Στο Νο.15 ο Αντετοκούνμπο!!! (pics & vids)

Γιάννης Ράμμας
Στο Νο.15 ο Αντετοκούνμπο!!! (pics & vids)

bet365

Το όνειρο συνεχίζεται για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος επελέγη απ' τους Μπακς στο Νο.15 του draft! Πανηγύρισε με την ελληνική σημαία ο αδερφός του, Θανάσης.

Αρκετό καιρό πριν απ' την έναρξη της διαδικασίας στο Barclays Center του Μπρούκλιν θεωρούνταν απ' τους ειδικούς του χώρου σαν ένα... μυστήριο. Απ' τα ξημερώματα της 28/6 είναι το Νο.15 του draft του 2013 κι η πρώτη απάντηση είναι γεγονός.

Ο 19χρονος φόργουορντ τέως του Φιλαθλητικού και νυν της Σαραγόσα άκουσε διά στόματος κομισάριου του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, τους Μπακς να τον καλούν στο Μιλγουόκι και το όνειρο συνεχίζεται!

Ο αδερφός του, Θανάσης, ο οποίος ταξίδεψε μαζί τους στις Η.Π.Α. πανηγύρισε τη στιγμή με την ελληνική σημαία και δευτερόλεπτα αργότερα ο νεαρός διεθνής ανέβηκε στο βήμα για την καθιερωμένη χειραψία με τον ισχυρό άνδρα της λίγκας.

«Δε μπορώ να περιγράψω πόσο ενθιασμένος αισθάνομαι να έχω επιλεγεί στον πρώτο γύρο απ' τους Μπακς! Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα!» δήλωσε λίγο αργότερα στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., ενώ πρόσθεσε: «Δε φοβάμαι! Θα δώσω τα πάντα στο παρκέ και θα αποδείξω στους Μπακς πως έκαναν τη σωστή επιλογή!».

Απ' την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ομάδος, Τζον Χάμοντ, σχολίασε για την επιλογή του στο Νο.15: «Πιστεύω πως διαθέτει το ταλέντο να γίνει All Star! Πραγματικά το πιστεύω πως μπορεί. Θέλει να γίνει μεγάλος. Στην επίθεση μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουν στο παρκέ αμέσως».

Βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι Μπακς θα τον υπογράψουν σε συμβόλαιο 2+2 χρόνων με συνολικές μικτές απολαβές περίπου $7.000.000.

Στο Νο.1 ο Μπένετ, στη Νέα Ορλεάνη ο Χόλιντεϊ!

Mέχρι να έρθει η σειρά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπήρξαν μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Οι Καβαλίερς κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό την επιθυμία τους για το Νο.1 κι αποδείχθηκε πως υπήρχε σοβαρός λόγος, αφού επέλεξαν τον Άντονι Μπένετ (20χρ., PF) του Πανεπιστημίου του Λας Βέγκας της Νεβάντα.

Αρκετοί προόριζαν για το Νο.1 τον Νέρλενς Νοέλ (19χρ., C) του Κεντάκι, ο οποίος εν τέλει επελέγη στο Νο.6 απ' τους Πέλικανς (σ.σ. μέχρι πρότινος Χόρνετς), μόνο και μόνο για τον ανταλλάξουν μεταξύ άλλων με τον Τζρου Χόλιντεϊ (17,7π., 4,2ρ., 8ασ.) των 76ers! Επίσης στο deal οι δύο ομάδες αντάλλαξαν μία επιλογή πρώτου γύρου για το draft του 2014 και το Νο.42 της φετινής διαδικασίας.

 

NBA Τελευταία Νέα