Γ. Αντετοκούνμπο: «Στην οικογένεια μου οφείλω το φονικό ένστικτο»!

Γ. Αντετοκούνμπο: «Στην οικογένεια μου οφείλω το φονικό ένστικτο»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Γ. Αντετοκούνμπο: «Στην οικογένεια μου οφείλω το φονικό ένστικτο»!

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε τη... μετάλλαξή του όταν μπαίνει στο παρκέ κι εξήγησε πως όλα οφείλονται στη μάχη των γονιών του ώστε η οικογένειά του να έχει φαγητό στο τραπέζι!

Οι μετοχές του μετρούν συνεχή limit ups στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, πρόσφατα είδε τον εαυτό του στο εξώφυλλο του πιο δημοφιλούς μπασκετικού video game και πλέον έχει μπροστά του την υπέρτατη πρόκληση, αποδεικνύοντας πως είναι το αφεντικό της Ανατολής από τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε το ταλεντο του και μετακόμισε στην Καλιφόρνια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Sports Illustrated όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο του παπούτσι, το killer instinct που βγάζει στα παιχνίδια των Μπακς και τα πρότυπά του.

Τι σημαίνει για σένα το ότι οι φίλαθλοι υποστηρίζουν πως πλέον είσαι ο καλύτερος παίκτης στην Ανατολή;
«Πολλοί εκεί έξω θα πουν ότι ενδεχομένως είμαι ο καλύτερος NBAer στην Ανατολή. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, θα πουν ότι δεν είμαι... Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και να βοηθώ την ομάδα μου να βελτιώνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια».

Με την ΛεΜπρόν εκτός Ανατολής, έχει αλλάξει η νοοτροπία σου; Ποιος είναι ο πιο μεγάλος στόχος σου για τη νέα σεζόν;
«Ο στόχος μου είναι ο ίδιος. Ο ΛεΜπρόν μετακόμισε στη Δύση όμως υπάρχουν ακόμα σπουδαίες ομάδες στην Ανατολή όπως η Βοστώνη, το Τορόντο, η Φιλαντέλφια και η Ιντιάνα. Πρέπει να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα ως ομάδα. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα, έναν σπουδαίο προπονητή κι ελπίζω να έχουμε μια σπουδαία σεζόν ώστε να κάνουμε το βήμα μπροστά φέτος».

Πλέον θα έχεις τεράστια πίεση τη σεζόν που έρχεται. Λογίζεσαι ως φαβορί για να κατακτήσεις τον τίτλο του MVP. Τι έκανες αυτό το καλοκαίρι για να βελτιώσεις το παιχνίδι σου;
«Δούλεψα πολύ σε ό,τι αφορά το σουτ και τις κινήσεις στο post και τον χειρισμό της μπάλας. Επίσης θέλω να βελτιώσω την ικανότητά μου στο να βρίσκω τον κατάλληλο συμπαίκτη μου όταν με παίζουν άμυνα double-team και ορισμένες φορές triple-team. Γενικώς, θέλω να βελτιώσω τη συνολική εικόνα μου ως παίκτης».

Όλοι μπορούν να διακρίνουν το πόσο θετικός άνθρωπος είσαι εκτός γηπέδου. Αγαπούν την προσωπικότητά σου. Εντός γηπέδου παρατηρούμε μεγάλη διαφορά. Πού απέκτησες το ένστικτο του δολοφόνου;
«Προέρχεται από την οικογένειά μου! Έβλεπα τους γονείς μου να δυσκολεύονται μέρα με τη μέρα και να δουλεύουν σκληρά για μένα και τα αδέλφια μου ώστε να έχουμε φαγητό στο τραπέζι μας! Θα κάνω ό,τι χρειαστεί! Ό,τι κι αν κάνω, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να είμαι killer γιατί στο τέλος της ημέρας, αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν θα έχεις φαγητό στο τραπέζι».

Ποιους παίκτες είχες ως πρότυπα κι επηρέασαν την καριέρα σου;
«Έβλεπα πολύ τον Σκότι Πίπεν, τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Πολ Πιρς. Παρακολουθούσα επίσης τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι και τον Κέβιν Γκαρνέτ».

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου στο εξώφυλλο του ΝΒΑ2Κ19, ως ο πρώτος μη Αμερικανός που το καταφέρνει. Πως ήταν η εμπειρία;
«Όταν είδα για πρώτη φορά το εξώφυλλο, ένιωσα απίστευτα! Μπορείς να διακρίνεις σε αυτό πολλά πράγματα που σχετίζονται με την οικογένειά μου και τον τόπο που προέρχομαι. Είναι μια σπουδαία συνεργασία και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος! Ήταν ένα από τα πράγματα που πάντα ονειρευόμουν. Ελπίζω περισσότεροι μη Αμερικανοί παίκτες να τα καταφέρουν στο μέλλον! Τους απέδειξα ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει. Μπορείς να γίνεις εξώφυλλο στο 2Κ, μπορείς να έχεις το δικό σου παπούτσι, μπορείς να πετύχεις όσα μπορούν να κάνουν οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Είναι υπέροχο συναίσθημα».

Πέρσι υπέγραψες νέo συμβόλαιο με τη Nike αφού απέρριψες άλλες προτάσεις για αθλητικό παπούτσι. Πως αντιλαμβάνεσαι τη συνεργασία σου με τη Nike για το πρώτο παπούτσι που θα φέρει την υπογραφή σου;
«Είναι μεγάλη υπόθεση. Έχω πολλά "δικά" μου πράγματα σε αυτό το παπούτσι που θα προκαλέσει έκπληξη και νομίζω ότι κάναμε σπουδαία δουλειά! Ο κόσμος θα ενθουσιαστεί με το νέο παπούτσι . "Κολλάει" και ταιριάζει με την προσωπικότητά μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα