Βασιλειάδης: «Περισσότερες πιθανότητες ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό λόγω πλεονεκτήματος»

Βασιλειάδης: «Περισσότερες πιθανότητες ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό λόγω πλεονεκτήματος»
Ο Κώστας Βασιλειάδης αποθεώνει την Euroleague και θεωρεί πως το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ουικάχα Μάλαγα και ο Κώστας Βασιλειάδης είναι από τα κοινά πρόσωπα των δύο ομάδων έχοντας φορέσει τη φανέλα τους.

Ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε τη σεζόν στα Τρίκαλα και πολύ νωρίς μετακόμισε στην αγαπημένη του Ισπανία. Ο Φώτης Κατσικάρης του έδωσε ρόλο στην Τενερίφη και αυτός ανταποκρίνεται περίφημα.

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στην Euroleague Greece για την κορυφαία διοργάνωση, για τις δύο ελληνικές ομάδες και για τις διαφορές της ισπανικής Λίγκς με την ελληνική.

Ζηλεύεις τη νέα μορφή της Euroleague; Ανταγωνιστική και θεαματική όσο δεν πάει...

Αν και πολλές ομάδες έχουν διαμαρτυρηθεί πως είναι πολλά τα παιχνίδια και μεγάλη η επιβάρυνση από τα ταξίδια, θα έλεγα πως είναι ανταγωνιστική. Οι ιστορικές ομάδες πάντα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις . Ελπίζω όσο περνάει ο καιρός να δούμε κι άλλες ομάδες στη διοργάνωση και περισσότερα παιχνίδια

Πες μας δυο λόγια για την αναμέτρηση της Ουνικάχα με τον Ολυμπιακό...

Η Ουνικάχα είναι και μαθηματικά εκτός οκτάδας. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ το γρήγορο παιχνίδι που θέλει να επιβάλλει η ισπανική ομάδα. Ο Νέντοβιτς είναι σε καταπληκτική κατάσταση ενώ θα παίξει ρόλο και το ποσοστό του Ολυμπιακού στο τρίποντο γιατί η Μάλαγα δίνει βοήθειες από παντού και θα υπάρξουν πολλά ελεύθερα σουτ.

Βλέπεις κάποια ελληνική ομάδα στο Final 4;

Ίσως και τις δύο αν και λογικά ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης...

Αν τα αποτελέσματα κυλήσουν λογικά κι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίσει τη Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας, θα είναι δύσκολο να βρεθεί στο Final 4 αν και σε αυτό το επίπεδο τα πάντα είναι ανοικτά αν δεν προσέξεις. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες. Πάντως και οι δύο ομάδες μας μου αρέσουν και μακάρι να τα καταφέρουν.

Είναι και στα δικά σου μάτια η ΤΣΣΚΑ λίγο καλύτερη από όλους;

Ναι φαίνεται πως είναι η καλύτερη ομάδα αν και τα τελευταία χρόνια σπάνια κατακτά το τρόπαιο η ομάδα που είναι καλύτερη, αλλά αυτή που παρουσιάζεται πιο έτοιμη και θα παίξει πιο δυνατά κι έξυπνα τα δύο ματς του Final 4.

Πως περνάς στην Τενερίφη; Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου σου ταιριάζει απόλυτα...

Περνάω πολύ όμορφα, το νησί είναι καταπληκτικό. Τα ταξίδια βέβαια είναι μεγάλα, αλλά είναι αυτό που μου ταιριάζει όπως το είπες. Νομίζω πως θα μείνω στην Ισπανία αν δεν προκύψει κάτι μεγαλύτερο.

Αισθάνεσαι μία μικρή δικαίωση που τα πας καλά στην Τενερίφη γιατί από την Ελλάδα έφυγες ως και καλά «ο παίκτης που δεν είναι για το επίπεδο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ»...

Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που δεν τα παράτησα, που δούλεψα το καλοκαίρι και μου βγαίνει αυτή η δουλειά. Μακάρι να συνεχίσω έτσι κι ακόμη καλύτερα. Τα υπόλοιπα είναι καφενειακά σχόλια..

Θεωρείς πως η πλάστιγγα μεταξύ ισπανικής Λίγκας και ελληνικής έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο? Τι θα άλλαζες στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Πράγματι θεωρώ πως έχει ανοίξει κι άλλο η διαφορά των δύο πρωταθλημάτων. Και στην Ισπανία υπάρχει κρίση, αλλά δε σταμάτησαν να επενδύουν στον αθλητισμό και σε καλούς αθλητές, όχι σε φθηνές λύσεις. Οι Ισπανοί βοηθούν πολύ τους γηγενείς παίκτες και τους δίνουν ευκαιρίες κρατώντας ψηλά το επίπεδο. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει και στην Ελλάδα Βλέπουμε ένα νέο παιδί να παίζει και το κάνουμε ολόκληρο θέμα. Πρέπει να καταλάβουμε πως αυτό είναι το αυτονόητο, το λογικό.

Σε βοηθάει το γεγονός ότι γνωρίζεις καλά τον coach Κατσικάρη; Τι ζητάει στο παρκέ, τι θέλει από τους παίκτες του...

Σίγουρα με βοηθάει η παρουσία του κόουτς γιατί έχουμε δουλέψει μαζί αρκετά χρόνια. Ο Κατσικάρης είναι ένας πολύ καλός προπονητής που δεν ζητάει παράλογα πράγματα από τους παίκτες κι ούτε τους αλλάζει με το πρώτο λάθος που κάνουν. Τους δίνει την ελευθερία να αποφασίζουν οι ίδιοι και να διαχειρίζονται τις καταστάσεις μόνοι τους με πολύ μικρές παρατηρήσεις. Στην άμυνα δουλεύει αρκετά και στο «ένας εναντίον ενός» και στις βοήθειες. Εκνευρίζεται όταν χάνονται ριμπάουντ και του αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Ο κόουτς ταιριάζει αρκετά με το ισπανικό μπάσκετ.