Περπέρογλου: «Δεν ήταν εύκολο να πάω από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό»

Περπέρογλου: «Δεν ήταν εύκολο να πάω από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Περπέρογλου: «Δεν ήταν εύκολο να πάω από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Στράτος Περπέρογλου παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα λόγω της παρουσίας του Μίλαν Τόμιτς.

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε στην «Mozzart Sport» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ελληνικό του παρελθόν.

Ο Περπέρογλου ρωτήθηκε για το αν θα πήγαινε στην Παρτιζάν και απάντησε χαμογελώντας, «Το έχω κάνει ήδη μία φορά όταν πήγα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα, αλλά έπρεπε να το κάνω τότε, γιατί δεν είχε πολλές άλλες επιλογές,

Από εκεί και πέρα τόνισε σχετικά με τη νέα του ομάδα... «Πάντα μου άρεσε να παίζω αντίπαλος του Αστέρα, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι υπέροχη. Φυσικά ο Τόμιτς ήταν ο βασικός λόγος, για τον οποίον ήρθα. Όταν πήρε τη δουλειά, μίλησε αμέσως μαζί μου και μου εξήγησε πώς έχει η κατάσταση.

Μου εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και ότι θα παλέψουμε για κάθε τίτλο. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά από ομάδες που δεν θα διεκδικούσαν τίτλους. Εγώ, όμως, θέλω να παίζω για κάτι. Κι αυτό είναι το μεγάλο κίνητρό μου στον Αστέρα. Είμαι πεινασμένος για τίτλους και όταν θα πάψω να είμαι πεινασμένος, θα σταματήσω το μπάσκετ. Έχω εξαιρετική σχέση με τον Τόμιτς, αν και τώρα θα είναι διαφορετική. Στον Ολυμπιακό ήταν βοηθός, ενώ τώρα είναι πρώτος προπονητής. Πιστεύω ότι θα γίνει σπουδαίος προπονητής, έχει αυτοπεποίθηση και καταλαβαίνει άριστα το παιχνίδι. Είναι πάντα δύσκολη μετάβαση από βοηθός σε πρώτος κι ελπίζω ότι όλοι μας θα τον βοηθήσουμε, ώστε η σεζόν να είναι πετυχημένη».

Ο διεθνής φόργουορντ αποθέωσε και τους Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς, «Το σερβικό μπάσκετ επηρέασε πολύ την καριέρα μου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Έμαθα να δουλεύω σκληρά. Γενικά το ελληνικό μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ, εξαιτίας του ότι πολλοί Σέρβοι προπονητές ήρθαν να δουλέψουν σε αυτό, αλλάζοντάς το προς το καλύτερο χρόνο με το χρόνο. Δούλεψα και με τον Ίβκοβιτς και με τον Ομπράντοβιτς. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί προπονητές. Ο Ίβκοβιτς αφήνει περισσότερο τους παίκτες του να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, ενώ ο Ομπράντοβιτς δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσά τους».

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα