Σλούκας: «Από τον Ολυμπιακό έφυγα γιατί ήθελα να είμαι πρωταγωνιστής»

Gazzetta team
Σλούκας: «Από τον Ολυμπιακό έφυγα γιατί ήθελα να είμαι πρωταγωνιστής»
Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στη φυγή του από τον Ολυμπιακό, στην πορεία του με τη Φενέρμπαχτσε και την «τουρκική» υπηκοότητα.

Ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρμπαχτσε παραχώρησε συνέντευξη σε ελληνόφωνο Μέσο της Τουρκίας και μίλησε για πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Αυτή τη στιγμή περνάω μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας από τις καλύτερες τις ζωής μου. Έχω υποφέρει αρκετά τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και την Τουρκία, όμως πλέον έχω τον σεβασμό όλων και είμαι πολύ καλά».

Για το αν σκέφτεται να πάει τουρκική υπηκοότητα: «Δεν σκέφτομαι να πάρω την τουρκική υπηκοότητα. Αυτό είναι κάτι που το είπε ο team manager της ομάδας χαριτολογώντας. Είμαι Έλληνας, χαίρομαι που είμαι Έλληνας και αγαπώ την πατρίδα μου. Παρόλα αυτά ανήκω σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και δίνω τα πάντα για την ομάδα μου».

Για την προσαρμογή του στην Φενέρ: «Όταν μίλησα στην αρχή με τον Ομπράντοβιτς μου είπε ότι θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Είδα στα μάτια του την φιλοδοξία. Γενικά είμαι φιλόδοξος άνθρωπος, θεώρησα ότι αυτό είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και ήρθα τελικά εδώ. Τον πρώτο χρόνο είχα αρκετούς τραυματισμούς και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Πριν από αυτό ήμουν 7 χρόνια στον Ολυμπιακό και άλλαξα χώρα και ομάδα. Παρόλα αυτά πλέον μετά από δουλειά και τύχη είμαι πολύ καλά στη ομάδα και είμαστε πρώτη σε Τουρκία και Ευρώπη.

Έχω ρουτίνα. Θέλω όλα να είναι συγκεκριμένα. Στον Ολυμπιακό 7 χρόνια το αμάξι πήγαινε... μόνο του στα αποδυτήρια. Μετά από αυτό άλλαξαν όλα. Ο τρόπος προπόνησης, οι συμπαίκτες μου, τα πάντα. Ήταν όλα μια μεγάλη αλλαγή και φυσικά δεν το μετανιώνω πλέον».

Για το τι τον έπεισε να υπογράψει το 2015 στην Φενέρ: «Είμαι φιλόδοξος και όχι φιλοχρήματος. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και αυτό που κάνω. Τώρα για το τι με έπεισε να έρθω εδώ, αρχικά ήταν η συζήτηση με τον κόουτς του Ολυμπιακού, που εγώ ήθελα κάτι παραπάνω από άποψη ρόλου. Ο Βασίλης (Σπανούλης) διένυε μια από τις καλύτερες περιόδους του τότε και ο κόουτς θεώρησε ότι ο ρόλος που είχα τότε ήταν αρκετός. Στη συνέχεια ήρθε ο κόουτς Ομπράντοβιτς και με κέρδισε με αυτό που μου είπε. Μου είπε ότι μαζί με τον Μπόμπι Ντίξον θα είμαστε οι πλέι μέικερ με τους οποίους θέλει να πορευτεί. Δεν μιλήσαμε για χρήματα. Του είπα ότι θα έρθω στην ομάδα σου, αλλά θέλω να παίξω. Η απάντησή του ήταν "ναι, θα παίξεις". Όταν ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης σου δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι απλά».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μου έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι στο παιχνίδι και τη ζωή, πάντα κερδίζεις από αυτόν. Τον θεωρώ διάνοια, με τα καλά του και τα κακά του. Ο σεβασμός μου είναι άπειρος προς το πρόσωπό του. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να έχεις παραπάνω σχέσεις μαζί του, γιατί είναι ο προπονητής. Παρόλα αυτά έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία. Αντιλαμβάνομαι κι εγώ ότι τρέφει σεβασμό προς το πρόσωπό μου και με πιστεύει και προσπαθεί να με φτάσει στα όριά μου.

Είναι τελειομανής. Βελτιώνεται καθημερινά και παρακολουθεί. Ακούει τους παίκτες του και είναι πολύ εργατικός. Έχει τύχει να μείνει στο γήπεδο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι κι εγώ τελειομανής. Τα θέλω κι εγώ όλα στην εντέλεια. Θέλω να πετυχαίνω τους στόχους μου, μου αρέσει η δουλειά μου και θέλω να βελτιώνομαι».

Για τον τρόπο ζωής του: «Προσέχω την διατροφή μου και αποφεύγω τα βαριά φαγητά. παρόλα αυτά θα φάω... μπακλαβά και θα πάω σε ένα καλό εστιατόριο. Δεν μου αρέσει πολύ να ξενυχτάω. Προτιμώ να πάω σε ένα εστιατόριο με φίλους και την επόμενη αν έχω ρεπό να πάω μια βόλτα σε κάποιο εμπορικό. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Έτσι λοιπόν περνάει η ζωή μου. Το καλοκαίρι χαλαρώνω λίγο περισσότερο. Επίσης Ο Βόσπορος και οι γύρω περιοχές είναι πανέμορφες και πηγαίνω αρκετά συχνά».

Για τους φίλους που έχει στην Τουρκία: «Έχω Έλληνες που έχουν μεγαλώσει εδώ. Τον φίλο μου τον Γιώργο για παράδειγμα, τον οποίο γνώρισα εδώ και είναι πολύ αξιόλογο άτομο με μια πολύ όμορφη οικογένεια. Και οι Τούρκοι και οι Έλληνες με σέβονται αρκετά. Οι δύο λαοί είναι αρκετά κοντά σε τρόπο σκέψης και κουλτούρας».

Για τις σκέψεις του όταν τελειώσει το συμβόλαιό του: «Νιώθω καλά εδώ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ. Έχω κάνει φίλους εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τώρα να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για το αν σκέφτεται να κάνει οικογένεια: «Δεν σκέφτομαι ακόμα να κάνω οικογένεια. Όλη μου την δύναμη την βάζω στην δουλειά μου και θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά. Νομίζω με το πέρασμα των χρόνων αυτό βγαίνει».

Για την Θεσσαλονίκη: «Όποτε βρω χρόνο πάω Θεσσαλονίκη για να δω την οικογένεια μου».

Για τις γιορτές που πέρασαν: «Χριστούγεννα έκανα στην Αθήνα, αλλά πρωτοχρονιά έκανα εδώ και την έκανα μάλιστα στο νοσοκομείο με 39 πυρετό. Έχασα μάλιστα τότε και ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ρεάλ. Δεν μπήκε καλά λοιπόν ο χρόνος, αλλά ελπίζω να αλλάξει αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.