Κερ: «Ο Αντετοκούνμπο παίζει έτσι χάρη στον Ντουράντ»

Κερ: «Ο Αντετοκούνμπο παίζει έτσι χάρη στον Ντουράντ»

bet365

Ο Στιβ Κερ ανέλυσε την επίδραση που έχει ο Κέβιν Ντουράντ σε παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το ESPN ζήτησε από τον προπονητή των Ουόριορς να σχολιάσει κάποιους παίκτες προηγούμενης γενιάς οι οποία είχαν επιρροή σε παίκτες που αγωνίζονται τώρα στη Λίγκα.

Ο Στιβ Κερ επέλεξε τους Κέβιν Ντουράντ, Άλεν Άιβερσον και Στιβ Νας.

Μιλώντας για τον KD έμπλεξε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας αναλυτικά... «Ο Κέβιν άλλαξε τον τρόπο που παίζουν οι ψηλοί. Πάντα τους θυμάμαι πως μπορούσαν απλώς να τρέξουν, να στήσουν σκριν και να σκοράρουν από κοντινή απόσταση. Και ξαφνικά εμφανίζεται ο Ντουράντ και τα αλλάζει όλα. Κι αυτός προφανώς είχε επηρεαστεί από τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Ντουράντ πάντως ανεβάζει το επίπεδο στον τομέα της ντρίμπλας και της αθλητικότητας πιο πάνω. Χάρη αυτόν παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Καρλ Άντονι Τάουνς και ο Άντονι Ντέιβις μπορούν να παίζουν σε θέσεις για... κοντούς και να σουτάρουν τρίποντα».

Για τον Άιβερσον: «Η σταυρωτή του ντρίμπλα, άλλαξε τον τρόπο που την έκαναν μέχρι τότε τα γκαρντ. Πριν από αυτόν η κίνηση αυτή με το συγκεκριμένο τρόπο ήταν παράβαση. Αυτό που έκανε δεν το είχε δει κανείς προηγουμένως και με τον τρόπο που το έκανε δεν υπήρχε παράβαση. Πρακτικά ο Άιβερσον... άλλαξε την σταυρωτή εμπνέοντας ολόκληρες γενιές».

Για τον Νας: «Ο λόγος που πιστεύω πως ο Νας είναι ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν είναι επειδή έκανε ωραίο το να πασάρεις και από αυτόν εμπνεύστηκαν πολλές γενιές γκαρντ. Όπως τον Στεφ Κάρι. Και μάλιστα σας εγγυώμαι πως ο Κάρι συμφωνεί σε αυτό. Κάθε γκαρντ τώρα έχει λίγο από τον Νας, σουτάρει τρίποντα και μπορεί να πασάρει όταν πρέπει στους σουτέρ».
 

NBA Τελευταία Νέα