Ιτούδης: «Αν δε θέλουν να παίρνει η ΤΣΣΚΑ την VTB ας τη βγάλουν από τη διοργάνωση»

Ιτούδης: «Αν δε θέλουν να παίρνει η ΤΣΣΚΑ την VTB ας τη βγάλουν από τη διοργάνωση»

Ιτούδης: «Αν δε θέλουν να παίρνει η ΤΣΣΚΑ την VTB ας τη βγάλουν από τη διοργάνωση»

bet365

Ο Δημήητρης Ιτούδης σε δηλώσεις του εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της VTB.

Η VTB εξελίσσεται και από φέτος ο πρωταθλητής θα κρίνεται όχι σε σειρά αγώνων, αλλά σε Final 4.

Στον Δημήτρη Ιτούδη δεν άρεσε καθόλου η συγκεκριμένη απόφαση η οποία αυξάνει το περιθώριο «γκέλας» για την ΤΣΣΚΑ.

Ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στο matchtv.ru ανέφερε,

«Δεν θα αποφασίσω εγώ πώς θα κρίνεται μία διοργάνωση. Η δουλειά του προπονητή είναι να κερδίζει όποιο και αν είναι το format, μια σειρά αγώνων στις τρεις νίκες ή ένα γρήγορο Final 4, στο οποίο είναι εύκολο για τον καθένα να γίνει πρωταθλητής. Αλλά, το σύστημα των playoffs είναι το καλύτερο για το μπάσκετ. Το πιο δίκαιο. Πιστεύω πως η VTB θα χάσει κάτι μοναδικό, που της έδιναν τα playoffs. Φανταστείτε ημιτελικούς στα πέντε ματς με γεμάτα γήπεδα στην Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στο Καζάν, στην έδρα της Χίμκι, στο Κράσνονταρ ή οπουδήποτε αλλού. Τώρα αυτό δεν θα συμβεί. Και τι να κάνει η ΤΣΣΚΑ; Να χάσει; Αν ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην πάρει η ΤΣΣΚΑ τον τίτλο, τότε γιατί δεν βγάζουν την ΤΣΣΚΑ από την ίδια τη διοργάνωση; Εντάξει, ας πούμε ότι χάνουμε. Και μετά τι; Όλοι θα είναι χαρούμενοι»;

Στη συνέχεια ο Ιτούδης χρησιμοποίησε το παράδειγμα στο Iσραήλ το πρωτάθλημα το οποίο επίσης κρίνεται σε Final 4... «Αλλά και πάλι, ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ; Η Μακάμπι. Ποιος παίζει στην Euroleague; Η Μακάμπι. Πού θέλουν να πάνε όλοι οι παίκτες όταν αποφασίσουν να πάρουν μεταγραφή στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και ποιος έχει περισσότερους οπαδούς; Η Μακάμπι. Αν είσαι ο καλύτερος βγαίνεις και κερδίζεις με ένα δίκαιο σύστημα».

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τις συνεχείς αποτυχίες της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague και πριν κατακτήσει το τρόπαιο το 2016, είχε εκφράσει τα ίδια παράπονα και για την ευρωπαϊκή διοργάνωση ζητώντας να υπάρξουν playoffs.

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα