Ζήσης: «Η εικόνα στη Φινλανδία δεν ήταν ωραία, μετά τα παιδιά έδωσαν τα πάντα» (vid)

Gazzetta team
Ζήσης: «Η εικόνα στη Φινλανδία δεν ήταν ωραία, μετά τα παιδιά έδωσαν τα πάντα» (vid)

bet365

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.paokbc.gr, ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε τόσο στον ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου αλλά και στην Εθνική ομάδα. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε για τη φιλοσοφία που θα πρέπει να χαρακτηρίζει την Εθνική αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε παίκτης.

Ο Έλληνας γκαρντ της Μπάμπεργκ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ σε φιλικό προετοιμασίας και στη συνέχεια μίλησε στο διαδικτυακό κανάλι της ελληνικής ομάδας. Ο Νίκος Ζήσης εκτός από τη γερμανική ομάδα και τον ΠΑΟΚ, μίλησε και για την παρουσία της εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket.

«Τα παιδιά έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Η εικόνα της ομάδας στη Φινλανδία για εμάς που αγαπάμε την Εθνική δεν ήταν ωραία, φαινόταν το αγωνιστικό πρόβλημα αλλά στο κρίσιμο σημείο, η καρδιά και ο χαρακτήρας του Έλληνα βγήκε μπροστά παρά τα αγωνιστικά προβλήματα. Η ομάδα έδειξε τρομερή συνοχή στους αγώνες με Λιθουανία και Ρωσία, ήταν πραγματική ομάδα, μια χρονιά και δεν μπορούμε να πούμε κάτι σε όλα τα παιδιά», είπε αρχικά για την Εθνική ομάδα και κοίταξε το μέλλον…

«Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να συνεχίζει να παίζει στις Εθνικές ομάδες μετά από γεμάτες χρονιές, με αγωνιστική και ψυχολογική κούραση και με την πίεση που δέχεται σε κάποιες περιπτώσεις από την ομάδα του για να ξεκουραστεί. Κι όμως τα παιδιά θέλουν να παίζουν στην Εθνική και αυτό είναι το σημαντικό. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κοιτάμε όλοι, από την κορυφή έως και τον φροντιστή τον μεγάλο Αντρέα Φραντζέσκο στο πώς θα βελτιώσουμε την ομάδα, να υπάρχει μια καινούργια σελίδα. Βλέποντας πλέον την ομάδα απ’ έξω, δεν πρέπει το μετάλλιο να γίνει παράνοια αλλά να γίνουν καλύτερα κάποια πράγματα. Προσωπικά νιώθω περήφανος που έπαιξα σ’ αυτή την ομάδα και πρέπει όλοι να είμαστε στο πλευρό της».

«Πολύ ανταγωνιστικός ο ΠΑΟΚ»

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ εκτιμώντας ότι δημιουργήθηκε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. «Για τον ΠΑΟΚ τελείωσε ένας μεγάλος κύκλος με τον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά όλ’ αυτά τα χρόνια και ανοίγει ένας καινούργιος με έναν νέο προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου ο οποίος έχει μεγάλες επιτυχίες με τις Εθνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανταγωνιστικός, έχει κάνει ένα κράμα Ελλήνων ταλέντων με έμπειρους παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και Αμερικανούς οι οποίοι εκτιμώ ότι θα βοηθήσουν τον προπονητή στη δημιουργία μιας καλής ομάδας. Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας και πιστεύω ότι με το μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα θα συσπειρώσει τον κόσμο και ο ΠΑΟΚ θα πάει ψηλά τόσο στο ελληνικό Πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα, έπαιξε εξαιρετικά στο μεταξύ μας παιχνίδι, ενώ εμείς που έχουμε πολλά νέα πρόσωπα δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις».

«Ξεκινάμε από την αρχή»

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε και στην ομάδα του, την Μπάμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε φάση αναδημιουργίας. «Για μας είναι ένα καινούργιο σταυροδρόμι. Μετά από δύο χρόνια ήρθε το τέλος για μια ομάδα και θα έλεγα ότι εμείς δεν αλλάζουμε απλά κεφάλαιο αλλά βιβλίο. Έφυγαν από την ομάδα σημαντικοί παίκτες και θα χρειαστούμε χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Όλα θα γίνουν από την αρχή και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να καταλάβουν το παιχνίδι μας. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι έξι παιδιά έλειπαν λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές ομάδες, μιλάμε για μια περίπλοκη διαδικασία».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα