Ιτούδης: «Ο Σάντος στηρίζει τον Ρονάλντο με τον τρόπο παιχνιδιού του»

Ιτούδης: «Ο Σάντος στηρίζει τον Ρονάλντο με τον τρόπο παιχνιδιού του»
Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στο Mundial και στην απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και του Κώστα Πολίτη/

Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ παραμένει στη Μόσχα και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Μαρόκο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ανέλυσε αρχικά το ματς. «Το παιχνίδι είχε δυναμισμό, αρκετή τακτική και δίκαια η Πορτογαλία νίκησε. Διαθέτει έχει έναν καταξιωμένο προπονητή που ακολουθεί το πλάνο του και το ενστερνίζονται οι παίκτες και αυτό είναι το πιο ουσιαστικό. Δε μπορώ να εντρυφήσω αρκετά, αλλά είδα πως έχει έναν κορμό στο κέντρο με τον Καρβάλιο να ενώνει τις δύο γραμμές. Το Μαρόκο είχε καλή ανάπτυξη αλλά δεν ήταν αποτελεσματικό, έχασε κάποιες φάσεις μέσα από την περιοχή. Ο Σάντος με τον τρόπο παιχνιδιού στηρίζει τον Ρονάλντο με το σύστημα του και αυτό επικράτησε στο τέλος».

Για την εθνική Ρωσίας: «Έχουμε αρκετό χρόνο και να βγάλουμε συμπεράσματα για τα φαβορί. Η Ρωσία ήταν μία ομάδα που δεν την πίστευε ο κόσμος, αλλά με δύο εμφατικές νίκες δείχνει πως θα προχωρήσει. Το γεγονός πως δεν τους πίστευαν αρκετοί, τους έδωσε εσωτερικό κίνητρο. Δεν έχει σπουδαία ονόματα, αλλά διαθέτει καλό σύνολο. Αυτό που καταλάβαινα από τους συνεργάτες μου στην ΤΣΣΚΑ ήταν πως δεν πολυπίστευαν την ομάδα και τις δυνατότητες της. Το γεγονός ότι η κοινή γνώμη είναι εναντίον τους, τους συσπείρωσε.

Για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και του Κώστα Πολίτη: «Τεράστιες απώλειες για το χώρο και ιδιαίτερα για τις οικογένειες των δύο ανθρώπων. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο θα μπορούσα να εκφραστώ με πολλά λόγια. Ευεργέτης σε χαλεπούς καιρούς και επένδυσαν εκεί που δεν τολμούσαν οι άλλοι δημιουργώντας δυναστεία. Και ο Κώστας Πολίτης ενέπνευσε αρκετούς από μας τους νεότερους. Τεράστια κληρονομιά και παρακαταθήκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.