Συμβουλή Ντουράντ σε Γιάννη: «Να γίνει πιο εγωιστής, η καριέρα του αφορά μόνο εκείνον»

Κάτια Πετροπούλου
Συμβουλή Ντουράντ σε Γιάννη: «Να γίνει πιο εγωιστής, η καριέρα του αφορά μόνο εκείνον»

bet365

Το ρόλο του μεγάλου αδερφού έπαιξε ο Κέβιν Ντουράντ κι έδωσε τις συμβουλές του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσον αφορά το μέλλον του στους Μπακς.

Το καλοκαίρι του 2016, ο «KD» πήρε την απόφαση να αφήσει τους Θάντερ για να μετακομίσει στο Γκόλντεν Στέιτ και τους Ουόριορς.

Μια επιλογή για την οποία κατακρίθηκε, αλλά αποδείχθηκε σωστή, μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε και το βραβείο του MVP των τελικών που πήρε.

Ο ίδιος ρωτήθηκε για το τι θα έλεγε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή δηλώσεις του, στις οποίες υποστήριζε πως θα μείνει για πολλά χρόνια στους Μπακς, αν και οι ιδιοκτήτες δεσμευτούν να δημιουργήσουν μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

«Αυτό που θα τού έλεγα είναι να παίζει για τον εαυτό του. Γιατί είναι αυτός που βγάζει τη δουλειά, που σηκώνεται κάθε πρωί και είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Προφανώς και αυτό ακούγεται καλό στους φιλάθλους του Μιλγουόκι και στον ιδιοκτήτη, επειδή νοιάζεται τόσο πολύ με το να θέλει να τους ευχαριστήσει και παίζει καλά για εκείνους. Το καταλαβαίνω. Η καριέρα του, όμως, αφορά εκείνον. Έχει να κάνει με αυτά που θέλει και νιώθει πως είναι σωστά για εκείνον. Και τι είδους μπάσκετ θέλει να παίζει. Δεν θα μείνει στο Μιλγουόκι, αν δεν περνάει καλά όταν αγωνίζεται», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο φόργουορντ των «πολεμιστών» σχολίασε: «Είμαι σίγουρος πως νιώθει αγάπη και σεβασμό για όλους όσοι τον βοήθησαν στο Μιλγουόκι και για τους φιλάθλους που τον υποστηρίζουν, αλλά η καριέρα του δεν τους αφορά. Μόνο εκείνον αφορά. Το έμαθα αυτό, επειδή είπα, έζησα και ήθελα τα ίδια πράγματα».

Έπειτα, συμπλήρωσε, αναφέροντας πως θα ήθελε κάποιον να του πει τα ίδια, όταν ήταν νεότερος: «Είναι κάτι που έχει να κάνει μόνο με εσένα. Να βγαίνεις στο παρκέ και να είσαι ο καλύτερος παίκτης κάθε ημέρα, να δουλεύεις σκληρά και να απολαμβάνεις το παιχνίδι. Αυτή είναι η μόνη σου δουλειά. Όχι να γεμίζεις τα καθίσματα στο γήπεδο ή και όλο το γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα