Το καλοκαίρι της εμπορικής εκτίναξης του Γιάννη!

Το καλοκαίρι της εμπορικής εκτίναξης του Γιάννη!

Κάτια Πετροπούλου
Το καλοκαίρι της εμπορικής εκτίναξης του Γιάννη!

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έζησε μια ονειρεμένη χρονιά στο ΝΒΑ, «εκτόξευσε» τις μετοχές του και πλέον έχει γίνει «μήλον της έριδος» για εταιρείες-κολοσσούς στον χώρο των υποδημάτων, καθώς η συνεργασία του με την Nike ολοκληρώνεται τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε στο ΝΒΑ ήταν ορόσημο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: συμμετείχε στο All-Star Game, αναδείχθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος και πήρε το βραβείο του «Πιο Βελτιωμένου Παίκτη» - για να μην αναφέρουμε και τις εκάστοτε διακρίσεις που είχε και τα ρεκόρ που πέτυχε.

Οι μετοχές του, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις επιτυχίες, ανέβηκαν κατακόρυφα και μάλιστα με το που... πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, άρχισε μια σειρά διαφημιστικών συμφωνιών με τρεις μεγάλες εταιρείες (Aegean Airlines, Milko και Str8). Συν ότι «πετάχτηκε» στις Φιλιππίνες στα μέσα Ιουλίου με το «Fox Sports», και το ίδιο θα κάνει ξανά από τις 15 μέχρι τις 20 Αυγούστου, που θα βρεθεί στην Κίνα για το «Jump 10 Festival» (και αναγκαστικά θα χάσει τα φιλικά της Εθνικής Ομάδας με την Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο).

Αυτό, όμως, που θα... αντικρίσει με την επιστροφή του στην Αμερική δεν θα έχει προηγούμενο!

Η συνεργασία του «Greek Freak» με την Nike, η οποία ξεκίνησε το 2013, θα ολοκληρωθεί στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου και οι εταιρείες-κολοσσοί στο χώρο της ένδυσης και των υποδημάτων αναμένεται να «σφαχτούν» για χατίρι του, όπως υποστηρίζει το «ESPN».

Η συμφωνία του Αντετοκούνμπο με την Nike, για να διαφημίζει τα παπούτσια της, τού απέφερε 25.000 δολάρια, με το τέλος της, όμως, θα είναι ίσως το πιο «καυτό» ελεύθερο όνομα στο ΝΒΑ για τις υπόλοιπες εταιρείες, που θα επιδιώξουν να τον «αιχμαλωτίσουν» και να προσφέρουν εκατομμύρια στα πόδια του.

Για παράδειγμα, στα τέλη του προηγούμενου καλοκαιριού, ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έφτασε σε μια επταετή συμφωνία με την Adidas, η οποία γεμίζει τις τσέπες του με $5.000.000 ετησίως! Μαζί με τα «ειδικά κίνητρα» που υπάρχουν σε αυτά τα συμβόλαια για τα playoffs ή τα All-Star Games, θα μπορούσε να φτάσει και τα $7.000.000.

Αυτό ακριβώς το εύρος τιμών έχει γίνει το σημείο εκκίνησης (!) για τις προσφορές που αναμένεται να δεχθεί και να ακούσει ο Giannis.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ο επονομαζόμενος και «Human Alphabet» θα μπορούσε να «κλείσει» μια συμφωνία για $7-10 εκατομμύρια ετησίως, για πέντε χρόνια. Βέβαια, ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν αλλάζει εύκολα τα... γούστα του, καθώς φοράει εδώ και δύο χρόνια τα ίδια παπούτσια, με την Nike ακόμα να του προτείνει νέα ζευγάρια, αλλά εκείνος δεν...

Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι πια ένας νέος έφηβος στην Αμερική. Έχει αποκτήσει φήμη και η πρόσφατη δήλωσή του «Ίσως να είμαι MVP φέτος» έχει δώσει αρκετά κίνητρα στις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Όχι ότι περίμεναν να το ακούσουν αυτό από τον ίδιο και δεν έβλεπαν τις προοπτικές που έχει...

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πάντα, ο Έλληνας διεθνής ανυπομονεί να ακούσει τις όποιες προσφορές και να βοηθήσει την εκάστοτε εταιρεία να πάει μπροστά. Ιστορικά, ωστόσο, η αγορά του Μιλγουόκι ήταν... δύσκολη όσον αφορά τις μάρκες υποδημάτων και αποτελούσε πρόκληση για τις εταιρείες. Πηγές μεγάλων brands αναφέρουν πως χάρη στην δύναμη των social media και αυτή του Αντετοκούνμπο, που χαρακτηρίζεται «μοναδικός», δεν υπάρχει καμία τέτοια ανησυχία πια στην αγορά.

«Πάντα έλεγα πως είναι ένας από εκείνους τους τύπους που έχουν την δυνατότητα να εκτινάξουν την αγορά. Νομίζω πως πως δείχνει ότι μπορεί να το κάνει αυτό, είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που έχει μια πραγματικά παγκόσμια έφεση», είπε ο εκπρόσωπός του, Άλεξ Σαράτσης στο «ESPN».

Για τον Σαράτση και την Octagon που τον εκπροσωπεί, η επερχόμενη συμφωνία του Αντετοκούνμπο όχι μόνο θα τον τοποθετήσει στο TOP 10 των κορυφαίων παικτών από άποψη κερδών, αλλά θα έχει και την δυνατότητα να πλαισιώνει και να ενισχύει το γενικό μάρκετινγκ.

Adidas και Under Armour έχουν εκφράσει το δυνατό ενδιαφέρον τους, την στιγμή που η Nike μπορεί να «ματσάρει» οποιαδήποτε προσφορά γίνει στον Γιάννη.

«Ο Γιάννης είναι σίγουρος και μοναδικός. Κάνει "φρικιαστικά" πράγματα, για τα οποία μιλάει ο κόσμος», φάνηκε να λέει ένας άνθρωπος μέσα από την Nike.

 

NBA Τελευταία Νέα