ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές 110-79 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές 110-79 (vid)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν από άλλον πλανήτη, σούταρε με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα και επιβλήθηκε της Αναντολού Εφές με 110-79. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τελείωσε τον αγώνα με 18/27 τρίποντα, έφτασε κοντά στο να σπάσει ένα ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

Για την ακρίβεια το ρεκόρ της Euroleague στον τομέα εύστοχων τριπόντων σ’ έναν αγώνα παρέμεινε στη Σιένα. Η ιταλική ομάδα είχε ευστοχήσει σε 19 προσπάθειες (σ. σ. είχε 19/45) που είχε πετύχει απέναντι στην Προκόμ Τρεφλ τον Νοέμβριο του 2012.

Το πρώτο ημίχρονο μάλλον ήταν από τα πιο απολαυστικά της φετινής σεζόν στην Euroleague. Γιατί το επίπεδο επιθετικής λειτουργία και εκτέλεσης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν απίστευτα υψηλό, γιατί επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλε και η Αναντολού Εφές. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ρώσοι είχαν 7/8 προσπάθειες τριών πόντων, πάνω σε αυτό το ποσοστό βασίστηκαν για να χτίσουν διαφορά καθώς προηγήθηκαν με 26-18(6:30) αλλά και με 35-21 στο τέλος της περιόδου, με τους ΝτεΚολό-Κλάιμπερν να κάνουν τη διαφορά.

Η Αναντολού Εφές είχε… σφυγμό στο παιχνίδι της, αλλά αμυντικά παρέμεινε ευάλωτη. Το θετικό γι’ αυτήν ήταν ότι μετά από ένα σημείο η ΤΣΣΚΑ σταμάτησε να βάζει τα (ομολογουμένως ελεύθερα) σουτ τριών πόντων, η ίδια στηρίχθηκε στους Ντράγκιτς-Μότουμ «βγάζοντας» παράλληλα αρκετές pick n’ roll φάσεις και μείωσε σε 47-39 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τον τρελό ρυθμό της ΤΣΣΚΑ στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος του ημιχρόνου (58-46) οι γηπεδούχοι είχαν ποσοστό ευστοχίας άνω του 60% σε δίποντα (10/16) και τρίποντα(11/18), ενώ οι τελικές πάσες (σ. σ. 13) ήταν περισσότερες από τα ομαδικά ριμπάουντ (σ. σ. 12).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα έσφιξε την άμυνά της, μέσα από το κλέψιμο μπάλας, βρήκε εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και το 62-50 (μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών) έγινε 74-50 (24:20) έπειτα από 12-0 σερί. Η Αναντολού Εφές προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι γηπεδούχοι διατηρώντας το μακρινό σουτ σε υψηλό επίπεδο (15/23) κράτησαν και το μαξιλαράκι των 20 πόντων (81-61).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών η ΤΣΣΚΑ πάτησε πάνω σε διαφορά 26 πόντων (94-68) και το μόνο πράγμα που είχε σημασία ήταν το... σημείο τερματισμού

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν βρίσκει τόσο εντυπωσιακό ρυθμό στην επίθεση και σουτάρει σε όλο το παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας άνω του 60% στα τρίποντα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τετράδα των ΝτεΚολό, Κλάμπερν, Ροντρίγκεθ, Χίγκινς. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σημείωσαν 65 πόντους με 11/14 τρίποντα και 12/18 δίποντα!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Συνήθως επιλέγουμε παίκτη, αλλά αυτή τη φορά θα προτιμήσουμε τον Δημήτρη Ιτούδη γιατί αυτή η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: ΜακΚόλουμ, Μπράουν και Ντάγκλας ήταν κατώτεροι των περιστάσεων για την Αναντολού Εφές καθώς το ότι η διαφορά δεν πήγε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα οφείλεται στους Μότουμ, Ντράγκιτς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Αν και οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, το 12-0 σερί της ΤΣΣΚΑ στα μέσα της 3ης περιόδου και φυσικά το υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ πραγματικά δεν έχει να πετάξει το παραμικρό. Η Αναντολού Εφές παρέμεινε χωρίς νίκη – στην ιστορία της στην Euroleague – στη Μόσχα καθώς η χθεσινή ήττα της ήταν η 9ησε ισάριθμους αγώνες!

Τα δεκάλεπτα: 35-21, 58-46, 81-61, 110-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.