Κουφός: «Περήφανος για τα παιδιά της Εθνικής»!

Κουφός: «Περήφανος για τα παιδιά της Εθνικής»!

bet365

Ο Κώστας Κουφός έδωσε συνέντευξη στην FIBA και μίλησε για την αγάπη που τρέφει για την Εθνική Ομάδα, αλλά και για την περηφάνεια που ένιωσε για τους παίκτες που συμμετείχαν στα προκριματικά του Mundobasket 2019.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο σέντερ των Κινγκς ανέφερε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας: «Έχουμε καλή ομάδα και όταν θα έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, τότε θα είμαστε πολύ καλοί», και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας επίσης, πέρα από Αμερικανός. Γεννήθηκα στις ΗΠΑ, αλλά το να φοράω τη φανέλα της Ελλάδας είναι σίγουρα ευλογία! Είναι θέμα περηφάνειας».

Ένας τραυματισμός στο χέρι τον κράτησε εκτός του Eurobasket, με τον ίδιο να δηλώνει: «Όλα είναι στο 100% τώρα. Ήταν από εκείνα τα πράγματα που θες χρόνο για να είσαι υγιής. Έπαιξα πολύ πέρυσι και έπρεπε να φροντίσω το θέμα που είχα».

Η τελευταία φορά που έβαλε το εθνόσημο ο Κουφός ήταν στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο, όπου η «επίσημη αγαπημένη» αποκλείστηκε από την Κροατία. Ο 29χρονος παίκτης θυμάται: «Παίξαμε σκληρά στα προκριματικά, αλλά για λίγο δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε από μία πολύ καλή ομάδα. Την ίδια στιγμή, μαθαίνεις από τα λάθη σου, προχωράς και προσπαθείς να βελτιωθείς για την επόμενη φορά».

Όσο για τα παιδιά που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την χώρα στα παράθυρα της FIBA, τόνισε: «Έπαιξαν σκληρά. Οι παίκτες που κλήθηκαν στην Εθνική πρέπει να πάρουν τα εύσημα για ό,τι κάνουν! Παίζουν με όλη τους την καρδιά και είμαι περήφανος για ό,τι κάνουν».

Τέλος, για τις 3 νίκες της Εθνικής στον όμιλο, που έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης, συμπλήρωσε: «Αυτό είναι πολύ καλό. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα στην Εθνική Ομάδα και ήταν εντός έδρας το παιχνίδι, εκτός από φιλικά. Είναι καλό το περιβάλλον στην Ελλάδα και έχουμε υπέροχους φιλάθλους».

 

Τελευταία Νέα