για την προσφορά του στον σύλλογο, νωρίτερα όμως έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ομάδας Αντρέι Βατούτιν.

Ο «Τεό» τόνισε πως είναι ευγνώμον στην ομάδα κι ότι δεν σκέφτεται ακόμα το μέλλον: «Έπαιξα σε αρκετές ομάδες, αλλά η ΤΣΣΚΑ με έκανε τον παίκτη που είμαι. Χρωστάω πολλά στην ομάδα, είμαι ευγνώμον που μου έδωσαν την ευκαιρία να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Πιστεύω ότι είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος που είναι εδώ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου.

Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για το μέλλον. Θέλω να ευχαριστηθώ τη ζωή μου, να επισκεφτώ φίλους στην Ευρώπη και να θυμάμαι το παρελθόν. Θα σκεφτώ για το μέλλον αργότερα. Σίγουρα θα θυμάμαι το τελευταίο μου παιχνίδι. Στενοχωρήθηκα που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα πέρσι. Είχα την ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ, αλλά έμεινα εδώ και κέρδισα την Ευρωλίγκα και δεν θα το άλλαζα αυτό.

Βατούτιν: «Θα μου λείψουν τα τηλεφωνήματα για κλήσεις...»

Ο πρόεδρος της ομάδας Αντρέι Βατούτιν συμπλήρωσε: «Αποχαιρετούμε έναν από τους πιο σπουδαίους παίκτες της ομάδας μας, που θα τον θυμόμαστε όχι μόνο ως παίκτη αλλά και για την προσωπικότητα, το ταλέντο και το πάθος του. Θυμάμαι ακόμα τις κλήσεις του Τεό όταν τον σταματούσε η τροχαία επειδή έτρεχε. Μου λείπουν αυτές οι κλήσεις. Φυσικά και ο σκύλος του, ο Πειρατής! Όλοι τον αγαπούσαν στο γραφείο».

Παράλληλα ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε στο επίσημο site της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Για το πως γεμίζει τον ελεύθερό του χρόνο: «Προσπαθώ να κρατιέμαι σε φόρμα. Τρέχω πηγαίνω στο γυμναστήριο. Φέτος, ταξίδεψα πολύ, επισκέφτηκα φίλους. Γενικά προσπαθώ να κάνω ότι δεν προλάβαινα πριν, κάνω και πολλές δουλειές του σπιτιού!».

Για τον Μεσίνα: «Είναι σκληρός προπονητής, αλλά με την καλή έννοια. Ξέρει πως η ομάδα καταλαβαίνει τι ζητάει να βγει στο παρκέ».

Για τους προσωπικούς του τίτλους: «Είναι πολυτέλεια που έρχονται, όταν παίζεις για μεγάλη ομάδα. Φυσικά θυμάμαι αυτές τις διακρίσεις. Περισσότερες αυτές στην Εθνική. Ήμουν τυχερός στη ζωή».

Για τις δυσάρεστες αναμνήσεις: «Ήταν πολύ σκληρό όταν χάσαμε το Final Four στη Μόσχα. Είχαμε καλή ομάδα και δουλεύαμε χρόνια μαζί. Και το Final Four της Αθήνας ήταν σκληρό που το χάσαμε. Παίξαμε καλά, αλλά δεν φτάσαμε στον τίτλο».

Για το πως αποφάσε να πάει στην ΤΣΣΚΑ την περασμένη σεζόν: «Την περασμένη χρονιά όταν έμεινα χωρίς ομάδα, πίστευα ότι η καριέρα μου ολοκληρώθηκε. Ήθελα να παίξω μόνο σε υψηλό επίπεδο. Κι αν δεν μου δυνόταν η ευκαιρία από μία μεγάλη ομάδα δεν θα έκανα το βήμα. Ήταν τέλη Δεκεμβρίου όταν έγινε το τηλεφώνημα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πήρα την απόφασή μου σε πέντε λεπτά. Ήμουν απίστευτα χαρούμενος. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Σίγουρα είχα πολύ καλή σχέση με τον Μεσίνα. Αυτό έκανε την απόφαση πιο εύκολη. Πολύ πιο εύκολη. Το δύσκολο ήταν ότι δεν ήμουν πια νέος. Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας κατάλαβαν την κατάστασή μου κι έδειξαν κατανόηση. Ήταν υπέροχο, ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Πέρασα πολύ καλά».

Για τη πεντάδα που ξεχωρίζει από την καριέρα του, δυσκολεύτηκε να επιλέξει κάποιον συμπαίκτη: «Είχα τόσους πολλούς συμπαίκτες. JR Χόλντεν, Τράγιαν Λάνγκντον, Σμόντις, Βάντερμπουλ, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Σαβρασένκο, Άντερσεν, Χατζηβρέττα, Ντικούδη...

 

Τελευταία Νέα